Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek overig > Watergekoelde projecten
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #281  
Old 18-06-2018, 07:18
Extremy's Avatar
Extremy Extremy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Aug 2012
Location / Country: Gorinchem
Posts: 198
Default

Quote:
Originally Posted by Bluepower
Volgens mij hoort hier nog een update te komen, toch?? :P

Hahaha helemaal waar!!

De afgelopen dagen ben ik, met geestelijke ondersteuning van Bluepower, druk aan het storing zoeken geweest.
Diverse kinderziektes heb ik weten te tackelen en de motor loopt als nooit te voren (zoveel feller ) en er is weer turbodruk!!

In de logs viel op dat de spanning op de ecu aan de lage kant was. Deze zat netjes aangesloten op de pin waar de originele G60 ecu ook zijn voeding van krijgt. Dit gaf echter maar 11,5V a 12,5V terwijl het systeem 13V a 14V van de dynamo kreeg.
Ik heb hierop gemeten welke pin van de stekker rechtstreeks met pin 87 van het ecu relais (nr30) in verbinding staat (deze gaf wel het volle voltage) en daar is de ecu nu op aangesloten. Resultaat, de ecu krijgt nu de juiste spanning en aangezien deze hier o.a. dwell en injector tijd op baseert, klonk de motor al direct anders.

Het grootste verschil kwam echter door de vacum slang rechtstreeks op de ecu aan te sluiten in plaats van via de externe map sensor.
Ik twijfelde al langer aan de externe sensor, daar deze met de motor uit wel netjes 104kPa aangaf maar stationair 85kPa. 85kPa is met een grote nokkenas en andere inlaat etc. mogelijk bij stationair maar dit zou eigenlijk veel lager moeten zijn.
De interne map sensor van de ecu bevestigde het vermoeden, want nu geeft de ecu bij stationair 45kpa aan en kan deze dus veel fijner worden ingeregeld.
De externe sensor kreeg overigens netjes 5V en goede massa etc. Ook gaf deze gewoon netjes vacum als druk aan. Ik heb diverse instellingen geprobeerd, waarbij de fabrieksgegevens van de sensor nog de meest afwijkende waardes gaven. Ik zal binnenkort eens een nieuwe sensor proberen

Bovenstaand hielp enorm, auto reed veeeeeeuuullll soepeler, maar er was nog steeds geen turbodruk.
Om echt alles uit te sluiten heb ik hierop de turbo rechtstreeks op de gasklep aangesloten en toen was er weer druk. Doordat er op een gegeven moment ineens weer even druk was, werd ik op het verkeerde been gezet en dacht ik aan iets elektrisch maar het bleek uiteindelijk toch gewoon een 'simpel' lek te zijn
Het leidingwerk is allemaal goed, dus het moet de intercooler zijn. Die ga ik er deze week dan ook even tussenuit halen om na te kijken en eventueel te laten repareren en aanpassen.

Last edited by Extremy : 18-06-2018 at 08:29.
Reply With Quote
  #282  
Old 18-06-2018, 10:19
SciroccomTDI SciroccomTDI is offline
Postwhore
 
Join Date: Aug 2012
Location / Country: Heerlen
Posts: 1,371
Default

En wat voor een externe sensor was het dan? Bedoel... de TDI's rijden ook met externe sensoren, zeker de Golf 4 generatie.. en volgens mij gaat het goed?
__________________
Met vriendelijke roet,

Evgeniy
Reply With Quote
  #283  
Old 18-06-2018, 10:55
Extremy's Avatar
Extremy Extremy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Aug 2012
Location / Country: Gorinchem
Posts: 198
Default

Een map sensor van Auberins, speciaal hiervoor bedoeld (4 bar absolute). Extern moet uiteraard ook gewoon kunnen, alleen deze krijg ik niet lekker gekalibreerd terwijl dit eigenlijk heel simpel zou moeten zijn.

Nu ik weet wat de motor stationair werkelijk draait, zal ik van de week nog een poging wagen.
Het mooist zou zo'n vacum/ drukpompje met een drukmeter zijn. Dan is het helemaal makkelijk om de juiste waardes te achterhalen.

Kom ik er niet uit met deze sensor, dan zal ik er eens n van ecumaster of AEM bestellen en kijken hoe dat gaat.

Last edited by Extremy : 18-06-2018 at 11:22.
Reply With Quote
  #284  
Old 18-06-2018, 14:50
SciroccomTDI SciroccomTDI is offline
Postwhore
 
Join Date: Aug 2012
Location / Country: Heerlen
Posts: 1,371
Default

Dat wist ik niet, dat het zo moeilijk was. Ik dacht dat sensoren gewoon lineair zijn.

van 0.5 V tot 4.5V gewoon van 0 tot 4 bar, in een rechte lijn...
__________________
Met vriendelijke roet,

Evgeniy
Reply With Quote
  #285  
Old 18-06-2018, 18:03
Extremy's Avatar
Extremy Extremy is offline
Forum Regular
 
Join Date: Aug 2012
Location / Country: Gorinchem
Posts: 198
Default

Quote:
Originally Posted by SciroccomTDI
Dat wist ik niet, dat het zo moeilijk was. Ik dacht dat sensoren gewoon lineair zijn.

van 0.5 V tot 4.5V gewoon van 0 tot 4 bar, in een rechte lijn...


Dat zou het ook gewoon moeten zijn hahaha. Als ik echter de waardes invoer die de fabrikant opgeeft bij 0.5 en 4.5 V dan klopt er niets van Heb de boel ook nog omgezet naar kPa absolute, voor het geval de opgegeven waardes voor een 'normale' druk sensor waren, maar helaas.
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 20:55.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum