Volksforum.com

Volksforum.com (http://www.volksforum.com/forum/index.php)
-   Golf en Jetta MK II (http://www.volksforum.com/forum/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Kachelbedieningspaneel demonteren golf 2 (http://www.volksforum.com/forum/showthread.php?t=119268)

vwfreak1980 01-10-2013 14:17

Kachelbedieningspaneel demonteren golf 2
 
Advies gevraagd.

Ik heb een radio ingebouwd in mijn Golf 2 en hierna werkte de verlichting van het kachelbedieningspaneeltje niet meer (daarvoor dus wel).
Denk dus dat ik een of ander stekkertje heb losgeduwd toen ik de radio in heb gebouwd. Weet iemand hoe ik dit paneeltje kan demonteren of hoe ik dit aan moet pakken om het te maken?

Alvast bedankt !

Jeff 01-10-2013 14:19

Je trekt de knoppen/hendels eruit en met een fittingschroevedraaier wip je het paneeltje eruit en dat is alles.

fcapri 01-10-2013 14:41

aan 1 van die 2 kanten (links of rechts) zit een klein kabeltje op dat paneel geschoven. ff radio dus uitschuiven en die kabel terugduwen.

vwfreak1980 01-10-2013 19:21

Bedankt voor de reacties .
Heb het paneel eruit gehaald, maar de 2 stekkers zitten er allebei gewoon in. Misschien toch het lampje kapot dan, maar het paneel lijkt niet open te kunnen.
Weet iemand hoe dat moet of moet je dan het hele paneeltje vervangen?

Dokter D 01-10-2013 20:06

Vervangen, kan niet open...

fcapri 02-10-2013 08:06

ik heb nogthans dat grijze eraf gekregen. heb het lampje toen vervangen voor een led. lampje zit op de plaats waar die connector zit.

wle voorzichtig zijn, dat grijze van de achtergrond breekt rap tussen die schuifgleuven

vwfreak1980 02-10-2013 09:00

Quote:
Originally Posted by fcapri
ik heb nogthans dat grijze eraf gekregen. heb het lampje toen vervangen voor een led. lampje zit op de plaats waar die connector zit.

wle voorzichtig zijn, dat grijze van de achtergrond breekt rap tussen die schuifgleuven



Thanks ! ik ga het ook proberen!

vwfreak1980 02-10-2013 13:24

Quote:
Originally Posted by vwfreak1980
Thanks ! ik ga het ook proberen!



Heb er ook even een ledje met weerstandje ingezet. Paneel kan inderdaad wel uitelkaar maar dat grijze plastic (achtergrond) zit goed vast gelijmd/gesmolten. Dus zonder dat je iets afbreekt zal heel moeilijk worden. Maar op zich zie je eventuele breuken toch niet meer als je alles weer inelkaar gezet hebt.
Verder moet je zorgen dat je het ledje richt op de zijkant van het plexiglas zodat het verlichting mooi verdeelt wordt over het gehele paneeltje.

road runner 02-10-2013 13:35

Ik heb deze panelen nieuw origineel liggen. Lukt t repareren niet pb me maar

Gänze 03-10-2013 21:12

Leuk te lezen dat er op dit moment nog meer mensen zijn die met de verlichting van het kachelfront stoeien. :thumbup:

Fcapri, heb je het lampje "vervangen" door een led in de plaats van het gloeilamje of heb je een eigen creatie gemaakt.

Ben wel benieuwd hoe dit eruit ziet, als je een foto kan laten zien hoe dit geworden is zou wel leuk zijn. :)

Heb zelf het hele grijze gedeelte eraf en zie een lampje zitten maar ik heb geen idee hoe ik deze zou kunnen vervangen.

VWfreak 1980, heb je het ledje ergens in het front gestoken en heb je de stroomdraden omgeleid, stekkertje eraf en solderen bijvoorbeeld?

met vriendelijke groeten,

Stefan

Spijky 03-10-2013 21:28

Asbaklampje van een corrado erin maken.
Hoef je alleen een stuk eraf te zagen. Fitting erin en klaar. Stekker aansluiting blijft dan ook hetzelfde.

fcapri 04-10-2013 04:12

heb zelf elke schakelaar uit elkaar geprutst en een ledje met weerstand ingestopt. ook de tellerunit is open en daar zitten 4 leds in waarvan het kopje mat werd geschuurd voor een open lichtbeeld. hier staat de helderheid op het max (te zien aan de 4pinkerknop die oplicht)



en in het licht (hierbij staat het contrast op het laagste, de 4knipperlichtschakelaar licht amper nog op)





voordeel van leds: nooit meer lampjes vervangen :D.
overal een weerstandje met ledje in solderen, en eventueel met smeltlijm vastzetten. voordeel van smeltlijm is dat het licht doorlaat.
bij de lichtschakelaar zitten er 2 lampjes 1 die volcontinue brand zodat je de schakelaar in het donker kan terugvinden om de lichten aan te steken, en eentje feller oplicht eens de lichten aanstaan.
http://fcapri.homelinux.com/fcapri/golf/100_9903.jpg
heb er voor de rest geen fotos van genomen, daar denk ik elke keer aan... als ze al in elkaar zitten.

wel opletten met ledjes, als je + en - wisseld, branden ze niet en mag je herbeginnen :D

vwfreak1980 04-10-2013 14:50

Quote:
Originally Posted by Gänze
Leuk te lezen dat er op dit moment nog meer mensen zijn die met de verlichting van het kachelfront stoeien. :thumbup:


VWfreak 1980, heb je het ledje ergens in het front gestoken en heb je de stroomdraden omgeleid, stekkertje eraf en solderen bijvoorbeeld?

met vriendelijke groeten,

Stefan


Stefan,

Ik heb het originele lampje wat kapot was eruit getrokken en heb een ledje geplaatst onder de originele plaats. Daar heb je vrij veel ruimte om een ledje in te lijmen. Met smeltlijm vastgeblubberd en ledje naar het schuinkantje van het plexiglas laten richten. Dan het ledje met twee draadjes + weerstand verbonden naar het originele fitting.

SjorsMK2 04-10-2013 17:22

dus als ik het goed begrijp zou de kachel bediening standaard verlicht moeten zijn, zo niet is hij kapot??
Ik zit in het donker altijd maar te graaien naar de kachel stand dus al zou dat op een makkelijke manier verlicht kunnen worden

Nels 04-10-2013 21:54

Sjors ik lees dit nu ook en denk ook, hoort dat normaal verlicht te zijn. Bij mij is dat namelijk ook niet verlicht. Ik heb trouwens ook een lampje in mijn tellerbak kapot die aan de toerenteller kant. Zijn die makkelijk te vervangen? bepaalde truc voor misschien?

Gänze 05-10-2013 01:20

Mooi reslultaat! Lekker creatief bezig geweest. :thumbup:

Ik ben zelf ook van plan om een led in het paneel te maken, een automatisch verkleurende led lijkt me wel grappig.

Ben er in ieder geval al in geslaagd om het zwarte buisje met het lampje eruit te duwen met een schroevedraaier.

Ik heb het buisje voor 3/4 afgezaagd, het uiteinde van de led kan ik aan de 2 pennetjes solderen en kan de originele connector ook nog gebruikt worden.

Wat betreft de weerstand moet ik nog bedenken hoe ik dat ga doen, deze is waarschijnlijk belangrijk omdat je van 12v naar +/- 5v moet gaan?

De stroomsterkte in mA van de originele bedrading zal wel niet te hoog zijn neem ik aan.

Bedankt voor julie reacties en ik zal updates geven over mijn projectje.

groeten, Stefan :)

fcapri 05-10-2013 09:15

als je nieuwe heldere leds gebruikt van 5mm, dan werken die op een 20mA
neem 15V als accuspanning (met draaiende motor ga je namelijk tot 14,5) en trek daar de spanning van de led af.

witte leds is bv 3,2V
(15V - 3,2V) / 0,020A = 590ohm. met een 560ohm of 680ohm zal je er wel geraken.

die 20mA valt in het niks vergeleken met het lampje dat er vroeger in zat. gloeilampjes verbruiken veel meer

SjorsMK2 05-10-2013 18:42

Quote:
Originally Posted by Nels
Sjors ik lees dit nu ook en denk ook, hoort dat normaal verlicht te zijn. Bij mij is dat namelijk ook niet verlicht. Ik heb trouwens ook een lampje in mijn tellerbak kapot die aan de toerenteller kant. Zijn die makkelijk te vervangen? bepaalde truc voor misschien?


2 posts verder en we hebben nog geen andwoord

Erik Baas 05-10-2013 18:47

Quote:
Originally Posted by Nels
lampje in mijn tellerbak kapot
Dat zijn bajonetlampjes die je vanaf de achterkant gemakkelijk kunt vervangen. Nadat je je halve dashboard gedemonteerd hebt, dat wel...

fcapri 05-10-2013 19:51

er zitten er 2 aan de bovenkant van de tellerunit. zijn echt klote om te vervangen.

ik heb de voetjes eruit gehaald, in die voetjes 2ledjes met weerstand gezet en die er weer ingeplugged.

foto van dit forum, je kan ze bovenaan net zien in dat diepste randje, zo 2 zwarte dopjes. negeer die rode cirkel op de foto ;)



All times are GMT +1. The time now is 05:43.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.