View Single Post
  #1  
Old 20-05-2017, 14:41
Lucasmolen Lucasmolen is offline
Forum Regular
 
Join Date: Oct 2016
Posts: 139
Default Project: De witte nachtmerrie

In april 2016 heb ik eindelijk mijn eerste auto gekocht. Een witte mk1 Golf. Inmiddels heb ik pure liefde voor het bakje gevoeld en pure haat. Zo veel is hier al aan misgegaan de aflopen maanden. Omdat ik nu een veel serieuzer project van wil maken en mijn losse vragen over het forum verspreid misschien wat irritant beginnen teworden zal ik het proberen hier centraal te houden.

Mijn golf:




Het is een 1100cc 1982 Mk1. Toen ik hem kocht voor achteraf te veel geld deden de voorremmen compleet niks, de rechter trommelrem was compleet lek en de linker werkte een beetje. Niet beter wetend dan dat de standaard remmerij gewoon kut zou zijn alsnog 200km naar huis gereden met een kapotte accu. Na 2 stops onderweg met aanduwen door vader het ding thuis gekregen in friesland. In de maanden erna is het motorblok kapot gedraaid en is die vervangen. Het 1100 cc motortje dat als vervanging diende bleek na een korte tijd ook helemaal niks meer te zijn. De zuigerveren zijn vervangen, alle pakkingen inclusief die van de carb ook. Carburateur uit elkaar geweest en afgesteld.

Het volgende is inmiddels gebeurd:
Trommelremmen achter opnieuw opgebouwd
Schijfremmen voor rondom vernieuwd
Complete interieur weggeflikkerd en vanuit de andere kant van Nederland een nieuwe gehaald en ingebouwd
Radio en sigarettenaansteker afgekoppelt en helft van onzin bekabeling van de vorige eigenaar onder de motorkap vandaan getrokken
Motor in de oud ijzerbak gegooid
Nieuwe 1100 cc ingebouwd
Bumpers vervangen ivm schade vorige eigenaar
Doorgerotte plekken uitgeflext en opnieuw ingelast

Ongetwijfeld nog veel meer dat ik in mijn hoofd heb weggedrukt door frustratie. Op het moment dat je elke 2 weken met een auto zit die niet meer kan rijden is de lol er snel af.

Ik heb afgelopen week een 20vt opgehaald en even schoongemaakt.




Met meerdere goodies:







G60 remmen liggen nieuw klaar om gebruikt te worden en mn ATS Cup velgjes gaan in de verkoop omdat die niet passen. De remmenset die ik van Derby heb overgenomen gaan ook weer in de verkoop omdat ik een dag na het geld overmaken de G60 set aangeboden kreeg bij de motor. Deze staan in mijn aparte verkoop topic.

Ik zal nog veel vragen stellen en ik hoop dat jullie daar een beetje mee willen helpen. De witte nachtmerrie is als naam gekomen omdat deze auto mijn leerproject is voor mezelf. De nachtmerrie is voor de mensen die me er continu mee hebben geholpen. Tot nu toe heeft het me gigantisch veel van autos geleerd en ik ben daar heel dankbaar voor.
Reply With Quote