Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK II
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 17-07-2009, 17:53
Henk Timmer's Avatar
Henk Timmer Henk Timmer is offline
Volksforum Draaideur Donateur
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 267
Send a message via MSN to Henk Timmer
Default Slotje

Slotje

Last edited by hctimmer : 21-07-2009 at 18:23. Reason: probleem opgelost!
Reply With Quote
  #2  
Old 18-07-2009, 10:36
Henk Timmer's Avatar
Henk Timmer Henk Timmer is offline
Volksforum Draaideur Donateur
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 267
Send a message via MSN to Henk Timmer
Default

Heb vanochtend nog geen last gehad, ik hoop dat in de toekomst ook nog te kunnen zeggen... heeft niemand enig idee???
Reply With Quote
  #3  
Old 18-07-2009, 18:42
redbull's Avatar
redbull redbull is offline
Volksforum Draaideur Donateur
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 1,344
Default

ergens een draad bij je benzine pomp die tegen de carroserie komt.
zodat ie kortsluiting maakt.
of misschien je relais van de brandstofpomp??
__________________
"de cursus omgaan met teleurstellingen gaat vandaag helaas niet door"
Reply With Quote
  #4  
Old 18-07-2009, 23:46
Henk Timmer's Avatar
Henk Timmer Henk Timmer is offline
Volksforum Draaideur Donateur
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 267
Send a message via MSN to Henk Timmer
Default

Weet je toevallig welke relais dat is? En heb je toevallig ook info over de rest van de relais? Ik zal morgen meteen even naar mijn bedrading kijken bedankt voor de tip!
Reply With Quote
  #5  
Old 19-07-2009, 09:48
Sjeesbeest's Avatar
Sjeesbeest Sjeesbeest is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,444
Default

Eigelijk zou je moeten meten hoeveel ampere je nieuwe pomp trekt, als dit meer of bijna evenredig is aan je zekeringswaarde dan kan het zijn dat je een te lage zekeringswaarde heb gemonteerd.

Je oude pomp zal minder opbrengst hebben gehad door minder weerstand in het pomp gedeelte dus een lagere stroom verbruik. Bij je huidige pomp zal de opbrengst veel hoger liggen en dus de stroom opname ook meer. Kijk in je boekje welke waarde de zekering hoort te hebben.

Kan ook zijn dat de pomp blijft doorlopen door een defect aan je brandstofpomprelais (dat deze blijft kleven) zal relais nummer 167 zijn als ik mij niet vergis.
Reply With Quote
  #6  
Old 19-07-2009, 11:19
Henk Timmer's Avatar
Henk Timmer Henk Timmer is offline
Volksforum Draaideur Donateur
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 267
Send a message via MSN to Henk Timmer
Default

Het zou inderdaad aan de relais hebben kunnen liggen... Ik heb namelijk de zekeringkast compleet met relais en zekeringen over gezet en heb er gelukkig nog geen last mee gehad! Bedankt voor jullie tips, ik ga het toch even allemaal controleren!
Reply With Quote
  #7  
Old 22-07-2009, 09:03
Henk Timmer's Avatar
Henk Timmer Henk Timmer is offline
Volksforum Draaideur Donateur
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 267
Send a message via MSN to Henk Timmer
Default

Slotje
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 16:05.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum