PDA

View Full Version : Start problemen - Golf 5


vw-er
18-01-2016, 18:07
Beste forum-leden,

Ik bezit nu ongeveer 7 maanden een VW-Golf 5.

Na de auto twee maanden in bezit te hebben begon het volgende probleem zich voor te doen. Bij vochtig / kouder weer heeft de auto start problemen. Sleutel in contact, draaien (lampjes op dashboard gaan gewoon branden) en doordraaien zodat de auto hoort te gaan starten. Alleen dat laatste doen hij niet. Een volgend geluid maak de auto dan ‘tik, tik tik tik’ en mijn dashboard klokje springt op ‘0.00’.

Om de auto weer aan de praat te krijgen moet de auto gestart worden via bijvoorbeeld startkabels.

De situaties even omschreven:

De eerste keer ontstond het probleem nadat de auto enkele dagen in een bosrijke omgeving heeft gestaan (en dus was het daar ook vochtig). Naar de garage geweest, daar hebben ze de accu doorgemeten en zeiden ze dat het niet aan de accu lag. Er is geen verdere actie ondernomen door de garage en ze gaven aan dat ik maar weer moest komen als het probleem zich weer voor deed.

De tweede keer (ruim 1,5 maand later, vochtige weersomstandigheden) weer start problemen met mijn auto. Nu is mijn auto een nacht bij de garage geweest en hebben ze hem de volgende dag weer doorgemeten, meerdere keren achter elkaar gestart en weer zeggen ze het zelfde verhaal als de volgende keer.


Nu vandaag, nu het kouder weer is deed mijn auto het alweer niet. Garage komt met het zelfde verhaal dat de accu goed is en dat het voor hun ook gissen word waar het aan kan liggen.


oftewel, ikzelf ben niets wijzer, wie kan mij zeggen waar deze problemen vaak weg kunnen komen?

Alvast bedankt voor het beantwoorden en bij onduidelijkheden hoor ik het graag.

SciroccomTDI
18-01-2016, 18:53
Wellicht heb je ergens slecht elektrisch contact van motor naar carrosserie en/of motor naar accu en/of accu naar carrosserie.

Natuurlijk kan ook de dikke +kabel naar de startmotor zijn, maar gezien ook jouw klok reset, zou het dan al de hele +klem moeten zijn.

Johan1982MK1
18-01-2016, 20:34
Lijkt erop dat hij toch niet genoeg stroom krijgt. Kan je niet een accu wisselen van een andere auto om te kijken hoe dat gaat?

VeeDubber
18-01-2016, 21:30
Inderdaad een stroomprobleem. Begin eens met de dikke pluskabel naar de startmotor en de minkabel van de accu naar de carrosserie aandachtig te controleren.

jurie
19-01-2016, 08:23
Zou het kunnen zijn dat er bij stilstand een stroomafnemer in werking blijft?

Bijvoorbeeld lampje in kofferbak of motorruimte of handschoenen kastje?

Dit is eenvoudig te testen door even de pluskabel v.d accu te halen en er n 12 v lampje naar de plus pool tussen te zetten, als het lampje dan brand wordt er stroom afgenomen.

vw-er
19-01-2016, 20:54
Ik heb er eerst een andere accu ingedaan om te kijken wat er nu gebeurt.

Ben ook even langs de garage geweest, deze attendeerde mij erop dat de accu zijn capaciteit bij het starten van de motor niet op kan brengen.

Allen eerst bedankt.

Polo1w
19-01-2016, 21:04
Klinkt idd als gewoon een ordinaire dooie accu.
Ben benieuwd.

SciroccomTDI
19-01-2016, 21:11
Ik heb er eerst een andere accu ingedaan om te kijken wat er nu gebeurt.

Ben ook even langs de garage geweest, deze attendeerde mij erop dat de accu zijn capaciteit bij het starten van de motor niet op kan brengen.

Allen eerst bedankt.

Maar... in jouw eerste post schrijf je nog dat ze zeiden dat de accu nog goed is? :confused:

tim_j
19-01-2016, 23:20
Inderdaad accu.

Toevallig bij een andere duitse wagen een soort gelijks gehad met vochtig weer. Wel draaien maar niet aanslaan. Na een kwartiertje meten en op de lucht afgaand: geen vonk-> dis bobine stuk.