Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Caddy
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 20-07-2019, 12:56
mosseLTman mosseLTman is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 9
Default ALH 1.9 noodloop probleem

Beste medeforumers, mijn naam is Sander en ik ben hier na jaren lezen nieuw op dit forum. Ik rijdt al 12 jaar Caddy mk2 ALH met veel plezier. Ik kar er heel Europa mee door nu zit ik met een probeem waar ik en mijn garage niet uitkomen .

Een jaar geleden begon hij te stotteren bij constante Snelheid, in te houden en op den duur in noodloop.
Inmiddels vervangen :
LMM
N75
Turbo
Vacuum slangen
Katalysator leeg gemaakt
VNT schoongemaakt
Brandstof filter
Luchtfilter
Sensoren op rem koppeling en gaspedaal
Verstuivers (110pk)
En niks helpt.

Bij koude start heb ik totaal geen vermogen en moet ik
Koppeling intrappen toeren maken en plotseling loslaten. Vervolgens kan ik rijden , maar heel traag max 145en bij overschakelen naar de 5 zakt hij terug tot 135
Heel erg soms gebeurt het een keer dat hij bij het accelereren "los komt" en er als een speer vandoor gaat. Maar dat duurt dan maar enkele seconden.
Wie kan mij helpen
Reply With Quote
  #2  
Old 20-07-2019, 16:24
Roy16VG60 Roy16VG60 is online now
Volksforum Donateur - Mr G60
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 761
Default

Wat geeft hij aan met uitlezen? Al logs gedraaid om te kijken wat er gebeurt?
__________________
2007 BMW X5 3.0d xDrive
2005 Volkswagen Golf 5 GTI DSG
2005 Volkswagen Touran 2.0 TDI Highline
2003 Volkswagen Touran 1.6 FSI -> R32
Reply With Quote
  #3  
Old 21-07-2019, 06:29
mosseLTman mosseLTman is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 9
Default

Nee dat niet. Hoe gaat dat in zijn werk?
Kan of moet dit met het zelfde apparaat als waarmee
je hem normaal uitleest?

Verder nog 1 ding, mischien offtopic of misschien kan het er mee te maken hebben.
Toen ik mijn caddy voorzien heb van andere verstuivers van uit mijn vorige caddy wilde ik mijn gechipte ecu waarbij de sleutel is uitgeschreven over zetten maar daarmee kan ik hem niet starten, en in een andere caddy geprobeerd en daar startte hij wel.
Reply With Quote
  #4  
Old 21-07-2019, 07:51
Roy16VG60 Roy16VG60 is online now
Volksforum Donateur - Mr G60
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 761
Default

Ik zou eerst beginnen met uitlezen met vcds. Kijk eens wat daaruit komt.
__________________
2007 BMW X5 3.0d xDrive
2005 Volkswagen Golf 5 GTI DSG
2005 Volkswagen Touran 2.0 TDI Highline
2003 Volkswagen Touran 1.6 FSI -> R32
Reply With Quote
  #5  
Old 22-07-2019, 13:42
mosseLTman mosseLTman is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 9
Default

Hoe gaat dat in zijn werk?
Kan of moet dit met het zelfde apparaat als waarmee
je hem normaal uitleest?
Reply With Quote
  #6  
Old 25-07-2019, 05:37
mosseLTman mosseLTman is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 9
Default

Zojuist is op de snelweg mijn turbo opgeblazen.
Reply With Quote
  #7  
Old 25-07-2019, 05:40
Roy16VG60 Roy16VG60 is online now
Volksforum Donateur - Mr G60
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 761
Default

Had je hem al uit laten lezen/gelezen?

Dit kan namelijk ook gevolgschade zijn.
__________________
2007 BMW X5 3.0d xDrive
2005 Volkswagen Golf 5 GTI DSG
2005 Volkswagen Touran 2.0 TDI Highline
2003 Volkswagen Touran 1.6 FSI -> R32
Reply With Quote
  #8  
Old 25-07-2019, 05:42
Roy16VG60 Roy16VG60 is online now
Volksforum Donateur - Mr G60
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 761
Default

Vreemd dat je blijft doorrijden met een auto die zo beroerd loopt.
__________________
2007 BMW X5 3.0d xDrive
2005 Volkswagen Golf 5 GTI DSG
2005 Volkswagen Touran 2.0 TDI Highline
2003 Volkswagen Touran 1.6 FSI -> R32
Reply With Quote
  #9  
Old 07-08-2019, 05:43
mosseLTman mosseLTman is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 9
Default

Bij het monteren van mijn nieuwe revisie turbo én het spoelen van de intercooler, bleek er een gaatje in de intercooler te zitten waardoor turbo druk verlies optrad. Mogelijk is dit altijd het probleem geweest.
Reply With Quote
  #10  
Old 08-08-2019, 06:49
mosseLTman mosseLTman is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 9
Default

Gister gestart met nieuwe intercooler en turbo.
En nog steeds hetzelfde probleem.
We hebben hem rijdend uitgelezen.
Weet iemand wat de waardes van de lmm moeten zijn?
Hij gaf aan tussen de 300 en max 890
Reply With Quote
  #11  
Old 08-08-2019, 07:33
Johan1982MK1's Avatar
Johan1982MK1 Johan1982MK1 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,009
Default

Wat doet de turbodruk tijdens het rijden?
__________________
Golf2 Diesel 1985 (Daily)
Golf1 Inari silber metallic 1.5Aut 4-deurs --> 2.0 16v Digifant1 project topic
Út Fryslân
Reply With Quote
  #12  
Old 09-08-2019, 14:26
mosseLTman mosseLTman is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 9
Default

Dat weet hij niet meer precies, maar het was niet afwijkend
Reply With Quote
  #13  
Old 09-08-2019, 14:31
mosseLTman mosseLTman is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 9
Default

Ik kan mijn gechipte ecu van mijn vorige caddy ook niet overzetten. Hij start dan niet. Terwijl de startblokkering is weggeschreven
Reply With Quote
  #14  
Old 12-08-2019, 06:37
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 5,929
Default

Waarschijnlijk omdat je met de huidige ECU dat nog wel heeft en dus je tellerklok nog naar de PIN zoekt in de ECU

Heb je deze pagina al eens bekeken?
https://www.gerritspeek.nl/vag-com_loggen.html

Hier kun je veel waardes terug vinden van de ALH en wat het zou moeten zijn:
https://www.dieselschrauber.org/Sol...ylinder_VE.html

maw 3-800 is niet correct. Ik zou adviseren om eerst eens goed te gaan meten/loggen en proberen het probleem te isoleren.

Mijn gevoel zegt turbodruk of inspuithoeveelheid, maar ik zou bij beide een foutcode verwachten.
__________________
Reply With Quote
  #15  
Old 12-08-2019, 07:49
mosseLTman mosseLTman is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Jul 2019
Posts: 9
Default

@Veedubber dankje voor de reactie, ik ga eens alles doorlezen.
Ik heb gezien dat mijn brandstofpomp een beetje lekt, ik ga hem morgen vervangen. Ik hoop echt dat daar al de tijd het probeem in heeft gezeten. Wanneer dit niet zo is, ga ik een log maken.

Dat van die ECU snap ik nog niet helemaal, omdat ik die gechipte ecu al best vaak in andere auto's heb gebruikt.
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 19:06.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum