Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK II
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 20-08-2017, 21:48
Function Function is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 223
Default Zoemend geluid brandstofpomp

Sinds kort heb ik een nieuwe Golf 2 NZ 1990.

De brandstofpomp maakt beduidend meer geluid (zoemen) dan de vorige Golf 2 ook een NZ.

Als het contact wordt aangezet dan hoor je meteen voor een seconde een flinke zoem (2x) en stopt dan.
De benzine druk wordt opgebouwd en bij voldoende druk stopt het?
Als de motor wordt gestart begint het gezoem meteen weer.
Als er gereden wordt is het ook te horen.

Is dit normaal of is er wat aan de hand?
Wat kan het zijn?
Wat is te testen en hoe?
Reply With Quote
  #2  
Old 20-08-2017, 22:36
Nels Nels is offline
Forum Regular
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 252
Default

Bij mij zoemt die alleen als ik hem op contact zet voor 1 a 2 seconde en daarna is mijn brandstofpomp niet meer te horen. Het lijkt mij niet dat je onder het rijden en zo nog je brandstof pomp moet horen.. Of dit kwaad kan weet ik niet. Weet je zeker dat het de brandstof pomp is? anders even eronder luisteren als iemand anders hem op contact zet.
Reply With Quote
  #3  
Old 20-10-2017, 20:40
Gänze Gänze is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Oct 2013
Posts: 12
Default Golf 1.3i NZ brandstofpomp zoemen

De brandstofpomp van mijn golf 2 1.3i, doet exact hetzelfde wat jij beschrijft.

Wat jij vraagt heb ik ook eens gevraagd aan een bekende van mij die automonteur is en vele golf 2 auto's heeft gehad.

Volgens hem zijn er 2 verschillende type brandstofpompen.
1 die blijft lopen en de andere niet.

Hiervoor had ik ook een golf 2 1.3i uit 1990 en die brandstofpomp bleef niet zoemen tijdens het lopen, dezelfde type auto die ik nu heb daarentegen wel.

Ik verwonderde me er ook al over namelijk.

Als blijkt dat wat hij zegt niet waar is, dan kan het geen kwaad i.i.g, ik heb er nog nooit problemen mee ondervonden.
Reply With Quote
  #4  
Old 21-10-2017, 09:47
erjan1987 erjan1987 is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 74
Default

Precies zelfde met mn golf2 1.3.... als die niet meer zoemt moet je je pas zorgen gaan maken
Reply With Quote
  #5  
Old 28-10-2017, 15:41
m20vt m20vt is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 81
Default

Het is normaal bij de Digifant (elektr. injectie) dat de pomp zoemt bij kontakt aan ivm druk opbouwen.
Bij de K-jetronic (mechanische injektie) draait de pomp pas als de motor gestart
is.
De NZ heeft Digifant dus...
Kan zijn dat je opvoer-pomp in de tank versleten is waardoor de hoofdpomp meer
moeite krijgt en meer geluid gaat maken!
Ze kunnen ook allebei aan vervanging toe zijn.
Reply With Quote
  #6  
Old 30-10-2017, 08:26
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is offline
Volksforum Donateur - 1,5GB Fotoalbum-eigenaar
 
Join Date: May 2015
Posts: 680
Default

Quote:
Originally Posted by m20vt
Het is normaal bij de Digifant (elektr. injectie) dat de pomp zoemt bij kontakt aan ivm druk opbouwen.
Bij de K-jetronic (mechanische injektie) draait de pomp pas als de motor gestart
is.
De NZ heeft Digifant dus...
Kan zijn dat je opvoer-pomp in de tank versleten is waardoor de hoofdpomp meer
moeite krijgt en meer geluid gaat maken!
Ze kunnen ook allebei aan vervanging toe zijn.



NZ wordt geregeld via Digijet, digifant is voornamelijk de big block motoren

Maar het verhaal gaat echter hetzelfde voor op, pomp zoemt bij het op contact zetten enkele (2) seconden om druk op te bouwen in de brandstofrail.

Als de pomp erg luid is zal het voornamelijk een probleem met het brandstofdebiet zijn, en kan het dus zijn dat deze pomp of de pomp in de tank aan vervanging toe zijn.

Mijn NZ maakt op contact ook wel een flinke zoem, maar zolang deze voldoende pompt en druk opbouwt en tijdens het rijden niet stottert of lastig start zou ik me nergens zorgen over maken!
Reply With Quote
  #7  
Old 31-10-2017, 18:34
yal yal is offline
VW Addict
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 596
Default

Quote:
Originally Posted by m20vt
Het is normaal bij de Digifant (elektr. injectie) dat de pomp zoemt bij kontakt aan ivm druk opbouwen.
Bij de K-jetronic (mechanische injektie) draait de pomp pas als de motor gestart
is.
De NZ heeft Digifant dus...
Kan zijn dat je opvoer-pomp in de tank versleten is waardoor de hoofdpomp meer
moeite krijgt en meer geluid gaat maken!
Ze kunnen ook allebei aan vervanging toe zijn.


Bij de KR 16v met k-jetronic gaat de brandstofpomp wel degelijk draaien wanneer je de auto op contact zet.

Bij de mk1 GTI is dit niet het geval.

Grt Yal
Reply With Quote
  #8  
Old 31-10-2017, 19:47
ar1g3's Avatar
ar1g3 ar1g3 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1,864
Default

Quote:
Originally Posted by yal
Bij de KR 16v met k-jetronic gaat de brandstofpomp wel degelijk draaien wanneer je de auto op contact zet..

bij de 16V PL met KE-Jetronic draait de pomp ook bij het aanzetten van het contact.

Een wijs man zei ooit, 'if it ain't broke, don't fix it'. Dus zolang de pomp geluid maakt, en je auto start en draait goed, dan zou ik me er geen zorgen over maken!
__________________
'88 Golf 2 1.8 GTI 16v PL(project)
'01 Passat B5.5 1.9TDI PD
'95 Passat b4 1.9 TD (RIP)

"Cornering perfectly is like bringing a woman to climax.” - Jackie Stewart
Reply With Quote
  #9  
Old 02-11-2017, 09:49
m20vt m20vt is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 81
Default

[QUOTE=RobertVoorst]NZ wordt geregeld via Digijet, digifant is voornamelijk de big block motoren

Klopt Robert dat de NZ Digijet heeft maar niet alleen de "big blocks"!!
De 3F en PY (G40) hebben wel degelijk Digifant en beide hebben een 1.3 motor.
Reply With Quote
  #10  
Old 02-11-2017, 10:03
m20vt m20vt is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 81
Default

Quote:
Originally Posted by yal
Bij de KR 16v met k-jetronic gaat de brandstofpomp wel degelijk draaien wanneer je de auto op contact zet.

Bij de mk1 GTI is dit niet het geval.

Grt Yal


Nou bij de KR kan ik het me niet meer herinneren (te lang geleden) maar bij onze
GTi met EV motor(1986) met K-jetronic loopt de pomp niet, pas bij starten en ontvangen van een signaal via de hallgever stuurt het pomp-relais de pomp aan!
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 01:08.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum