PDA

View Full Version : Aan het kijken voor een VI GTI!


Dexizzle
16-03-2013, 15:17
Ik ben langzamerhand toe aan iets nieuws, rol nu nog rond in deze: Golf IV 1.6SR Highline (http://www.volksforum.com/forum/showthread.php?t=80485)
Heeft ondertussen ook alweer 220k op de teller, loopt verder nog prima maar ben er een beetje op uit gekeken en hij mag dus weg!

http://i52.tinypic.com/2ltq000.jpg


Nu tijd voor er een stapje boven op te gooien. Van een MK3 naar een MK4 gegaan, de 5 sla ik over en ben nu op zoek naar mijn favoriet, een 6! Ook wil ik deze keer wat meer power onder de kap hebben, dus als we het doen, dan maar gelijk goed en voor een GTI gaan!

Nu vraag ik mij af wat het beste/verstandigste is. Scheelt het veel als ik ga kijken in Duitsland en er eentje doe invoeren? Ook hier zitten natuurlijk weer kosten aan verbonden. (waar kan ik hiervoor trouwens het beste kijken online?)

Zijn er ook bepaalde dingen waar ik echt op moet letten bij het aankopen van een GTI?

Laat de tips maar komen!

Sven-GTI
17-03-2013, 09:58
Voordeel is wel als je hier in Nederland gewoon bij een erkende garage koopt dat je garantie hebt. En als er dan wat mee is, is dit ook makkelijker te regelen dan wanneer je hem bijvoorbeeld in het buitenland hebt gekocht.
Particulier zul je ook goedkoper uit zijn.

Laatste paar keer dat mijn ouders en vrienden bij een erkende garage hebben gekocht heeft ze uiteindelijk veel geld gescheeld. Waren allemaal vrij nieuwe auto's maar toch al heel snel allerlei dure problemen.

Je weet natuurlijk nooit hoe de vorige eigenaar ermee om is gegaan. En een GTI koop je waarschijnlijk niet omdat je een langzame rijder bent. Dus dat is de vorige eigenaar waarschijnlijk ook niet geweest ;)

Zo weet ik iemand die een mk5 GTI had gekocht bij een dealer, 600km later al problemen. Turbo stuk, de vorige eigenaar had er blijkbaar flink mee geragd en nooit goed warme gereden etc. Want er stond net 40.000km op die wagen.

Dexizzle
17-03-2013, 16:33
Ja klopt heb je ook weer gelijk in! Je weet meestal nooit wat er nou precies met de auto gebeurd is...