Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Off Topic > Computers en electronica
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 31-01-2007, 22:34
breadfan83's Avatar
breadfan83 breadfan83 is offline
Volksforum Draaideur Donateur Wheeler Dealer
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 17,400
Send a message via AIM to breadfan83 Send a message via MSN to breadfan83
Default Gegevensuitvoer... crash

Ik weet helemaal geen donder van computers af, dus hoop dat hier iemand me kan helpen, want ik kan niks meer met dat veel te dure apparaat dat ik hier heb staan.

Zo gauw ik "deze computer", of een map die zich hierin bevindt, open krijg ik naast het pijltje een zandlopertje (ja, ik weet waar dat voor staat) in beeld, de PC begint vreselijk te kraken en na een paar tellen krijg ik de melding dat explorer om veiligheidsredenen wordt afgesloten ter preventie van gegevensuitvoer. De hele boel begint dan in de soep te lopen, en de enige optie is een paar keer afsluiten en opnieuw starten.

Ik begin er langzaamaan genoeg van te krijgen. Ik kan niet meer bij mijn foto's en muziek, en de PC wordt vreselijk traag omdat ie zo lamzamerhand aardig vol begint te raken doordat er alleen nog maar bestanden bij komen en ik niks meer kan weggooien omdat ik er simpelweg niet meer bij kan.

Is er iemand die enig idee heeft wat er aan de hand is en hoe ik er weer van af kan komen?
Formatteren is geen optie omdat ik dan al mijn bestanden kwijt ben. Even op CD branden om te back-uppen is er ook niet bij omdat het om een kleine 250gb gaat.

EDIT
Hier even de foutmeldingen die ik achter elkaar krijg:





__________________
Klutch Shirts

Quote:
Originally Posted by Richard
broodfanaat heeft gelijk


Buyer / seller feedback thread
Golf mk2 16v W.I.P.
Boot-sale

Last edited by breadfan83 : 01-02-2007 at 00:38.
Reply With Quote
  #2  
Old 31-01-2007, 23:27
J-9A-N's Avatar
J-9A-N J-9A-N is offline
No personal life
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,683
Default

misschien eerst eens defragmenteren.
start-configuratiescherm-systeembeheer-computerbeheer-schijfdefragmentatie.
hiermee worden al je bestanden weer een beetje gerangschikt zeg maar.
weet niet of het in dit geval helpt,maar het kan ook geen kwaad.
gr jan
Reply With Quote
  #3  
Old 01-02-2007, 00:16
breadfan83's Avatar
breadfan83 breadfan83 is offline
Volksforum Draaideur Donateur Wheeler Dealer
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 17,400
Send a message via AIM to breadfan83 Send a message via MSN to breadfan83
Default

Quote:
Originally Posted by J-9A-N
misschien eerst eens defragmenteren.
start-configuratiescherm-systeembeheer-computerbeheer-schijfdefragmentatie.
hiermee worden al je bestanden weer een beetje gerangschikt zeg maar.
weet niet of het in dit geval helpt,maar het kan ook geen kwaad.
gr jan


Doe ik wekelijks.
Maar d'r zal ergens iets van een virus zitten of spyware die gegevens uitvoert. Om dit tegen te gaan sluit de virussoftware de boel preventief af.
__________________
Klutch Shirts

Quote:
Originally Posted by Richard
broodfanaat heeft gelijk


Buyer / seller feedback thread
Golf mk2 16v W.I.P.
Boot-sale
Reply With Quote
  #4  
Old 01-02-2007, 00:19
RubenD's Avatar
RubenD RubenD is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6,221
Default

Rechtermuisknop op de taakbalk - taakbeheer

In taakbeheer: Bestand - Nieuwe taak uitvoeren.

Dan kun je bijvoorbeeld de C schijf openen door dit in te voeren: C:/

Misschien kan je dat eerst eens proberen en dan eens wat te verwijderen.

Als ik mijn map met foto's laad duurt het ook even, veel MBtjes

Edit: kijk het net na 5,29 GB aan foto's whaha. Dus jouw HD zal ook wel vol zijn.

Succes Chris!
Reply With Quote
  #5  
Old 01-02-2007, 00:29
breadfan83's Avatar
breadfan83 breadfan83 is offline
Volksforum Draaideur Donateur Wheeler Dealer
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 17,400
Send a message via AIM to breadfan83 Send a message via MSN to breadfan83
Default

Ok, dat werkt in ieder geval wel.
Maar nu weet ik nog niet waar de bug zit...

Nog iets.
Ik kom soms wel mijn mappen in, sommige dan, maar als ik dan in de beeldinstellingen het vinkje voor miniatuur weergaven zet kapt ie d'r mee. Zelfde melding weer.
__________________
Klutch Shirts

Quote:
Originally Posted by Richard
broodfanaat heeft gelijk


Buyer / seller feedback thread
Golf mk2 16v W.I.P.
Boot-sale
Reply With Quote
  #6  
Old 01-02-2007, 00:39
breadfan83's Avatar
breadfan83 breadfan83 is offline
Volksforum Draaideur Donateur Wheeler Dealer
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 17,400
Send a message via AIM to breadfan83 Send a message via MSN to breadfan83
Default

Ik heb in de eerste post even de twee foutmeldingen gepost die ik achter elkaar krijg. Zojuist kreeg ik er dus weer een toen ik "mijn documenten" wilde openen.
__________________
Klutch Shirts

Quote:
Originally Posted by Richard
broodfanaat heeft gelijk


Buyer / seller feedback thread
Golf mk2 16v W.I.P.
Boot-sale
Reply With Quote
  #7  
Old 01-02-2007, 00:45
RubenD's Avatar
RubenD RubenD is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6,221
Default

Quote:
Originally Posted by breadfan83
Ok, dat werkt in ieder geval wel.
Maar nu weet ik nog niet waar de bug zit...

Nog iets.
Ik kom soms wel mijn mappen in, sommige dan, maar als ik dan in de beeldinstellingen het vinkje voor miniatuur weergaven zet kapt ie d'r mee. Zelfde melding weer.

Door precies dezelfde reden word "Mijn Afbeeldingen" bij mij traag. Buiten het laden van het overzicht zelf moet hij ook nog eens alle mappen doorspitten naar foto's/afbeeldingen/video's zodat de PC daar een shot van kan plaatsen in de mappen. Hierdoor duurt het laden heel lang. En bij jou zo lang dat hij er mee kapt...
Reply With Quote
  #8  
Old 01-02-2007, 00:59
breadfan83's Avatar
breadfan83 breadfan83 is offline
Volksforum Draaideur Donateur Wheeler Dealer
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 17,400
Send a message via AIM to breadfan83 Send a message via MSN to breadfan83
Default

Quote:
Originally Posted by RubenD
Door precies dezelfde reden word "Mijn Afbeeldingen" bij mij traag. Buiten het laden van het overzicht zelf moet hij ook nog eens alle mappen doorspitten naar foto's/afbeeldingen/video's zodat de PC daar een shot van kan plaatsen in de mappen. Hierdoor duurt het laden heel lang. En bij jou zo lang dat hij er mee kapt...


Zou 't?




__________________
Klutch Shirts

Quote:
Originally Posted by Richard
broodfanaat heeft gelijk


Buyer / seller feedback thread
Golf mk2 16v W.I.P.
Boot-sale
Reply With Quote
  #9  
Old 01-02-2007, 01:02
Golf_1_gts's Avatar
Golf_1_gts Golf_1_gts is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,651
Default

Je moet ff de inhoud van het foutenrapport laten weergeven breadfan dan kunnen we ook zien waar die op gaat hangen .

Waarschijnlijk zal het bestand "explorer.exe" (let op: niet iexplorer.exe) 100% van je cpu gaan gebruiken waardoor verder niks meer mogelijk is.

/edit niet zo heel goed gelezen .....explorer loopt idd vast .
Defragmenteren is in mijn ogen btw onzin. Doe ik nooit.

Msn maar eens met me anders
Reply With Quote
  #10  
Old 01-02-2007, 08:07
Tapestaartje's Avatar
Tapestaartje Tapestaartje is offline
VW Addict
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 583
Default

Probeer anders Ccleaner eens ff... Handig programmaatje wat alle overbodige onzin van je pc verwijderd. Kijk hier maar eens ff:
http://www.downloadfreeware.nl/ccleaner.php


Misschien dat het al een oudere pc is? Dan kan het namelijk ook wel aan het werkgeheugen(RAM) en/of aan de processor liggen.
__________________
Golf GTS '83
Reply With Quote
  #11  
Old 01-02-2007, 08:29
Melvin Melvin is offline
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,427
Default

gewoon ff opnieuw installeren... is vaak de beste oplossing tegen die kleine fouten waarbij je niet makkelijk achter de oorzaak komt...

lang leve mac
Reply With Quote
  #12  
Old 01-02-2007, 18:31
infamous's Avatar
infamous infamous is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: May 2006
Posts: 155
Default

Kijk eens in de event viewer. Via computer management/beheer. Misschien kan je zien wat er gebeurt is rond de tijd dat het probleem begon.
Heb je misschien een extra firewall geinstalleerd? Of virusscanner?
__________________
______________
Golf MK4 1.9TDI
T2b 1600
Golf MK1 Cabriolet 1.8
Polo 6N 1.9D
Reply With Quote
  #13  
Old 02-02-2007, 06:18
breadfan83's Avatar
breadfan83 breadfan83 is offline
Volksforum Draaideur Donateur Wheeler Dealer
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 17,400
Send a message via AIM to breadfan83 Send a message via MSN to breadfan83
Default

Quote:
Originally Posted by infamous
Kijk eens in de event viewer. Via computer management/beheer. Misschien kan je zien wat er gebeurt is rond de tijd dat het probleem begon.
Heb je misschien een extra firewall geinstalleerd? Of virusscanner?


Ik heb tot die tijd eigenlijk niks extra's geïnstalleerd. Dat was ik zelf al nagegaan. Ik heb er na wel een boel virusscanners geprobeerd om het probleem te achterhalen, maar zonder resultaat.

Ik denk dat ie dan toch maar helemaal leeg moet worden gegooid. Eerst maar even een externe HD kopen om alles tijdelijk op op te slaan dat ik nog nodig heb.
__________________
Klutch Shirts

Quote:
Originally Posted by Richard
broodfanaat heeft gelijk


Buyer / seller feedback thread
Golf mk2 16v W.I.P.
Boot-sale
Reply With Quote
  #14  
Old 02-02-2007, 08:53
Tapestaartje's Avatar
Tapestaartje Tapestaartje is offline
VW Addict
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 583
Default

Heb je Ccleaner al geprobeerd?
__________________
Golf GTS '83
Reply With Quote
  #15  
Old 02-02-2007, 13:01
infamous's Avatar
infamous infamous is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: May 2006
Posts: 155
Default

Als je opnieuw installeert, maak dan een aparte partitie (C) voor windows en programma's e.d. en 1 of meer partities voor je gegevens. Dan kan je volgende keer gewoon opnieuw installeren (of een ghost image terugladen) zonder al je gegevens kwijt te raken.
__________________
______________
Golf MK4 1.9TDI
T2b 1600
Golf MK1 Cabriolet 1.8
Polo 6N 1.9D
Reply With Quote
  #16  
Old 02-02-2007, 15:42
breadfan83's Avatar
breadfan83 breadfan83 is offline
Volksforum Draaideur Donateur Wheeler Dealer
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 17,400
Send a message via AIM to breadfan83 Send a message via MSN to breadfan83
Default

Quote:
Originally Posted by infamous
Als je opnieuw installeert, maak dan een aparte partitie (C) voor windows en programma's e.d. en 1 of meer partities voor je gegevens. Dan kan je volgende keer gewoon opnieuw installeren (of een ghost image terugladen) zonder al je gegevens kwijt te raken.


