PDA

View Full Version : TE KOOP; Seat Arosa 1.6 16v GTI


Slavi
10-04-2011, 15:13
De Arosa GTI is te koop! Na lang wikken en wegen heb ik toch besloten om de Arosa te verkopen. Niet omdat ik hem zat ben want de Arosa blijft een heerlijk bommetje om in te rijden. Maar ik heb in de nabije toekomst toch een grotere auto nodig dus ik hoop dat ik iemand kan vinden die nog lang plezier gaat hebben van deze auto.

De Arosa is sinds November 2002 in mijn bezit en heeft sindsdien veel upgrades ondergaan tot aan de staat waarin hij nu verkeerd.
Ik zal hier "in het kort" de upgrades noemen;

Technisch

- De meest in het oog springende upgrade, ook al is het onder de motorkap, is de motorische. De auto kwam in 1999 als 1.4 8v uit de fabriek rollen. In de zomer van 2009 is dit blok vervangen door een Lupo GTI blok inclusief 6-versnellingsbak. Standaard heeft dit blok 125pk en 152nm. Dit rijdt en schakelt absoluut fantastisch en is niet te vergelijken met welke (standaard) Arosa ook. Ik ben sowieso nog nooit een auto tegengekomen die beter schakelt.
De K&N Typhoon luchtfilterkit en custom made RVS uitlaat zorgen verder voor een sportief geluid en de nodige beleving tijdens het rijden.

De km-stand op de teller in de auto geeft nu 163.291km aan. Het nieuwe blok heeft echter zo'n 35.000km minder gelopen.

Tijdens het inbouwen van het blok heb ik gelijk veel onderdelen laten vervangen; distributieriem, multiriem, waterpomp, span en looprollen, bougies, radiateur (grotere nodig), oliefilter, en tot slot de olie (Castrol Magnatec 5W40) ververst.

- Uiteraard zijn de remmen aangepast op het vermogen van het nieuwe motorblok. Voor zijn de standaard schijven en klauwen vervangen door geboorde Zimmerman remschijven en klauwen van een Golf G60 (280mm). Achter zijn de trommelremmen vervangen door geboorde Zimmerman remschijven en klauwen van de Polo 6N2 GTI (dezelfde klauwen als van de Golf G60 maar dan van aluminium zodat het handremgedeelte niet vastroest). De Golf G60 heeft ongeveer hetzelfde gewicht maar meer vermogen dan de Arosa. De remverhouding is dus uitstekend en er is meer dan genoeg remvermogen. Verder zijn er Ferodo DS Performance remblokken gemonteerd en geheel staalommantelde remleidingen. De hoofdremcilinder en de rembekrachtiger zijn ook aangepast (beide van een Lupo GTI) en is er een ABS systeem ingebouwd. Hierdoor is de vertraging werkelijk fantastisch!

- Zoals al eerder vermeld is er een Custom made RVS uitlaatsysteem geplaatst vanaf de katalysator met 2 ronde eindstukken (een beetje Golf V R32 look). Hier komt een heel mooi sportief geluid uit en omdat het RVS is hoeft er nooit meer een andere onder.


Optisch

- Het uiterlijk van de Arosa is allereerst aangepast met een gecleande originele voorbumper en een embleemloze grill van JE-design. Door de Ingo Noak RS achterbumper steken de 76 mm ronde eindpijpjes van de uitlaat en er zijn sideskirts gemonteerd van ABT. De achterklep is vervangen door de achterklep van een Lupo GTI inclusief spoiler.
De ruitenwissers zijn vervangen door wissers en wisserarmen van een Lupo GTI (Aerotwin) en enkele jaren geleden is het complete ruitenwisser mechaniek vervangen bij de VW dealer. De GTI wissers wissen een stuk beter en zien er veel strakker uit.
De Arosa is voorzien van een Xenonset in 6000K. Ik kom al jarenlang probleemloos door de APK met deze set xenon dus alles kan lekker blijven zitten. Aan de achterkant zijn Lupo Cambridge achterlichten gemonteerd waarbij de oranje gedeeltes uit de knipperlichten verwijderd zijn. Ook zijn er chrome knipperlichten gemonteerd welke uiteraard wel oranje knipperen. De kentekenplaat wordt verlicht door LED kentekenverlichting.


Onderstel

- Momenteel zit er een set zwarte, 15 inch Aluline wintervelgen onder met Bridgestone Blizzak MZ03 winterbanden in 165/55 R15. Dit zijn de velgen van de foto's. Deze banden zijn nog geen half jaar oud en zeer weinig gebruikt (Aangeschaft in Oktober 2010).
Tegen meerprijs (in overleg) is er ook een set tweedelige BBS RM velgen met goede banden (185/45 R15) bij te koop.

- Uiteraard is een set velgen niets zonder goede verlaging. Daarom is er een V-maxx schroefset gemonteerd. Naast dat dit er optisch goed uit ziet ligt de Arosa hiermee zeer strak op de weg. En als de toekomstige koper de rijhoogte nog wil aanpassen dan kan dat uiteraard want de stelsleutel zit er uiteraard bij.


Interieur, Alarm en Audio

- Het gehele interieur is voorzien van blauwe verlichting. Ook de tellerplaten zijn aangepast waardoor de wijzers nu bovenaan beginnen in plaats van links onderaan. Verder zijn de tellers voorzien van aluminium tellerringen voor een sportieve look.

- Omdat er een 6-versnellingsbak gemonteerd is, is ook de pookknop vervangen door een exemplaar van een Lupo GTI. Nu uiteraard met 6 cijfers ;-)

- Er is een Clifford Concept 650 klasse 3 alarm gemonteerd. Met de afstandsbediening regel je de centrale deurvergrendeling en activeer of deactiveer je tegelijkertijd het alarm. Het alarm bevat onder andere een startonderbreking, Carjack beveiliging (Contact aan deuren op slot) en een waarschuwingssignaal als iemand te dichtbij staat. De deuren gaan niet vanzelf op slot zodat je jezelf niet kan buitensluiten.

- In de auto zit geen radio (headunit). Wel is de middenconsole voorbereid op een dubbeldin headunit, bijvoorbeeld voor een navigatie - dvd-speler. Verder zit er in de deuren een Lanzar Vpro 6.1 composet en is alle bedrading aanwezig voor deze composet, een subwoofer en een versterker.

- Niet bij de prijs inbegrepen maar eventueel wel over te nemen is de subwooferkist met Lanzar HRW 124 SVC subwoofer en een Lanzar Vibe431 4-kanaals versterker.

Zoals te lezen heeft de Arosa ongelofelijk veel upgrades ondergaan. Alles om het comfort, uiterlijk, prestaties en veiligheid te verbeteren. Ondanks dat heeft de auto wel wat aandachtpuntjes waar ik de toekomstige eigenaar op wil wijzen;

- De Bendix van de startmotor loopt soms (niet altijd) iets te lang door. Dit geeft dan 1 seconde een vervelend geluid. Dit kan verder kan dit geen kwaad maar het klinkt niet mooi.

- Het derde remlicht, welke geïntegreerd is in de achterspoiler van de Lupo GTI achterklep, is nog niet aangesloten. De spoiler moet hiervoor worden gedemonteerd.
Een andere optie is het monteren van de standaard Arosa achterklep. Ik heb deze achterklep nog en kan hem indien gewenst kostenloos monteren (met werkend 3de remlicht) in plaats van de Lupo GTI achterklep. De Arosa achterklep is embeemloos.

- Bij het openen en sluiten van de deuren maakt de centrale vergrendeling aan de passagierskant soms een vreemd geluid. Hij doet het wel gewoon en het is ook niet altijd maar ik wil het gezegd hebben.

- De tellerplaat met blauwe verlichting is rechtsonder niet netjes meer. Je kan eventueel een nieuwe laten maken of de standaard tellerplaat monteren. De standaard tellerplaat krijg je erbij!

Geen van deze punten zijn vereisen reparatie maar ik wil het gezegd hebben voordat iemand komt kijken. Laat het je niet afschrikken want de Arosa is in uitstekende conditie. Dit is ook te zien op de afbeeldingen;

http://www.mijnalbum.nl/Foto-OMKSM3BP.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-QBVM8VQO.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-8IKIHUBL.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-HGT38SGY.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-XJ8C8DXT.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-6ABMTOY6.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-OAZ7R8SU.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-PLKRUHBA.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-QYLOCBFN.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-WP6XCSQI.jpg

Voor grotere foto's zie; http://www.mijnalbum.nl/Album=QMKGOXNI
De Arosa staat gepoetst en gestofzuigd in een verwarmde garage te wachten op zijn toekomstige eigenaar.

Mijn vraagprijs voor deze mooie auto is EUR 3.999,-
In overleg kan je er ook gepolijste BBS velgen en bijpassende audio bij krijgen (meerprijs).

Heb je serieus interesse dan kan je mij bellen (06- 14 43 16 46), E-mailen (vermeulen_bjorn@hotmail.com) of een PB sturen via het forum.

Groeten Björn

Jel Golf 2 GTI
10-04-2011, 16:01
Ben er niet in geintereseerd maar wil ff zeggen dat dit een zeer nette advertentie is.

Deden maar meer mensen zo de moeite. :thumbup:

Veel succes met de verkoop van dit mooie wagentje

Slavi
11-04-2011, 09:24
Bedankt!
Ik hoop dat ik op deze manier kan overbengen wat een leuk bakkie dit is.
En ik denk dat ik er niet teveel voor vraag. Alleen het GTI blok met 6-bak inbouwen (en alle nieuwe onderdelen die gelijk vervangen zijn) kost al ruim 4.000 euro.

Ik heb voor de nieuwe eigenaar trouwens ook nog een nieuwe set Ferrodo DS performance remblokken (voorzijde). De huidige zijn nog niet aan vervanging toe maar deze krijg je er toch bij want ik heb er niks meer aan.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-BIYQ4COI.jpg

Mocht iemand specifieke foto's willen zien dan is dat allemaal mogelijk. De afgelopen jaren heb ik vrijwel alles op de plaat vastgelegd.
De remmen;
http://www.mijnalbum.nl/Foto-YGRORKOR.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-M6LPT7LL.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-URR7CZZU.jpg

Het motorblok
http://www.mijnalbum.nl/Foto-GGPCSWXA.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-TLW3KX33.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-VF6B8N7C.jpg

En voor de liefhebber heb ik eventueel de BBS-sen en audio nog;
De BBS-sen zijn verbreed naar 8J achter en 7,5J voor. De harten zijn zwart gespoten en er zitten platte aluminium doppen van alutrends op (in plaats van de standaard plastic doppen).

Dit was met de oude voorbumper;
http://www.mijnalbum.nl/Foto-RUIWSEAY.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-DW4JVV8Z.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-VWJ3SITL.jpg


Audio
http://www.mijnalbum.nl/Foto-PQEN6PU4.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-WKZRYC7K.jpg


Mocht je interesse hebben, aarzel niet en neem contact op!

Groeten Björn

Slavi
20-02-2012, 11:02
Prijs verlaagd; EUR 3.999,-

Slavi
06-04-2012, 20:34
Up!

Riesh
07-04-2012, 08:21
begrijp ik nu goed dat dit apparaat al een jaar te koop staat ? ongelooflijk

Slavi
07-04-2012, 08:42
Klopt Riesh maar dat ligt ook een beetje aan mij. De eerste paar maanden stond de auto op marktplaats. Toen had ik veel reacties maar helaas geen serieuze koper. Toen werd de advertentie plotseling verwijderd en heb ik hem er niet meer opgezet.
De auto staat dus al meer als een half jaar alleen hier te koop en op de Arosaclub. Binnenkort gaat hij maar weer op marktplaats.

Groeten,
Björn

Slavi
06-05-2012, 10:45
Up!

geite
17-05-2012, 09:58
Verkocht!

Slavi
17-05-2012, 20:37
De Arosa is inderdaad verkocht. Veel plezier ermee Gideon!!!