PDA

View Full Version : EPC storing zodra mijn ruitenwissers in gebruik zijn...


Jac_TSI
11-01-2019, 19:43
Sinds 3 maanden EPC storing..met mijn 1.4TSI twincharger.
Dealer gaf aan om bobines en bougies te vervangen ondanks dat dit een jaar geleden reeds was gedaan.
Storing bleef echter...volgens de dealer was mijn inlaattraject vervuild en dat was 100% het euvel. Vreemd want ik rij nooit beneden toeren en ik tank 98 of 102 octaan.

Ook de reiniging gaf niet het juiste resultaat.

Daarom zelf maar lopen testen, en wat blijkt zodra ik de ruitenwissers aan doe dan heb ik binnen 30 seconden een EPC storing en draait de motor op 3 cilinders.

Wanneer ik geen ruitenwissers gebruik, draait de motor gewoon perfect.
Dus droog of vochtig weer maakt niet uit, zodra ik die ruitenwisser aanraak is het mis binnen 30 seconden.

Ik wil niet meer terug naar de dealer daarom stel ik mijn vraag hier.
Wie kan mij de oorzaak vertellen?
Ik heb nergens een breuk in de bekabeling en alle massapunten in de carrosserie zijn prima, ook zijn alle zekeringen goed.
Ik heb verder geen storingen of andere problemen.
Alleen EPC vanwege de ruitenwissers.

Gino89
13-01-2019, 12:39
Heb je de auto ook eens laten uitlezen? Als het EPC lampje brandt moet er toch zeker wel iets aan storingen boven komen.

Ik weet niet precies hoe het zit, heb je ook eens de kabel boom rondom het stuur nagekeken? Omdat hier ook de kabels van de ruitenwisser door heen gaan naar de hendel.

Als je via het uitlezen weet welke cilinder uitvalt, zou je ook eens de bobines kunnen wisselen om te kijken of het probleem mee verhuist. Zo zou je al dingen kunnen uitsluiten voordat je weer nieuwe onderdelen op verdacht gaat wisselen. Mits ja staaf bobines hebt natuurlijk.

Mk2jetta1990
05-02-2019, 14:02
ondertussen al meer bekend?, de twincharger tsi is een vrij gevoelige motor dus ik zou niet zelf van allerlei dingen gaan vervangen zonder de juiste instructies erbij aangezien de bougies er al op moment in moeten anders smelt de motor het puntje eraf omdat de verbranding van deze motor echt enorm heet is