PDA

View Full Version : Probleem achterklep


thijstheunissen
12-10-2013, 15:03
Hallo Allemaal,

Ik heb weer eens een probleempje met mijn passat helaas.

Het volgende is aan de hand:

Als ik de auto open met de afstandbediening dan blijft de achterklep netjes dicht.
Zit ik nu in de auto en ik maak met de deurhendel de auto open dan springt ook steeds de achterklep mee open.
Dan moet je deze dus iedere keer weer even dicht doen voordat je kunt gaan rijden.

Iemand idee wat er kapot kan zijn?
Iets in de deur of in de achterklep.
Is zoiets uit te lezen, want met mijn simpel apparaatje kan ik dat niet

Alvast bedankt

Sjeesbeest
12-10-2013, 17:15
Welk bouwjaar heeft de Passat?

Ik zou eens beginnen om te controleren met VAGCom of je deuren allemaal het juiste signaal afgeven (deuren open/deuren gesloten etc)

Tevens even onder je vloerbedekking aan de bestuurderskant even op water controleren (passat 3b/3bg) daat zit namelijk je CCM (Comfort Control Module)

dieselaar
28-10-2013, 17:38
Als ik het zo lees is je slot aan de bestuurdersdeur overleden.
Doet je binnenverlichting het nog als je de deur opent?
En doet je licht zien er het nog als je de deur opent met het licht aan?

thijstheunissen
26-01-2014, 16:03
Met de vagcom geeft hij goede signalen door over het openen en sluiten van de deuren.

De comfortmodule is inderdaad nat geweest, maar ik heb deze nu vervangen voor een andere en ook een andere stekker gemonteerd want deze was er door de corrosie ook niet beter op geworden.

Wat betreft de verlichting, deze werkt gewoon als ik de deur open maak of de auto van het alarm afhaal.

Ik wordt er nu namelijk wel redelijk moe van.
De schakelaar die de achterklep schakelt in de deur werkt ook niet, maar als je deze los haalt dan maakt dat ook nog steeds geen verschil.

Iemand misschien nog een briljant idee?

dieselaar
27-01-2014, 15:09
Dat de knop in de deur niks doet klopt.
Die is alleen voor een sedan.
Doet je binnenverlichting het wel en de lichtzoemer?Als een van die twee of allebei het niet doen is dat ook een teken dat het slot in de bestuurdersdeur kapot is.

Sjeesbeest
27-01-2014, 17:01
Als je alles vervangen heb en ook de CCM. Heb je wel de juiste genomen? D.w.z. heb je er wel weer 1 genomen van een zelfde uitvoering als je nu heb? Sedan en Variant zijn niet door elkaar te gebruiken!!

Als je een gelijkwaardige genomen heb wil het wel eens helpen om je CAN gateway opnieuw in te leren met vag-com, is nog geen 10 seconden werk.

19 CAN gateway ----> 00006 (voorbeeld) gewoon ff opnieuw dezelfde code invoeren
dan op "Do it" drukken en daarna "close module"

Als jezelf een variant heb en de uitvoering die je geplaatst heb is van een sedan dan gaat ie zeker open als je je wagen van het slot doet.

thijstheunissen
27-01-2014, 19:43
Net nog even gekeken,

De lichtzoemer werkt en de verlichting binnen gaat ook aan dus dan zou de deurmodule goed moeten zijn.
Can gateway heb ik gereset maar dit maakt ook geen verschil.

Heb de kastjes even bekeken en de ene heeft code s0001 en de andere code s0003 dus maar eens gaan zoeken naar een s0003 want dat was mijn originele misschien dat dat een verschil maakt

Sjeesbeest
27-01-2014, 21:54
welk type CCM heb je? Wat voor uitvoering Passat heb je?

Alles is om te coderen :-D

thijstheunissen
28-01-2014, 19:40
Ik moet het volgende type hebben:
1c0959799B
ZM max 5dk 008 214-00 3 24101:h01/s0001

en ik heb nu
1c0959799B
ZM max 5dk 008 214-00 I32301 :h01/s0003

Dus als jij weet hoe je ze om moet coderen welkom:D

Trouwens nog een opvallend iets.
De schakelaar van de achterklep daar reageert ook niks op.
Het is ook niet zo dat als ik die uitschakel dat dan het probleem verholpen is helaas.

dieselaar
29-01-2014, 18:32
Maar heb je nou een variant of een sedan?

thijstheunissen
29-01-2014, 19:28
variant mijn excuses

Kwam er vandaag achter dat 1 kabeltje niet fatsoenlijk aan elkaar zit.
Dit weekend even naar kijken, want auto staat nu bij de spuiter voor de kleurcode te bepalen

dieselaar
30-01-2014, 18:30
Okee dan maar hopen dat dat de oplossing is.
Bij een variant werkt de achterklep schakelaar in je deur dus niet hé.

Ron mk1
30-01-2014, 18:45
Ongeveer 20cm vanaf de ccm zit in de draadboom een paar lussen van massa .
Dit is origineel een massa die zich opsplitst in meerdere massa richting je ccm.

Haal de mantel er even af en trek even goed aan die lussen , waarschijnlijk is door de vocht daar ook een massa van los gegaan en krijg je hele rare dingen ;)

thijstheunissen
01-02-2014, 16:33
Helaas zijn de kabeltjes niet de oplossing.

Dus maar eens gaan kijken naar een andere comfortmodule......