Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek overig > Motoren, turbo's, compressors, injectie, carb's, NOS, etc
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 31-10-2015, 23:25
Dark Cooper's Avatar
Dark Cooper Dark Cooper is offline
Forum Regular
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 182
Default G60 bak naar 6 ombouwen en hydraulisch ontkoppelen

G60 bak naar 6 ombouwen en hydraulisch ontkoppelen

zoals de titel al zegt wil ik dit laten doen omdat ik hier geen kaas van heb gegeten.

Dit moet komen op mijn motor die al een uitdraai heeft van 210PK

Ook gebruik ik een CAE shifter dus liefst ook een bak die aangepast is op deze shifter en deze ook kan volgen.

Graag een beetje raad over wat en hoe

EN bij wie ik het beste kan langs gaan of how to om dit zelf te doen

Greetz DC
__________________
DC'S MK1 G60 : MK1 G60
Reply With Quote
  #2  
Old 01-11-2015, 12:42
Bluepower Bluepower is offline
VW Guru
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 914
Default

Waarom zou je perse willen ombouwen naar 6-bak?
Kost veel geld, en veel meerwaarde tov een evt aangepaste 5-bak heeft het niet, behalve dat je meer aan het schakelen bent....
Reply With Quote
  #3  
Old 01-11-2015, 14:51
obimaster obimaster is offline
VW Addict
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 510
Default

Idd,die 6 bak begrijp ik ook niet zo goed
__________________
G60 is in my DNA
Reply With Quote
  #4  
Old 01-11-2015, 15:42
Dopue's Avatar
Dopue Dopue is offline
Forum Regular
 
Join Date: Nov 2013
Posts: 191
Default

CAE shifter heeft niks te maken met 5 of 6 bak. je blijf H patroon houden.
enigste wat kan zijn is dat je kabel miss te kort ofzo is maar lijk me sterk.

zou eerder gaan kijken voor een sper-Diff dan een 6bak ombouw.

heb even je topic door gelezen betreft een mk1 g60? zou gewoon de bak versterken en sper erin. de standaard G60 bak kan max 250pk hebben.

zelf heeft de mk1 geen hydraulische koppeling maar je ken het ook ombouwen naar G60 systeem zeg maar. moet je wel gat boren in schutbord voor cilinder en kopplingspedaal aanpassen en uiteraard de koppeling cilinder op de bak monteren.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-11-2015, 16:00
Dark Cooper's Avatar
Dark Cooper Dark Cooper is offline
Forum Regular
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 182
Default

Heb van meerdere MK1 G60 rijders te horen gekregen dat het in 5e op de autostrade voor lange ritten niet echt leuk rijden is.

Daarom naar een 6 bak willen gaan voor lange ritten (UK , Wsee).
En sper-diff is me ook al gezegd.

Hydrualisch zou ik gaan omdat ik naar een pedalbox ga gaan

Maar alle info in wenselijk.

Greetz DC
__________________
DC'S MK1 G60 : MK1 G60
Reply With Quote
  #6  
Old 01-11-2015, 16:47
Jelle-Mk1G60's Avatar
Jelle-Mk1G60 Jelle-Mk1G60 is offline
Postwhore
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 1,287
Default

Ik heb ook g60 in mk1.
Voor hydrolisch moe tje inderdaad g60 ombouw doen.

Verder heb ik ook gewoon de originele g60 aangepast.
Sper erin met arp bouten en andere 5 en je probleem
Is opgelost
__________________
Wie ben ik? --> KLIK

Speelgoed:
-Mk1 G60 Project
Daily Drive:
-Mk3 1.9TD SOLD
-Mk4 1.9TDI 232Pk & 437Nm SOLD
-Audi A4 b7 break S-line
Reply With Quote
  #7  
Old 01-11-2015, 20:55
martinus83's Avatar
martinus83 martinus83 is offline
Forum junkie
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 1,516
Default

Ik heb wel dit al jaren online staan, misschien kun je er wat mee...











