PDA

View Full Version : Voorverwarming Touran 1.9 TDI (2005)


Jossiek
22-02-2009, 19:00
De voorverwarming rookt nogal van mij Touran. Nu heb ik laatst aan de dealer gevraagd of ze er iets kunnen doen. Ik kreeg de volgende opties:
1. Nieuwe software installeren.
2. Nieuwe voor verwarming plaatsen.
3. Pijpje aan de uitlaat van de voorverwarming maken.

Optie 2 was erg duur en optie 3 verhelpt het probleem niet. Dus heb ik gekozen voor nieuwe software. Het heeft dus totaal niet geholpen en ik schaam me af en toe rot als ik bij een stoplicht sta.

Weet iemand of ik misschien een zekering kan verwijderen zodat de voorverwarming het niet meer doet. Dan werkt hij helemaal niet meer, maar rookt ie in ieder geval ook niet meer. Misschien heeft iemand nog wel een gouden tip, die zijn uiteraard ook welkom.

Alvast bedankt.

ReBo
02-03-2009, 21:10
Zal het je sterker vertellen . . . Ik ben aangehouden omdat mijn auto zo rookte . . . Auto is een Caddy 2.0 TDI maar systeem is hetzelfde. Als je via Google VW TOURAN en ZUHEIZER QUALMT intikt, krijg je een hele riedel dingen naar boven.

Optie 1 kan een oplossing zijn, optie 3 was een verbetering door VW uitgevoerd, wat ik heb gelezen vallen deze beide onder de garantie. Optie 2 lijkt me een beetje onzin . . . wat je verders leest, is dat vaak het gloeistiftje ook voor problemen zorgt . . .

Mijn dealer presteerde het zelfs om te zeggen dat ik er maar mee moest leren leven omdat ik zelf koos voor een standkachel. Mijn interieur staat soms zelfs blauw . . . ( en nee, ik overdrijf niet !! ) De dealer waar ik daarna ben toegegaan, pakt de zaak gelukkig wel serieus op, maar ik heb nog geen echte oplossing ervoor. ( komt ook een beetje door mijn eigen tijdsgebrek om er nog eens langs te rijden. ) Pijpje verlengen, schijnt wel veel uit te maken, doordat het dan achter je as zit, ipv ervoor . . .

vwbullit
04-03-2009, 00:01
die voorverwarming werkt toch alleen wanneer het 3 graden is of kouder???
want dan kun je het ook zo maken dat je de temperatuur sensor eruit haalt en die met elkaar verbinden ( dan denkt hij dat het 3 graden is) met een schakeling er tussen.
dan kun je hem toch aanzetten wanneer het extreem koud word.

groeten ben