PDA

View Full Version : Kabelboom probleem


Golf3gl
28-05-2009, 16:19
Hallo beste Vw rijders,

Ik ben henk uit eindhoven en heb mijn schoonouders een 1.4 golfje 3 gl uit '93 kado gegeven. Ding rijdt prima, maar nu is mn schoonpa zn enigste afstandbediening kwijt van het alarm. Ik heb het hele alarm nu uitgebouwd en de onderbroken draden weer aangesloten.

Nu heb ik alleen uit de draadboom die vanuit de motorruimte komt 2 dikke draden over, een zwart/rode en een rode die gaan naar een stekkertje en uit die stekker gaan ze over op 2 dikke zwart/rode draden, als ik deze met elkaar verbind gooit hij de startmotor wel rond alleen heb ik geen vonk. Als ik de auto gewoon op contact zet heb ik 12volt op de bobine en zodra ik hem start valt de spanning weg, ook op het dashbord gaan alle lampjes uit. Accu is vers en vol.

Ik denk zelf dat het verbinden van de zwart/rode en de rode niet de juiste manier is, of in elk geval dat ik ergens nog iets mis, hoeveel massa aansluitingen zitten er standaart onder het dash weggewerkt op die centrale massa aansluiting ? Er zitten nu 2 bruine aangesloten 1 gaat naar zekeringkast en 1 gaat richting radio.

Ik zelf rij een polo uit '99 en daar zit alles net weer anders dus ik heb geen vergelijking. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Met vriendelijke groet
Henk.

Golf3gl
01-06-2009, 12:43
De kabels in kwestie zitten op de juiste plek maar nog steeds geen vonk, EN geen brandstof ....