Ik heb er 4, maar alles staat vol.
En met een totaal van 320 gyg is het niet zomaar even van de ene naar de andere drive over te zetten. Dat gaat even duren.

@tapestaartje: Nee, heb ik nog niet geprobeerd. Wat is dat dan?
__________________
Klutch Shirts

Quote:
Originally Posted by Richard
broodfanaat heeft gelijk


Buyer / seller feedback thread
Golf mk2 16v W.I.P.
Boot-sale
Reply With Quote
  #17  
Old 02-02-2007, 15:53
Tapestaartje's Avatar
Tapestaartje Tapestaartje is offline
VW Addict
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 583
Default

Zie link uit een van mijn vorige posts:

"Met Ccleaner kun je met één opdracht alle tijdelijke bestanden van je computer verwijderen. De eerste keer dat je dit doet kan je dat vele honderden MB's aan vrije ruimte opleveren.

En het programma doet meer. Cookies, de browser-geschiedenis, de lijst met recent geopende bestanden, het prikbord, temp-mappen, log-bestanden, geheugendumps, al die onnodige bestanden die anders "eeuwig" op je computer blijven staan worden weggehaald. Als je daar prijs op stelt tenminste, want als je bijvoorbeeld de log-files wilt behouden geef je dat op bij de eigenschappen van het programma zodat deze bestanden voortaan bij iedere schoonmaakactie buiten schot blijven.

Ook het geheimzinnige bestand index.dat kan met Ccleaner worden verwijderd. Waartoe deze bestanden - waarin ondermeer de adressen van alle websites die je bezoekt worden opgeslagen - voor dienen weet niemand. Microsoft geeft daar geen informatie over. De bestanden met privacygevoelige informatie kunnen honderden mb's groot worden en zijn vaak niet in de verkenner te zien, zelfs niet als je de verborgen bestanden laat tonen. Verwijderen van de bestanden levert geen enkel probleem op en maakt je pc schoner en sneller".

Ikzelf gebruik Ccleaner minimaal 1x per week. Het komt wel eens voor dat er voor meer als 1GB aan muik verwijderd wordt!!

Probeer het eens zou ik zeggen...
__________________
Golf GTS '83
Reply With Quote
  #18  
Old 02-02-2007, 15:55
breadfan83's Avatar
breadfan83 breadfan83 is offline
Volksforum Draaideur Donateur Wheeler Dealer
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 17,400
Send a message via AIM to breadfan83 Send a message via MSN to breadfan83
Default

Worden dan ook bestanden als msn-geschiedenis en zo verwijderd als je er voor kiest gewoon alle hokjes aan te vinken en zo veel mogelijk weg te smijten?
__________________
Klutch Shirts

Quote:
Originally Posted by Richard
broodfanaat heeft gelijk


Buyer / seller feedback thread
Golf mk2 16v W.I.P.
Boot-sale
Reply With Quote
  #19  
Old 02-02-2007, 16:00
Tapestaartje's Avatar
Tapestaartje Tapestaartje is offline
VW Addict
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 583
Default

Je Msn-geschiedenis staat volgens mij ergens anders opgeslagen, volgens mij in Mijn Documenten???

Ik durf zelf niet te zeggen of ie dat ook verwijderd,maar het lijkt me sterk.

Wat ook wel makkelijk is, is dat je verschillende programma's, uninstallers etc. uit je register kunt verwijderen.
__________________
Golf GTS '83
Reply With Quote
  #20  
Old 02-02-2007, 16:09
breadfan83's Avatar
breadfan83 breadfan83 is offline
Volksforum Draaideur Donateur Wheeler Dealer
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 17,400
Send a message via AIM to breadfan83 Send a message via MSN to breadfan83
Default

Ok, ik heb het geprobeerd te installeren, maar doe eens een wilde gok?

Inderdaad, mijn computer crashed.
Geen optie dus blijkbaar.
__________________
Klutch Shirts

Quote:
Originally Posted by Richard
broodfanaat heeft gelijk


Buyer / seller feedback thread
Golf mk2 16v W.I.P.
Boot-sale
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 11:52.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum