PDA

View Full Version : Standkachel


Fahrvergnugen
04-09-2011, 20:59
mede passaters,

Ik wil een standkachel in mijn 2ltr TDI Highline uit 2006 bouwen. Heeft er iemand ervaring met het achteraf inbouwen van een standkachel?

Ik zie op ebay behoorlijk veel kachels te koop staan, voor zover als ik het heb kunnen achterhalen zitten de brandstofpomp, waterpomp, uitlaat allemaal geintegreerd. Heb ik nog meer nodig om dit in mijn auto te monteren en aan te sluiten?
Gaat dit in samenwerking met de climacontrol??

BVD, Paul

roy-mk1
04-09-2011, 21:01
mede passaters,

Ik wil een standkachel in mijn 2ltr TDI Highline uit 2996 bouwen. Heeft er iemand ervaring met het achteraf inbouwen van een standkachel?

Ik zie op ebay behoorlijk veel kachels te koop staan, voor zover als ik het heb kunnen achterhalen zitten de brandstofpomp, waterpomp, uitlaat allemaal geintegreerd. Heb ik nog meer nodig om dit in mijn auto te monteren en aan te sluiten?
Gaat dit in samenwerking met de climacontrol??

BVD, Paul

wauw! een auto uit de toekomst:) nee grapje, ik heb laatst ook een topic geopend omdat ik zelf ook een standkachel wil plaatsen in me golf 1. Ben benieuwd wat de reacties bij jou zijn en of je er ook mee verder gaat.

twan16v
04-09-2011, 21:01
je loopt wel erg voor uit , auto uit 2996

Fahrvergnugen
04-09-2011, 21:20
wauw! een auto uit de toekomst:)

je loopt wel erg voor uit , auto uit 2996

:redface: :redface: sorry, maar dit helpt mij niet met mijn kachel.

Paul.

Fahrvergnugen
08-09-2011, 20:38
Ik heb ondertussen al een Webasto Thermo Top V gekocht. Niemand die hier verstand van heeft??

sixpack
08-09-2011, 20:58
http://www.techwebasto.com/heater_main/technical_publications_germany/Workshop/63378A.pdf

http://www.techwebasto.com/heater_main/907512.pdf

Fahrvergnugen
08-09-2011, 21:08
http://www.techwebasto.com/heater_main/technical_publications_germany/Workshop/63378A.pdf

http://www.techwebasto.com/heater_main/907512.pdf

Hey bedankt,

Hier kom ik alweer wat verder mee, heb je enig idee of de Thermo top V anders is dan deze C?

Ook ben ik nog op zoek naar de inbouw instructie in een Passat 3c, en dan vooral info over hoe het een en ander op de bestaande climaatinstallatie zit aangesloten. (CAN bus??)

Paul.

Fahrvergnugen
11-09-2011, 19:27
Ondertussen heb ik ook een T91 set, brandstofpompje, draadboom en brandstofleiding aangeschaft. Nu alleen nog een Canbus kabel en dan ga ik het gewoon proberen. Helaas kan ik na dagen zoeken en vragen op internet niet de juiste of voldoende info vinden, dus ik zie wel waar ik tegenaan loop.

Paul.

Gijs
11-09-2011, 22:29
Ben benieuwd Paultje Puntlas. Ik loop hier ook al een tijd mee in m'n hoofd voor in de TDI, dus ben benieuwd. Ideaal, zo'n standkachel :)

Fahrvergnugen
11-09-2011, 22:32
Ben benieuwd Paultje Puntlas. Ik loop hier ook al een tijd mee in m'n hoofd voor in de TDI, dus ben benieuwd. Ideaal, zo'n standkachel :)

Hey Gijs,

Ga je een beetje lopen slipstreamen :mad:


:D Paul.

Gijs
11-09-2011, 22:34
Jup :D

Fahrvergnugen
12-09-2011, 20:56
Jup :D

Jeugd van tegenwoordig.

vwmotorsport
12-09-2011, 21:41
een beetje vw heeft standaard een standkachel. bij een touran zit die rechts onder de voorbumper kost 50 euro op de sloop

Fahrvergnugen
12-09-2011, 21:51
een beetje vw heeft standaard een standkachel. bij een touran zit die rechts onder de voorbumper kost 50 euro op de sloop

Ik heb een beetje VW maar daar zit het niet op, vandaar dat ik het op wil bouwen.
Ik heb momenteel de kachel, br.st.pomp, afstandsbediening+module+antenne en nieuwe kabelboom. Geloof me, dit kost iets meer dan €50,- en dan heb ik nog niet alles.

Paul.

Fahrvergnugen
14-09-2011, 21:03
De eerste onderdelen zijn binnen.

Brandstofpomp met steun.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/P9130001.JPG

T91 module + zender, kabelboompje en antenne.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/P9130002.JPG

Paul.

Fahrvergnugen
15-09-2011, 20:14
En weer wat spulletjes binnen gekregen.

Nieuwe kabelboom
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/kabelboom_491135.JPG

en de brandstofleiding.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/br.st.leiding.JPG

Paul.

Fahrvergnugen
16-09-2011, 20:19
En weer stond er iemand aan de deur, bijna alles kompleet.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/P9150059.JPG
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/P9150060.JPG
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/P9150061.JPG

Paul.

vwmotorsport
16-09-2011, 21:30
maar dit is toch gewoon een standkachel die in de koude wintermaand de verwarming ondersteund, waardoor je zodra je de motor gestart hebt vrijwel meteen verwarming hebt. Niet te verwarren met standkachels die de motor verwarmen.

Fahrvergnugen
16-09-2011, 21:37
maar dit is toch gewoon een standkachel die in de koude wintermaand de verwarming ondersteund, waardoor je zodra je de motor gestart hebt vrijwel meteen verwarming hebt. Niet te verwarren met standkachels die de motor verwarmen.

Deze kachel gaat het koelwater verwarmen als de motor uit staat, ook gaat hij de clima aansturen zodat ook het interieur warm is voordat ik instap. vandaar dat de kachel is voorzien van een elektrische waterpomp.

Paul.

vwmotorsport
16-09-2011, 21:45
ok ik had een touran maar dat was volgens mij een ander systeem

Fahrvergnugen
17-09-2011, 21:40
Vandaag bij de locale VW sub-dealer geweest om een canbus kabel te bestellen. Hij zou voor mij uitzoeken welke slangen ik op mijn auto nodig heb, toen ik om een exploded view vroeg zij hij dat hij wel een inbouwinstruktie zou regelen. Ook zou ik volgende week onder de kap van de passat van een van zijn monteurs mogen kijken, die auto heeft een kachel af fabriek ingebouwd.

Fahrvergnugen
21-09-2011, 20:16
CanBus kabel is ook binnen.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/CanBus.JPG

Paul.

Fahrvergnugen
01-10-2011, 20:39
T'is ff stil geweest, maar er zijn weer onderdelen binnengekomen.

Op de standkachel horen 2 slangpilaren voor de waterslangen te zitten, helaas zat er op mijn kachel één te weinig.

Nu is het weer kompleet.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Slangpilaar.JPG

Paul.

Fahrvergnugen
02-10-2011, 19:13
Pijpjes meteen maar even gemonteerd.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Pijpjesgemonteerd.JPG

roy-mk1
02-10-2011, 23:49
ziet er goed uit!

Fahrvergnugen
14-10-2011, 21:29
Er zijn weer onderdelen onderweg.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/bediening.jpg

Zonder de standkachel bedienknop blijkt het toch niet te gaan werken.

Paul.

Jel Golf 2 GTI
15-10-2011, 00:24
beetje bij beetje komt alles bij elkaar. :thumbup:

Fahrvergnugen
15-10-2011, 13:16
beetje bij beetje komt alles bij elkaar. :thumbup:

Yep. Alleen heb ik al meerdere keren gedacht dat ik alles had, elke keer blijkt weer dat ik toch nog meer onderdelen nodig heb :(

Misschien heb ik nog een IPCU en een brandstof aanzuigpijp nodig. Ook zit ik nog aan een klokje te denken, dan kan ik hem in de ochtend gewoon programmeren.

Paul.

Fahrvergnugen
16-10-2011, 10:21
Inbouw cursus;
http://www.stream5.tv/kunden/webasto/

Paul.

Fahrvergnugen
16-10-2011, 19:44
Na een aantal keer geprobeerd te hebben de kachel (op de werkbank) aan de praat te krijgen, heb ik contact met oa. de AB verkoper gehad. Hij vertelde me dat ik niet de T91R maar de T91 nodig heb, gelukkig wil hij hem omruilen.

Gr, Paul.

roy-mk1
16-10-2011, 21:45
Na een aantal keer geprobeerd te hebben de kachel (op de werkbank) aan de praat te krijgen, heb ik oa. contact met de AB verkoper gehad. Hij vertelde me dat ik niet de T91R maar de T91 nodig heb, gelukkig wil hij hem omruilen.

Gr, Paul.


Ooh dat is fijn, ik heb dit weekend ook een standkachel opgehaald.
Een eberspacher d4 werkt goed, alleen moet ik nog een timer erbij halen van 75 euro. Deze verhit alleen de lucht in de cabine dus geen koelwater.

Fahrvergnugen
16-10-2011, 21:51
Ooh dat is fijn, ik heb dit weekend ook een standkachel opgehaald.
Een eberspacher d4 werkt goed, alleen moet ik nog een timer erbij halen van 75 euro. Deze verhit alleen de lucht in de cabine dus geen koelwater.

Dat zal lekker zijn in de cabine (vrachtwagen neem ik aan), ik vertrek smorgens met warme motor ;)

Paul.

roy-mk1
16-10-2011, 22:02
Dat zal lekker zijn in de cabine (vrachtwagen neem ik aan), ik vertrek smorgens met warme motor ;)

Paul.

haha nee in golf 1:), wist niet hou ik het anders moest verwoorden.
Ja dat is ook fijn, en wellicht is de auto(binnen) dan ook sneller warm.

Fahrvergnugen
17-10-2011, 07:28
haha nee in golf 1:), wist niet hou ik het anders moest verwoorden.
Ja dat is ook fijn, en wellicht is de auto(binnen) dan ook sneller warm.

De auto is dan ontdooid en ook binnen warm, de standkachel stuurt ook mijn climatecontrol aan.

Fahrvergnugen
25-10-2011, 18:46
Na het terugsturen van de T91R, heb ik vandaag gelukkig de T91 (zonder R) binnen gekregen. binnenkort maar weer eens een testje doen.

Paul.

Fahrvergnugen
18-11-2011, 21:36
Vandaag begonnen met fase 1 van de standkachel inbouw;

Bokken eronder er slopen maar.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase14.JPG

Wiel rechts eraf en binnenscherm eruit.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase16.JPG

En ook links moest dit gebeuren.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase15.JPG

Front eraf.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase17.JPG

Koplamp rechts eruit.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase18.JPG

Ruitensproeier tank legen.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase19.JPG

En ook de ruitensproeiertank eruit.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase110.JPG
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase111.JPG

Even kachelmontage testen.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase112.JPG
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase113.JPG
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase114.JPG

ruitensproeier tank er weer in en de kachel def. op zijn plaats.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase115.JPG
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase116.JPG

koelvloeistof potje los zodat ik de bedrading netjes weg kan werken, ook kun je hier het originele (zwarte) brandstofleidingkje zien lopen.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase117.JPG

Bedrading via originele doorvoer langs het ruitenwisser mech. gevoerd, netjes uit zicht.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase118.JPG

accu, acuubak en luchtfilterhuis eruit.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase119.JPG
hier komt de bedrading weer terug de motorruimte in.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase120.JPG

Zekeringhouder gemonteerd, massa op origineel massapunt, voeding naar zekeringkast gevoerd en T91/timer bedrading naar binnen gewerkt.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase121.JPG

Alles er weer in, alsof het zo hoort.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase122.JPG
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase123.JPG

De T91/timer bekabeling naar binnen getrokken.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase124.JPG

Canbus ook op de kachel aangesloten.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase1.JPG

Nu is alles weer terug gemonteerd zodat ik weer kan reiden. De Canbus en brandsofleiding zijn tijdelijk rechts in de motorruimte opgebonden en de T91 bedrading is tijdelijk onder het dashboard opgebonden, wordt vervolgt.

Paul.

Gijs
19-11-2011, 09:48
Netjes Paul! :cool:

Marcski
19-11-2011, 14:48
netjes hoor!

Jel Golf 2 GTI
19-11-2011, 15:35
soow das best nog een job omdat erin te krijgen ook al is het plug and play :thumbup: Lekker bezig

Fahrvergnugen
20-11-2011, 16:39
Zaterdag weer een paar uurtjes verder gegaan.

Voor de Canbus heb ik aan de rechterkant een gaatje gezocht om naar binnen te voeren.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase23.JPG

Op de radio zit ook Canbus, dus daar ga ik hem aftakken.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase24.JPG

Nog ff netjes aan elkaar solderen, en weer een stapje verder.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase21.JPG

Ook meteen de bedieningsknoppen uitgewisseld, om dat dit nog niet op de juiste manier is aangemeld werkt dit voor geen meter. elke keer nadat ik het contact opnieuw aanzet moet ikde temp. opnieuw instellen en de ventilatie handmatig aanzeten. Dus de oude knoppen tijdelijk maar weer terug gemonteerd.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/fase2.JPG

Ook maar even de winterhoepels gemonteerd.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/wintermodus2.JPG

Paul.

Sander Wa Oars
23-11-2011, 16:49
lekker bezig Paul :thumbup:

HansH
23-11-2011, 19:17
Mooie fotos Paul! :cool: :cool: :cool: :cool:
Het is een hele klus, ben zelf ook net klaar met inbouw, alleen de telestart moet nog. Mijn slangen zijn wat anders, heb nl. een variant uit 2008 TDI en ik heb een Golf VI bedieningspaneel genomen.
Groetjes en succes met je volgende project.

Hans

Fahrvergnugen
26-11-2011, 15:09
Vandaag weer heel ff tijd gehad.

De T91 aangesloten en ingebouwd, de antenne zit aan de binnenkant van de voorruit geplakt.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/T91inbouwen1.JPG
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/T91inbouwen.JPG

De bedrading is natuurlijk nog geheel weggewerkt. ;)

Fahrvergnugen
27-11-2011, 19:03
Ook vandaag weer heel even tijd gehad voor de standkachel. Het plan was om "even" de waterslangen aan te sluiten. :screwy:

Turbo aanzuig pijp eruit.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Koelwaterleidingen1.jpg

Onder de aanzuigpijp zitten de wateraansluitingen van de interieurverwarming. Hier is het leidingkje te zien waar de standkachel tussen moet.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Koelwaterleidingen2.jpg
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Koelwaterleidingen3.jpg

Het slangetje gedemonteerd.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Koelwaterleidingen4.jpg

En de koelwaterleidingen van en naar de standkachel aangesloten.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Koelwaterleidingen5.jpg

En natuurlijk ook aan de andere zijde aangesloten.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Koelwaterleidingen.jpg
De routing van de leidingen heb ik achteraf nog geweizigd, het binnenscherm zou op deze manier niet meer passen en de turbopijp paste er niet meer in. De koelwaterleidingen liggen nu onder de chassisbalk door.
note to myself:
nooit meer de slangklem (originele VW K%$@ klem) op de turbo losmaken als de auto niet op de brug staat.

Paul.

Fahrvergnugen
29-11-2011, 13:49
De aluminium spiegelkappen op bepaalde A4 varianten valt bij mij wel in de smaak, dus toen ik laatst een aanbieding van dit soort kappen voor een passat voorbij zag komen kon ik het niet laten ;)

Dit zijn niet de goedkope chrome overzet kappen, maar hele degelijke vervangers van de originele kappen. het lijkt net echt aluminium.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Aluminiumspiegels.JPG
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Aluminiumspiegels1.JPG

paul.

Fahrvergnugen
03-12-2011, 15:46
Vanmorgen de brandstofleiding, doceerpomp en pompbedrading aangesloten/gemonteerd.

Hier hangt de pomp aan de originele steun naast de tank.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/doceerpomp.JPG
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/doceerpomp1.JPG

Nu alleen de standleiding nog een aanmelden in de software.

Paul.

Fahrvergnugen
04-12-2011, 16:43
Kan het kopen niet laten, vandaag zonneschermpjes geplaatst.

Het zijn een soort raamhorren, ook met de ramen open blijft dit zitten en het ziet er wel cool uit. :cool:
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Shades2.JPG
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Shades1.JPG
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Shades.JPG

Paul.

Fahrvergnugen
06-12-2011, 16:32
Vandaag mijn sint kado's gemonteerd, alu-look spiegels. ME LIKE :cool:
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Metaluspiegels2.JPG
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Metaluspiegels.JPG
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Metaluspiegels1.JPG

Paul.

Fahrvergnugen
07-12-2011, 21:10
Gisteren avond het laatste montage karweitje afgewerkt.

De vlotter onder de achterbank.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Vlotter1.JPG

Het vlottertje (wat een apparaat) gedemonteerd, het omcirkelde tuitje zit halverwege dicht. Ik heb het tuitje doorboord en de standleiding erin gelijmd.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Vlotter2_739211.JPG

De standleiding op lengte geknipt en gemonteerd.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Vlotter3_177310.JPG

En alles weer op z'n plaats.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Vlotter.JPG

Gr, Paul.

arthur
08-12-2011, 23:06
PPfff wat een werk, respect :tongue: .
Persoonlijk had ik hem gewoon een stukje vooruit in de garage gezet :D
Das toch wat makkelijker :redface:

Fahrvergnugen
09-12-2011, 07:23
Persoonlijk had ik hem gewoon een stukje vooruit in de garage gezet :D
Das toch wat makkelijker :redface:

Da's niet echt makkelijker, dan moet de vrouw krabben. ;)

Fahrvergnugen
10-12-2011, 21:29
OK, vanmiddag bij VAGtechniek geweest.

- Radio opnieuw aangemeld (of zoiets) want deze had een "verkeerde code" foutmelding, helaas werkt na het instellen van 4 speakers de fader nog niet.
- Ramen sluiten nu ook via de AB.
- Car-jacking ingesteld.
- ESP gerep. (stekker van de schakelaar lag los)
- standkachel bedien knoppen ingelezen. Deze zijn uit 2008 met verwarmde voorruit en luchtkwaliteit sensor, Lucas dacht dat dit niet ging werken maar we hebben het toch geprobeerd.
- constante + en + na contact van de bedienknoppen omgewisseld, en......Jaaa het werkt . de oude bediening ging direckt na het aanzetten van het contact ventileren, deze wacht eventjes voordat de ventilatie inschakeld. duurde even voordat ik dit in de gaten had.
- Kachel uitgelezen, blokkering opgeheven, gereset en gestart. Na meerdere keren opstarten (brandstofleiding ontluchten) werkte dit ook. De kachel start op door hem via de bediening op het dashboard aan te zetten en ook de ventilatie gaat netjes aan. (22Gr.)
- T91 ab op standkachel aangemeld maar helaas werkt deze nog niet. waarschijnlijk een bedrading fout.

I am a happy man.
Paul.

Fahrvergnugen
12-12-2011, 20:28
De standkachel bedien knoppen zijn uit een 2008 model met verwarmde voorruit en luchtkwaliteitsensor. De verwarmde voorruit heb ik niet maar dit is geen probleem. De luchtkwaliteitsensor heb ik ook niet, dit geeft wel een foutcode en ook heb ik al verhalen gelezen van niet of slecht werkende clima wanneer dit niet is aangesloten.

Dus... de volgende aanpassing is een feit. De luchtkwaliteitsensor is besteld en hoe het aangesloten moet worden is ook bekend. Wanneer deze aangesloten is kan ik de luchtklepregeling op automaat zetten, nu zal de sensor de aangezogen buitenluchtkwaliteit controleren en evt. (bv in tunnel) automatisch omschakelen naar recirculatie.

Paul.

Fahrvergnugen
14-12-2011, 20:37
Afgelopen zondag zat er ijs op de raam (je zou bijna willen dat het harder gaat vriezen) dus ff testen.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/kacheltest.JPG

Na een minuutje.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/kacheltest1.JPG

Nu alleen de afstandbed. nog werkend krijgen.

Paul.

Fahrvergnugen
14-12-2011, 20:41
Gisteren de afstandbed. bedrading gecontroleerd. Pin 2 van de ab module zou op pin 2 (W-bus) van de kachel moeten zitten.

Als de auto op de brug staat en ik demonteer de mistlamp grill, het knipperlicht en het kachel luchtfilter, kan ik redelijk bij de bedrading komen.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/W-busdoormeten1.JPG

De bedrading zit op de juiste pinnen aangesloten, dus met een ohm meter even doorgemeten.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/W-busdoormeten.JPG
Ook dit blijt in orde te zijn.

Alles weer netjes terug gemonteerden de ab module eruit gehaald, deze wil ik naast de auto nog eens testen. wanneer ik op de "on" knop druk zou er constant 12V op pin 3 moeten staan, bij mij is dat maar heel kortstondig.

http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/t91.jpg

Paul.

MauSeR35
14-12-2011, 20:51
Wat een werk zeg.

Dirk
14-12-2011, 21:15
Wat een klus!! Respect hoor! Zit er ook aan te denken om op mijn nieuwe auto een webasto standkachel te (laten) plaatsen, als ik dit zie ga ik er zeker niet zelf aan beginnen....

alwin
15-12-2011, 00:27
perfect paul heeft na al die inspanningen toch zijn vruchten afgeworpen hoe het zit met je afstandbediening weet ik niet heb in mijn vorige auto ook een hoop tijd gekost had eerst een met een mercedes logo erop en ging niet werken heb daarna een zonder logo gekocht werkte wel kan zijn als je een vag kabel heb gebruikt ook een vag afstand bediening moet hebben zowel zender als ontvanger.weet dit niet zeker.heb voor mjin 3c benzine ook bijna alles binnen om in de kerstvakantie aan te beginnen en zal de nodige opstakkels nog moeten overwinnen.vooral electrische zoals schema's zijn mij nog ombekent. paul nog succes

Fahrvergnugen
16-12-2011, 21:27
perfect paul heeft na al die inspanningen toch zijn vruchten afgeworpen hoe het zit met je afstandbediening weet ik niet heb in mijn vorige auto ook een hoop tijd gekost had eerst een met een mercedes logo erop en ging niet werken heb daarna een zonder logo gekocht werkte wel kan zijn als je een vag kabel heb gebruikt ook een vag afstand bediening moet hebben zowel zender als ontvanger.weet dit niet zeker.heb voor mjin 3c benzine ook bijna alles binnen om in de kerstvakantie aan te beginnen en zal de nodige opstakkels nog moeten overwinnen.vooral electrische zoals schema's zijn mij nog ombekent. paul nog succes

Mijn afstandbediening en module horen bij elkaar, ik weet nog niet hoe maar dit komt wel goed. succes met je ombouw, elektrisch valt het reuze mee. Lees hetgeen ik je heb opgestuurd maar eens goed door (dat was jij toch?)

Paul.

roy-mk1
16-12-2011, 21:39
Super! Wat een genot dadelijk:). Ik heb zelf ook een standkachel, alleen dan voor de temperatuur in de auto zelf. De airtronic D4. Heb deze met timer dus is ideaal. Een afstandsbediening was beter geweest maarja hoef al niet meer te krabben smorgens.
Alleen zeg je dat die kachel van jou binnen 1 mintuur al zodanig warm is dat die begint te dooien?
Bij mij duurt het ca 5 minuten en dan begint het behaaglijk teworden in de auto. Kan aan de gloeispiraal liggen?

Groetjes Roy

Fahrvergnugen
16-12-2011, 21:51
Super! Wat een genot dadelijk:). Ik heb zelf ook een standkachel, alleen dan voor de temperatuur in de auto zelf. De airtronic D4. Heb deze met timer dus is ideaal. Een afstandsbediening was beter geweest maarja hoef al niet meer te krabben smorgens.
Alleen zeg je dat die kachel van jou binnen 1 mintuur al zodanig warm is dat die begint te dooien?
Bij mij duurt het ca 5 minuten en dan begint het behaaglijk teworden in de auto. Kan aan de gloeispiraal liggen?

Groetjes Roy

Mijn kachel verwarmd het koelwater, de auto aanjager blaast dan de warme lucht alleen op de voorruit en uiteindelijk is het gehel interieur warm. Bij jou verwarmd de kachel het gehele interieur en uiteindelijk ontdooid ook de voorruit, dat duurt gewoon iets langer.

Paul.

Fahrvergnugen
17-12-2011, 20:36
Vandaag weer ff aan het prullen geweest. de afstandbed. werkt los van de auto, nu nog IN de auto.
http://youtu.be/b3-sLLYvXXE

Gr, Paul.

Fahrvergnugen
21-01-2012, 19:18
Vandaag weer even bij VAGtechniek in Nuenen geweest. nadat ze daar iemand zo gek hadden gekregen de T91 uit zij eigen auto te slopen, heb ik deze bij mij getest. helaas werkte dat niet maar mijn T91 werkte wel in de (tijdelijke) donor auto.

Martin (VAGtechniek) opperde om de auto binnen te zetten en alles even te controleren. Uiteindelijk bleek er een slecht contact in een van de amp stekkertjes (ik zou beter moeten weten) te zitten. nadat dit gesoldeerd was werkte de afstandsbediening eindelijk.

Paul.

MauSeR35
27-01-2012, 20:28
Mooi dat het nu eindelijk helemaal werkt, je bent er toch nog wel wat tijd mee zoet geweest zo in totaal volgens mij.

evilnyntje
27-01-2012, 20:33
Top Paul, mooi dat het werkt, ik hoor veel goede verhalen van dat VAGtechniek.

Fahrvergnugen
27-01-2012, 20:50
Top Paul, mooi dat het werkt, ik hoor veel goede verhalen van dat VAGtechniek.

Echt helemaal top. Aardige kerels, super nette werkplaats, geweldige service. En NEE, Ik werk er niet en heb geen aandelen.

Paul.

evilnyntje
27-01-2012, 20:57
Echt helemaal top. Aardige kerels, super nette werkplaats, geweldige service. En NEE, Ik werk er niet en heb geen aandelen.

Paul.

Ik ook niet ;), ben er nog nooit geweest hoor alleen wel de positieve verhalen her en der.

roy-mk1
30-01-2012, 00:41
Ik ben ook wel te spreken over vagtechniek, moest 2 keer een sleutel ingeleerd hebben. Na een telefoontje kon ik gelijk in de vrachtauto stappen om erheen te rijden.

Fahrvergnugen
04-02-2012, 20:21
Om de standkacheltijd te programmeren had ik 2 keuzes.
1) Andere tellerunit
2) Webasto 1533 timer

Het is niet OEM, maar ik heb voor de Webasto timer gekozen (ook goedkoper). Omdat ik geen leijke timer op mijn dashboard geschoefd wil hebben, heb ik het linker opberkastje met een kunstofplaat dicht gemaakt en hier de timer op gomonteerd. Poppetje gezien, kastje dicht.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Timer.jpg

Paul.

Gijs
04-02-2012, 22:50
Netjes voor elkaar :) Ik moest van de week nog aan jou denken toen ik de sneeuw van m'n auto haalde.. "had ik maar een standkachel" ;)

Fahrvergnugen
05-02-2012, 14:14
Netjes voor elkaar :) Ik moest van de week nog aan jou denken toen ik de sneeuw van m'n auto haalde.. "had ik maar een standkachel" ;)


Hahaha, tja je kunt niet alles hebben. In de zomer denk ik aan jou; had ik maar zo'n dak met zonnepanelen :tongue:

Fahrvergnugen
05-02-2012, 14:18
Vandaag de timer definitief ingebouwd, ik ben er wel tevreden over.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Timer.1.JPG
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Timer.jpg.JPG

Fahrvergnugen
05-02-2012, 14:25
Hoofdsteun verlenger nummer 2 is ook binnen. Ik had ze nog nooit gezien totdat ik het tijdens het surfen toevallig tegen kwam, ideale dingen.
http://www.volksforum.com/albums/files/2/2/6/5/Hoofdsteunen.JPG

Gijs
05-02-2012, 19:01
Hahaha, tja je kunt niet alles hebben. In de zomer denk ik aan jou; had ik maar zo'n dak met zonnepanelen :tongue:
Oh ja... nu jij +1, in de zomer ik +1 ;)