Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK II
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 24-02-2018, 12:12
niels97 niels97 is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 5
Default golf 2 1.6pn motorische problemen

goedemiddag,

Mijn naam is Niels, en ik rijd zelf een golf 2 1.6
Ik heb deze auto nu een half jaar in mijn bezit, waarvan mijn moeder de eerste 5 maanden ermee heeft gereden omdat ik op zee zat.
Zij heeft zelf nooit problemen gehad met de auto, en ik heb probleem na probleem.

Eerst liep hij met momenten hoogtoerig in stationair, dit bleek een niet goed aangesloten vacuumslang te zijn.
Hierna kwam ik erachter dat de voetpakking kapot was, dus hier een nieuwe voor erop gezet.

De laatste 2 weken heb ik dat de motor uitvalt bij het aftoeren en dan in de koppeling valt hij uit, mijn batterijlampje en olielampje gaat dan branden.
Dan is hij weer aan te krijgen door de koppeling op te laten komen.
Ook valt mijn motor zonder waarschuwing uit, en hij was dan alleen aan te krijgen dmv de startmotor. Dit probleem heb ik nog steeds.

hierna had ik het probleem dat mijn rotor kapot is gegaan, deze vervangen.

Op het moment kan ik geen kilometer meer rijden zonder dat mijn motor uitvalt onder het rijden.
Nu is het zo erg dat als hij uitvalt ik een flinke stoot gas moet geven om hem lopend te houden.
Zonder gas te geven loopt de motor op de startmotor, en zodra ik deze loslaat valt de motor uit.

Kan iemand mij vertellen wat er met mijn auto aan de hand is? Of in welke richting ik moet gaan zoeken.
Ik ben zelf redelijk technisch aangelegd, jaren aan brommers gesleuteld, maar hierbij tast ik in het duister.

Alvast bedankt!

Last edited by niels97 : 16-03-2018 at 21:20.
Reply With Quote
  #2  
Old 25-02-2018, 20:44
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
VW Guru
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 993
Default

ik zou zeggen contactslot.
door het doordraaien voor te starten, voed je de ontsteking met een ander circuit.
als je dan de sleutel loslaat, springt die terug, ontsteking krijgt geen spanning en motor valt uit.

heb je een multimeter? meet dan op de bobine en de accu of je 12V meet met contact aan.
er is 1 draad aan bobine die rechtstreeks aan het contact hangt. de massa van de bobine wordt geschakelt
__________________
Golf2 1.6D - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Escort 1.3GT '78 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Mercedes W203 2.2CDI
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net
Reply With Quote
  #3  
Old 26-02-2018, 13:07
niels97 niels97 is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by fcapri
ik zou zeggen contactslot.
door het doordraaien voor te starten, voed je de ontsteking met een ander circuit.
als je dan de sleutel loslaat, springt die terug, ontsteking krijgt geen spanning en motor valt uit.

heb je een multimeter? meet dan op de bobine en de accu of je 12V meet met contact aan.
er is 1 draad aan bobine die rechtstreeks aan het contact hangt. de massa van de bobine wordt geschakelt


vanochtend kreeg ik de motor weer gestart, toen heeft hij 5 minuten probleemloos stationair gedraait, wel elke keer bijna doodvallen, maar dat had hij ook al voor deze problemen.
toen de motor een beetje warm werd viel hij weer uit, toen kreeg ik em weer aan met een beetje pompen met het gas.
daarna lukte dat ook niet meer.
heb zelf het vermoeden dat mijn choke klep af en toe loopt te ouwehoeren, dat hij hem ineens helemaal opengooi, en daardoor de auto onderweg uitvalt en niet makkelijk tot niet aan te krijgen is.
Toen ik hem vanochtend weer probeerde te starten viel het me op dat die klep ineens helemaal openging, terwijl hij dat daarvoor niet deed met een stationair draaiende motor.

ik zal vanavond even wat gaan meten met een multimeter.

een bevriende hobbyist dacht zelf aan een slechte massa toen ik de problemen uitlegde. is dit ook nog een mogelijkheid
Reply With Quote
  #4  
Old 15-03-2018, 12:46
niels97 niels97 is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by fcapri
ik zou zeggen contactslot.
door het doordraaien voor te starten, voed je de ontsteking met een ander circuit.
als je dan de sleutel loslaat, springt die terug, ontsteking krijgt geen spanning en motor valt uit.

heb je een multimeter? meet dan op de bobine en de accu of je 12V meet met contact aan.
er is 1 draad aan bobine die rechtstreeks aan het contact hangt. de massa van de bobine wordt geschakelt


even terugkomend op jouw opmerking.
de afgelopen weken heb ik de carburateur laten reviseren, dit aangezien het al nodig was, en vermoedde dat deze ook voor problemen zorgde
vandaag carb weer terug gekregen. maar de motor valt nog steeds uit bij het loslaten van de sleutel.
met het contact aan gemeten op punt 15 van de bobine en de minpool van de accu, toen gaf hij +- 12 volt aan.
dus het contactslot lijkt mij nog goed.
wat zou het nog meer kunnen zijn?
Reply With Quote
  #5  
Old 15-03-2018, 13:36
Erik Baas's Avatar
Erik Baas Erik Baas is online now
No personal life
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 2,480
Default

Quote:
Originally Posted by niels97
met het contact aan gemeten op punt 15 van de bobine en de minpool van de accu, toen gaf hij +- 12 volt aan.
Als je dan de groene draad naar de contactpuntjes even aan massa legt, wat meet je dan? Dat zou een Volt of 8 moeten zijn... Een andere mogelijkheid is dat de condensator op de ontsteking slecht is.
Als het geen elektrisch probleem is moet je het toch in de carburateur zoeken. Probeer eens wat 'ie doet als je de stationairschroef wat hoger zet?
Reply With Quote
  #6  
Old 15-03-2018, 16:39
niels97 niels97 is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 5
Default

Quote:
Originally Posted by Erik Baas
Als je dan de groene draad naar de contactpuntjes even aan massa legt, wat meet je dan? Dat zou een Volt of 8 moeten zijn... Een andere mogelijkheid is dat de condensator op de ontsteking slecht is.
Als het geen elektrisch probleem is moet je het toch in de carburateur zoeken. Probeer eens wat 'ie doet als je de stationairschroef wat hoger zet?


Waarschijnlijk is het toch het contactslot. Ik had alleen gemeten als ik de sleutel erop zette, daarna meette ik nog een keer wanneer de motor uit was gevallen, en toen had ik idd geen spanning erop. Nieuw contact blokje is besteld, dan laat ik nog wel even wat horen hierzo
Reply With Quote
  #7  
Old 16-03-2018, 20:58
niels97 niels97 is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 5
Default

Contact slot vervangen, hij start weer prima nou.
Alleen er is niet mee te rijden.
Hij loopt te bokken en te stoten bij het wegrijden, en dan valt hij tussendoor weer uit.
Onbelast loopt de motor niet slecht, en kan ik gewoon volle toeren geven, alleen laag stationair slaat hij af en toe een cilinder over, dit deed hij eerst ook al voordat de problemen begonnen.

Wat zou dit kunnen zijn?
Afstelling carburateur? Of toch ergens in het ontstekingsgedeelte?
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 21:50.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum