Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK I
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 14-05-2010, 14:41
Kaj_A's Avatar
Kaj_A Kaj_A is offline
VW Addict
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 569
Default 1.5 automaat geen vonk

Vandaag even bezig geweest met een 1.5 automaat, maar hij wil niet starten.
Hij krijgt geen vonk.
Bobine, kabels, bougies en verdelerkap enz hebben we utigewisseld.

Hebben jullie enig idee waar we dit probleem moeten zoeken?
Reply With Quote
  #2  
Old 14-05-2010, 15:31
patjetta patjetta is offline
Forum junkie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 1,938
Default

Heb je een + op de bobine?
__________________
Jetta mk2
Reply With Quote
  #3  
Old 14-05-2010, 16:03
dragracer's Avatar
dragracer dragracer is offline
VW Guru
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 779
Default

zijn al heel veel topics over maar lees deze maar eens na:

problemen 1.5 JB
__________________
Voorzitter't Team VW-Speed.nl

My Project :
http://www.volksforum.com/forum/sho...5&highlight=ABT
Reply With Quote
  #4  
Old 14-05-2010, 19:13
svennie's Avatar
svennie svennie is offline
VW Addict
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 683
Default

Contactpuntjes ook vervangen?
Heb afgelopen weken namelijk hetzelfde probleem gehad. Starte ook niet.
Eerst dachten we een benzineprobleem, dus de filters gewisseld, maar dat was het niet.
Toen de verdelerkap en de rotor gewisseld. Ook de bougiekabels en bobinekabel.
Maar de contactpuntjes waren helemaal ingevreten. Die vervangen en hij loopt nu als een zonnetje.
Reply With Quote
  #5  
Old 14-05-2010, 20:14
Der Einzer's Avatar
Der Einzer Der Einzer is offline
Forum junkie
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 1,771
Default

Of de contactpunten staan niet op de juiste afstand
__________________
Daily : geen VAG ....
Project : Kever 1200 1983
Reply With Quote
  #6  
Old 15-05-2010, 07:11
Kaj_A's Avatar
Kaj_A Kaj_A is offline
VW Addict
 
Join Date: Nov 2008
Posts: 569
Default

Hij krijgt wel benzine!

Het rare is dat de auto lopend in de garage is gezet en dat de auto enkele dagen later, zonder er iets aan te hebben gedaan, niet meer start.

Startermotor draait overigens wel gewoon rond.

Kan er iets met de condensator zijn bij de verdeler?
Reply With Quote
  #7  
Old 15-05-2010, 11:07
vwspeed vwspeed is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2005
Posts: 14
Default

Had ooit eens zelfde probleem; toen zat het zwarte draadje van de contactpunten klem tussen verdelerkap en onstekingshuis waardoor sluiting naar massa en dus geen vonk.
Reply With Quote
  #8  
Old 15-05-2010, 11:08
vwspeed vwspeed is offline
Forum Newbee
 
Join Date: May 2005
Posts: 14
Default

De condensator is alleen om vonkvorming bij de contactpunten te reduceren.
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 16:34.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum