PDA

View Full Version : Radio ruist mee met toerental..


wessel97
10-02-2017, 16:02
Ik heb het al een keer in mijn eigen thread gezegd maar heb tot nogtoe geen oplossing kunnen vinden voor het probleem.

Ik heb mijn pioneer uit de golf destijds overgebouwd op mn s3 uit 99. In de golf werkte de radio perfect geen geruis etc. De originele radio van de s3 werkt ook naar behoren en geeft geen problemen.

Maar wanneer ik de pioneer (zoals nu) aangesloten heb in de s3 ruist deze mee met het toerental, wanneer de auto niet loopt en de radio wel nog aanstaat zit er ook een ruis doorheen die klinkt alsof je een radiozender op hebt gezet die geen ontvangst heeft. Ook hoor ik een soort van 'bonk' in de subwoofer wanneer ik de radio uitzet..

Het gaat om een compleet origineel Bose systeem dat vanaf de fabriek geleverd is in de auto. Verder werkt de radio gewoon naar behoren.

Wel wil ik er even bij vermelden dat ik een draad genaamd 'signal ground' los heb liggen omdat alle aansluitingen op de radio zelf verder aangesloten zitten :screwy: ik heb geprobeerd deze op massa aan te sluiten maar dit maakt geen verschil.

Iemand hier die een auto audio specialist is?

slinecab
10-02-2017, 17:23
Zou toch een massaprobleem of de dynamo kunnen zijn denk ik.
Maar misschien heb je hier iets aan ef gegoogeld op ontstoringsfilter radio (http://www.carinterface.nl/ontstoringsfilters)

Deze zet je op de plus van je radio. Wellicht helpt dat.

the puritan
14-02-2017, 19:52
Klinkt als een aardlus. Vaak is de massa van de radio het probleem. Deze moet je op hetzelfde punt aan de carrosserie hangen als je versterker massa. Google maar eens op aardlus.