PDA

View Full Version : CD/radio aansluiting past niet hoe te maken? met foto's en uitleg


Jensgolf
31-12-2007, 14:28
Zoals de titel luidt.

Heb een Nw cd/speler/radio gekocht.
In me golf zat nog geen radio of iets.
Nu wil ik de stekkers erin steken

2 stekkers uit de auto

1e stekker met:

- Roodbruin, Bruinzwart, Roodwit, Blauw, 2x Blauw wit

Foto: http://img.photobucket.com/albums/v476/theremover/01012008048.jpg

2e stekker met :

- 2x rood zwart, Groen, Blauw, Bauw rood, Blauw bruin

Foto: http://img.photobucket.com/albums/v476/theremover/01012008047.jpg

Die laatste is voor de speakers en alles zover ik zelf weet. Alleen het probleem is dat dit blokje niet past in de blokje die bij de radio zat.Op de foto zie je ook een grootte verschil. ( die Rooie past niet )
http://img.photobucket.com/albums/v476/theremover/01012008051.jpg


Hoe zou ik alles kunnnen aansluiten dat de cd speler het wel doet?
Deze draden zitten bij de cd speler aansluiting

Je kan boven en onder een blokje inpluggen

1 boven

- 2x paars, 2x grijs, 2x wit, ( is voor de boxen etc )

2 Boven:

-rood, geel, zwart, Blauw voor systeem remote control ( stikkertje zit er op ) is niet vast gekoppeld.
Foto: http://img.photobucket.com/albums/v476/theremover/01012008050.jpg

Zou iemand mij kunnen uitleggen hoe ik me Cd speler het wel kan laten doen?

Hoe ik wat moet aansluiten?
Neem aan dat alles moet aangesloten zijn en dan de cd speler pas aan gaat?
Moet ik andere blokjes kopen offe? tips?

De speakers blokjes uit de auto zelf past er niet in . Dat is dat ( Rooie grote blokje )

Gr Jens

Jurgen Santana
31-12-2007, 14:48
Het stekkerblok van de speakers is origineel bruin en 8 polig.

Volgens mij is dat rode stekkerblok voor speakers die via een originele VW versterker werken. Dat had ik in mijn Polo G40 toendertijd ook.

Ik zie ook nog een tulpkabel liggen?

En wat draden met kroonstenen, zijn die niet van de speakers.

Jensgolf
31-12-2007, 14:50
Hmm oke
maja ik heb er helemaal niks aan dat grote blokje, Zorgt voor problemen dat ie niet werkt...

tiefflieger
31-12-2007, 14:52
Als er geen bruin blokje in zit wat net zo groot is als die zwarte dan is die er tussenuit geknipt. Voor het nette zou ik even een nieuwe iso stekker halen en aansluiten.

G-eert-40
31-12-2007, 14:53
@jurgen, je bedoelt zo'n aktief sound system zeker?

als je zo'n systeem niet hebt, dan gewoon vooraan beginnen. even 12V constant en geschakelde plus zoeken. speakerdraden erop en de antenne plug erin.

Jurgen Santana
31-12-2007, 14:56
@jurgen, je bedoelt zo'n aktief sound system zeker?

als je zo'n systeem niet hebt, dan gewoon vooraan beginnen. even 12V constant en geschakelde plus zoeken. speakerdraden erop en de antenne plug erin.

Dat systeem bedoel ik idd.

Constante en geschakkelde plus zitten op de zwarte stekker. Je moet alleen de radio bedrading even aanpassen. Gele en rode draad bij de nieuwe radio moet je omwisselen. (Bijna altijd bij VW).

Dit is niet moeilijk want er zitten al stekkerverbindingen tussen.
http://img.photobucket.com/albums/v476/theremover/01012008050.jpg

Jensgolf
31-12-2007, 14:59
Kan je die stekkers zo makkelijk omkeren door eruit te trekken?
Dus die gelen en rooie moet ik omwisselen dan werkt hij al, dan moet alleen nog de speakers etc er op aan sluiten?

G-eert-40
31-12-2007, 15:03
maar moet er geen audio-omvormer tussen om met een andere radio over deze speakers te gaan? moest ik bij mijn polo genesis ook aanschaffen.

Jurgen Santana
31-12-2007, 15:08
Kan je die stekkers zo makkelijk omkeren door eruit te trekken?
Dus die gelen en rooie moet ik omwisselen dan werkt hij al, dan moet alleen nog de speakers etc er op aan sluiten?

Dan moet de radio werken ja. Mischien dat je de auto nog op contact moet zetten.

En een hele stomme vraag: zitten er wel speakers in de auto....

Jensgolf
31-12-2007, 15:09
6 stuks, Van Pioneer

Maar ik ga nu ff testen ff eruit trekken en hopen maar

Laat het zo wel horen

Jensgolf
31-12-2007, 15:23
zo net omgewissel maar deed het niet

Ik keen toen even wat er met wat word gekoppeld en dat is dit:

Bruin met zwart:
Rood-wit met Geel:
Roodbruin: met rood

Wat moet ik van de draden uit de auto bedrading aan de radio bedrading verbinden?

Welke kleur bij welke kleur?

Jensgolf
31-12-2007, 15:27
de speakers komen later wel dat lukt me wel. Maar om hem te laten werken welke kleur van de radio ( zie foto;s ) moet ik aansluiten om stroom te krijgen? en te verbindne aan de snoer uit de auto??

Jurgen Santana
31-12-2007, 15:31
zo net omgewissel maar deed het niet

Ik keen toen even wat er met wat word gekoppeld en dat is dit:

Bruin met zwart:


Dat is de massa, dat moet goed zijn. Naast de massa (ook op het uiteinde van de stekker) zit de constante plus als het goed is.

Jensgolf
31-12-2007, 15:40
De min is zwart neem ik aan?
En die is aangesloten op bruin.. Dat moet denk ook wel geod zijn?
Kwam er net achter dat die pluggen niet goed vast zaten ( zaten los ), zal het zo gelijk weer proberen.

tips nog

Jensgolf
31-12-2007, 16:00
2e test deed het niet. Maar Ik neem aan dat zwarte draad uit de auto ook moet verbonden zijn met de zwarte draad uit de radio? ( dat is de min toch )

De rooie draad met?
Gele draad met?
Zwarte draad met?

Als ik dat weet ga ik wel even piegelen met die stekkertjes omzetten.

Op de gele draad staat Battery +
op de rooie draad staat ACC
Op de zware draad staat niks

G-eert-40
31-12-2007, 16:59
staat er op de achterkant van de oude radio geen schema? kun je anders aflezen welke de plus en min is geweest.

de batterij+ is constant 12V
acc is geschakelde 12V (dus de radio gaat automatisch uit als je de sleutel omdraait)

Jensgolf
31-12-2007, 17:08
Er zat geen radio in dus kon er ook niks zinnigs van maken. Iemand zal het wel weten waar de GELE< ROOIE < EN ZWARTe draden op de radio moeten aangesloten worden op de draden uit de auto zelf.

jetta mk1 '82
31-12-2007, 19:16
METEN = WETEN !!

ff een multi meter pakken en meten wat wat is !




gr. Martijn

Jensgolf
01-01-2008, 10:41
DUs ik moet meten:

Als de contact om staat. Waar er constant 12 volt op zit.
Waar er geen volt op staat ( dat is dus de min ) ?

Geel is dus de + wat ik begreep
zwart is denk ik de min maar zal zo even een multie meter kopen om te kiijken.

golf mkII 16v
01-01-2008, 12:17
Vanaf accu 2 draden naar binnen trekken [Zwart- en Rood+met losse zekering]
De rode en gele aan de radio aan elkaar+ aan de rode
De zwarte aan de zwarte-
En je heb muziek:D

Jensgolf
02-01-2008, 08:38
Het is gelukt.
Ik kreeg geen stroom via de draadjes dus zal wel wat mis zijn.
Toen de methode van golfmkII 16v gebruikt en dat werkt zonder probleem.

Bedankt nog

Fred
02-01-2008, 10:20
Het is gelukt.
Ik kreeg geen stroom via de draadjes dus zal wel wat mis zijn.
Toen de methode van golfmkII 16v gebruikt en dat werkt zonder probleem.

Bedankt nog

Ja DUHHUH......tuurlijk werkt dat altijd.....maar via de standaard bedrading moet het gewoon ook kunnen werken.....heb je wel de zekering van de radio gecheckt en je contact aangehad tijdens het "testen"?? De normale radio draad gaat namelijk via het contactslot.

Er zijn overigens in de vakhandel verloopstekkers te koop die van de afwijkende draad voering van de VW stekkers een standaard ISO stekker maken ....gewoon even naar een goede automaterialen zaak gaan hier voor