PDA

View Full Version : Golf 6 Cabrio!


martijnvanderh
19-03-2011, 08:59
Weet niet of ik nou de eerste ben die dit post, of gewoon erg laat ben.
Kon niet zo snel eerdere posts terugvinden via search..

Onderstaand bericht is uit 2008, weet iemand of ie er nog gaat komen?

De zesde generatie van het 'Golfke' zal terug als cabrio verkrijgbaar zijn. Volkswagen zal deze open versie van zijn verkoopstopper voorzien van een klassieke stoffen kap. Hierdoor wordt zal dit model dienst kunnen doen als goedkoper alternatief voor een Audi A3 cabrio. Ook wagens als de Ford Focus CC, Peugeot 308 CC en Mégane Cabrio worden geviseerd als concurrenten. VW zal voor de bouw van deze nieuwe Cabrio heel wat onderdelen gebruiken van de A3 cabrio.De soft-top kan volledig automatisch geopend en gesloten worden tot een snelheid van 35 km/u en dit proces neemt slechts 10 sec in beslag. Het interieur biedt plaats aan 4 volwassenen en de koffer zal meer dan groot genoeg zijn om al de wekelijkse boodschappen in op te bergen.

Volkswagen bouwt de Golf 6 met als doel de consumentenprijs een stuk te verlagen, de huidige Golf 5 bleek uiteindelijk te duur om te bouwen en had dus ook een vrij hoge consumentenprijs. Volkswagen wil de nieuwe generatie Golf terug bouwen zoals hij de eerste drie generaties is geweest, betaalbaar en oerdegelijk. Volkswagen belooft wel dat de afwerking van de Golf niet onder de lagere prijs zal lijden, alle modellen krijgen standaard onder andere Airco en Bluetoothverbinding.

Motorisch zal er de keuze zijn tussen een 1.8 en 2.0 TFSI benzinemotor met respectievelijk 158 en 197 pk en twee diesels: een 1.9 TDI met 104 pk en een 2.0 TDI met 138 pk. Bij al deze motoren is het Volkswagen DSG dubbele koppeling transmissiesysteem een optie.

Deze nieuwe Golf Cabrio zal wel eens opnieuw een voltreffer kunnen worden in het cabrio segment. Een betaalbare, betrouwbare en toch nog mooi ogende cabrio kan niet anders dan aanslaan. Dat ze maar genoeg bestelbons in voorraad houden bij VW !!

http://www.autofans.be/sites/default/files/images/volkswagen_golf_cabrio_2.jpg

http://www.autosnewspaper.com/wp-content/uploads/2009/05/vw-golf-cabrio-confirmed-for-11.jpg

Rick
19-03-2011, 11:13
24 Februari is die in Duitsland in de voorverkoop gegaan! :)

http://www.autoblog.nl/archive/2011/02/23/de-volkswagen-golf-cabriolet-is-terug-whoei

Verder is de dakconstructie gelijk aan die van de Audi A3 cabrio, waarom zou je immers iets nieuw ontwerpen terwijl je het al in huis hebt :)

De Pul
19-03-2011, 11:30
:wow:
kende hem niet,maar wat een bruut ding....
daar kunnen we wat mee:D:D

Martyn
19-03-2011, 14:21
Vind hem behoorlijk lelijk eigenlijk net als de a3 cabrio...Tent op wielen :D