PDA

View Full Version : Golf V: Airco ombouwen naar climate control?


pedro
20-05-2010, 21:54
Heb wel eens ergens opgevangen dat dit niet zo eenvoudig is. Zijn er soms mensen die er echt verstand van hebben op het forum?

Waar zit de moeilijkheid hem precies in en aan welke kosten moet ik denken? Er vanuitgaande dat alles kan (en dan denk ik aan Emiel en de jongens van MIVW :thumbup: )

Reden van mijn vraag is dat ik naar een vrij specifieke auto op zoek ben en er 1 weet te staan die bijna aan alle criteria voldoet....maar geen climate control. En airco vind ik niks dus het is geen optie het te laten voor wat het is.

Dus indien teveel moeite/ kosten dan wordt het gewoon weer verder zoeken, maar hoop hier een antwoord te vinden. :rolleyes:

pedro
21-05-2010, 23:01
Anybody... tips?

jettaracing
21-05-2010, 23:08
Als ik bij m'n Mk3 kijk dan lijkt mij ombouwen wel een dikke klus !
Bij een Mk3 is het hele kachelhuis met alle electrisch verstelbare kleppen erin anders , dus zal het hele dash eruit moeten en worden omgebouwd , en zal dus ook een stukje electronica ingebouwd moeten worden ,zoals een temp voeler in het dashboard en een tempvoeler thv het vooraam.
En met een normale airco heeft dit allemaal niet ,alleen een ander kachelhuis met een aircocondensor erin .

Lijkt mij niet rendabel om het om te gaan bouwen , tenzij je er een donorauto hebt naaststaan voor weinig ,en je alles zelf kunt doen .

Mk1-Addict
21-05-2010, 23:09
bij een Golf V is alles dmv canbus met elkaar gekoppeld. Bij auto's met canbus werkt zo'n beetje alles met losse regelapparaten en een auto met airco heeft niet dezelfde regelunits als een auto met Clima. Ik denk dat de kosten het niet lonen deze ombouw aan te gaan

succes

pedro
21-05-2010, 23:14
hmm bedankt jongens. Balen wel trouwens...Snap niet dat de wat duurdere uitvoeringen Golf V's uberhaupt met airco besteld worden trouwens. Op het totaal bezien vallen die kosten bij aanschaf toch best mee zou je zeggen...

VeeDubber
22-05-2010, 18:59
Ombouwen kan wel, maar dan moet het hele dash e.d. er uit, ook de condensor en aircopomp zijn anders, dus eigenlijk mag het hele systeem er uit. Persoonlijk heb ik ook een V met de climatic (de goedkopere airco) maar ik moet zeggen dat dit zeer goed functioneert. Ook hier stel je gewoon de temperatuur in en regelt het systeem de rest. Enige echte meer waarde die de climatronic geeft is dat je links en rechts gescheiden kunt regelen.