__________________
Golf GTi16v EditionOne '89
Golf 1.6GL '86 - Sold
Lupo SdiT '00 - Sold
Golf TDIi '97 - Sold
Golf GTi8v '90 - Sold
Golf GL1.8 '87 - TL
Golf CL1.3 '86 - TL
Reply With Quote
  #8  
Old 01-11-2015, 22:09
ewcaddymk1's Avatar
ewcaddymk1 ewcaddymk1 is offline
No personal life
 
Join Date: Nov 2011
Posts: 2,939
Default

is voor mk1 neem ik aan

hydro koppeling kom je niet weg met een gat boren in het schutbord
zit stuurhuis namelijk in de weg

of cilinder boven op het stuurhuisplaatsen ..dus in de auto

of AP racing trekkende cilinder boven op de beugel van de rempomp
__________________
TSJA ......zeg het maar!!


Caddy '85 >1.6D > 1.6TD >1.9TDI >2.8VR6>2.8 AQP 24v
Reply With Quote
  #9  
Old 01-11-2015, 23:30
Dark Cooper's Avatar
Dark Cooper Dark Cooper is offline
Forum Regular
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 182
Default

Quote:
Originally Posted by Jelle-Mk1G60
Ik heb ook g60 in mk1.
Voor hydrolisch moe tje inderdaad g60 ombouw doen.

Verder heb ik ook gewoon de originele g60 aangepast.
Sper erin met arp bouten en andere 5 en je probleem
Is opgelost


Thx Jelle daar komen we ook al een beetje verder mee , mss toch maar voor 5 gaan dan

Quote:
Originally Posted by martinus83
Ik heb wel dit al jaren online staan, misschien kun je er wat mee...


THX Martinus83 ga ik zeker eens nalezen en bekijken super info


Quote:
Originally Posted by ewcaddymk1
is voor mk1 neem ik aan

hydro koppeling kom je niet weg met een gat boren in het schutbord
zit stuurhuis namelijk in de weg

of cilinder boven op het stuurhuisplaatsen ..dus in de auto

of AP racing trekkende cilinder boven op de beugel van de rempomp


Ik ken iemand die het al gedaan heeft voor een MK1 cabrio en die zou me willen helpen dit ook met die van mij te doen.

Dus eigenlijk opzoek naar iemand die me een Versnellingsbak kan maken

Greetz DC
__________________
DC'S MK1 G60 : MK1 G60
Reply With Quote
  #10  
Old 04-11-2015, 12:39
Mtdi's Avatar
Mtdi Mtdi is offline
Volksforum draaideur donateur
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,346
Default

Je hebt voor een 6bak ook een andere koppeling kant nodig, ivm je snelheidsmeter.
Reply With Quote
  #11  
Old 04-11-2015, 13:46
yuli's Avatar
yuli yuli is offline
Forum junkie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,660
Default

Het is een interessant topic! De PG met G60 bak in de mk1 zit bij mij met een gangetje of 120 / 130 in zijn 5 op een bepaalde manier ook dusdanig in toeren, dat je het gevoel hebt van: SCHAKELEN!

Dus dat Dark Cooper het vraagt snap ik wel..

Heeft dit dan puur te maken met het verschil in gewicht? Omdat ik de Corrado G60 vroeger een heerlijke snelweg/vakantie cruizer vond. Had wel CC erop wellicht dat dat voor rust zorgt.
Of heeft het te maken dat Mk1 niet zo lekker geisoleerd is als de Corrado en dus meer lawaai geeft in de kabine.

@Jelle
Wat houdt zo'n 5 aanpassing dan in en welke heb jij gebruikt? Ik zou in de toekomst ook graag een limited sper willen dan zou het mooi zijn om de 5 mee te pakken.
__________________
First owner VW Golf mk1 1983 PG G60
VW T3 1982 with KR/ABF
Reply With Quote
  #12  
Old 04-11-2015, 16:01
Dub-Detail Dub-Detail is offline
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,311
Default

Van een 02S kun je de assen met wat aanpaswerk in je 02a huis zetten met ander einddeksel.
Reply With Quote
  #13  
Old 04-11-2015, 16:14
Sven-GTI's Avatar
Sven-GTI Sven-GTI is offline
Volksforum Aandeelhouder - Performance>>>
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,944
Default

Nu wordt het interessant. Dus het is 'vrij' makkelijk om je 02a om te toveren in een 6 bak?
__________________
20-Jahre GTI 16v-M62
GSX-R600 K9 HOEGEE-Tuned STOLEN
Honda CRF450 SM
KTM EXC 525 Racing SM
Reply With Quote
  #14  
Old 04-11-2015, 16:36
Dub-Detail Dub-Detail is offline
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,311
Default

Ik zei niet dat het makkelijk is.
Ik heb het gedaan met mijn r32 daar zitten nu tandwielen en assen in van een touran tdi.
Maar deze winter ga ik de boel ompersen.
1t/m4 vr6
5&6 tdi.
Om de stappen in het begin kleiner te maken.
Reply With Quote
  #15  
Old 04-11-2015, 16:47
Sven-GTI's Avatar
Sven-GTI Sven-GTI is offline
Volksforum Aandeelhouder - Performance>>>
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 2,944
Default

Quote:
Originally Posted by Dub-Detail
Ik zei niet dat het makkelijk is.
Ik heb het gedaan met mijn r32 daar zitten nu tandwielen en assen in van een touran tdi.
Maar deze winter ga ik de boel ompersen.
1t/m4 vr6
5&6 tdi.
Om de stappen in het begin kleiner te maken.


Het klinkt alleen makkelijk dan

Ik ga er zelf niet aan beginnen hoor, maar vind het wel interessant om te weten en te zien dat dit kan
__________________
20-Jahre GTI 16v-M62
GSX-R600 K9 HOEGEE-Tuned STOLEN
Honda CRF450 SM
KTM EXC 525 Racing SM
Reply With Quote
  #16  
Old 04-11-2015, 16:54
Dub-Detail Dub-Detail is offline
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,311
Default

Je moet hier en daar in het huis frezen om de tandwielen kwijt te kunnen.
Daarna bak netjes uitshimmen. Dat was een drama, bij twee bedrijven geweest. Beide drama. Uiteindelijk bij ZF gedaan. Dat was perfect.

En je moet de schakelvork aanpassen om de beweging voor de 6de versnelling mogelijk te maken.
Reply With Quote
  #17  
Old 04-11-2015, 17:44
RamonDrenthe.'s Avatar
RamonDrenthe. RamonDrenthe. is offline
VW Fanatic
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 315
Default

Ben niet zo'n wonder hierin maar een 6 bak pakken van een Golf 4 gti die kan je toch pas maken ?

Ik heb geen idee of dit kan, het staat wel bij mij in de planning dat als ik een g60 motor in m'n Golf heb er een 6 bak achter te hangen van een Golf 4 GTI.

Heb er zelf ook weinig kaas van gegeten van dit soort dingen.
__________________
Golf MK2 Edition One GTI

Zonder smering loopt alles naar de tering!

Last edited by RamonDrenthe. : 04-11-2015 at 17:48.
Reply With Quote
  #18  
Old 04-11-2015, 19:51
Lieuwe's Avatar
Lieuwe Lieuwe is offline
No personal life
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 2,869
Default

Quote:
Originally Posted by Dub-Detail
Daarna bak netjes uitshimmen. Dat was een drama, bij twee bedrijven geweest. Beide drama. Uiteindelijk bij ZF gedaan. Dat was perfect.


Hier in Friesland, ik noem geen namen , zit ook een groot revisiebedrijf. Heb uit betrouwbare bronnen gehoord dat deze dergelijke bakken op goed geluk in elkaar klappen. Uitshimmen kost teveel tijd en tijd is geld. Zolang er niet teveel kapot lopen (garantie gevallen), dan kan het wel uit blijkbaar
Reply With Quote
  #19  
Old 04-11-2015, 20:36
Mtdi's Avatar
Mtdi Mtdi is offline
Volksforum draaideur donateur
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 1,346
Default

Quote:
Originally Posted by Dub-Detail
Ik zei niet dat het makkelijk is.
Ik heb het gedaan met mijn r32 daar zitten nu tandwielen en assen in van een touran tdi.
Maar deze winter ga ik de boel ompersen.
1t/m4 vr6
5&6 tdi.
Om de stappen in het begin kleiner te maken.

De ingaande as heeft 2 vaste tand wielen en die zijn korter dan een Vr6.
En de 5e en 6e versnelling die zijn al langer dan van de gemiddelde TDI, maar uit welke bak(code) komt het inwendige?
Reply With Quote
  #20  
Old 07-11-2015, 02:44
Dub-Detail Dub-Detail is offline
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 1,311
Default

Quote:
Originally Posted by Mtdi
De ingaande as heeft 2 vaste tand wielen en die zijn korter dan een Vr6.
En de 5e en 6e versnelling die zijn al langer dan van de gemiddelde TDI, maar uit welke bak(code) komt het inwendige?


Dat zou ik even uit moeten zoeken.
Gqm ofzo
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 00:10.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum