Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK II
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 22-04-2012, 21:33
Erik Baas's Avatar
Erik Baas Erik Baas is offline
No personal life
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 2,513
Post Spanningsregelaar Golf II (mogelijk ook andere modellen)

Voor de spanningsregelaar die achterop de klokkenunit zit wordt meestal een 7810 genoemd, maar nu blijkt dat er soms ook een TCA700Y in zit. De enige verschillen zijn dat de laatste wat dunner is, en mede daardoor een max. stroom van 220mA kan leveren (ivm. de koeling), voor de 7810 is dat max. 1.5A. De behuizing heet in beide gevallen TO-220.

NB.: Voor zover ik heb kunnen nagaan zitten bij de TCA700 de aansluitingen precies andersom als bij de 7810:




In mijn 1.6 diesel van 1984 dient de TCA700 alleen voor het voeden van de temperatuur- en brandstofniveaumeters, en dan is max. 220mA kennelijk wel genoeg.




Het onderdeel is te koop bij Conrad voor €0.60, electronicawinkels en de meeste radio- en tv-reparateurs hebben 'm ook wel.

Last edited by Erik Baas : 23-09-2012 at 20:23. Reason: typo
Reply With Quote
  #2  
Old 22-04-2012, 22:28
casss casss is offline
VW Addict
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 563
Default

in mijn td van 1991 zit ook de tca700Y, is ook zonder MFA ed. Is overigens wel met toerenteller en 1-polige tellerbak
Zijn diesels uberhaupt wel met mfa geleverd?
Reply With Quote
  #3  
Old 26-10-2012, 14:05
Jetta86 Jetta86 is offline
Forum regular
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 59
Default Niet te krijgen....

Ik kan een dergelijk spanningsregelaartje niet vinden!
De dealer kan hem wel leveren, maar dan kost ie €20,- ex BTW!!!
Iemand een suggestie?
Reply With Quote
  #4  
Old 26-10-2012, 17:43
gj-x8rs's Avatar
gj-x8rs gj-x8rs is offline
Volksforum Draaideur Donateur
 
Join Date: May 2009
Posts: 268
Send a message via MSN to gj-x8rs
Default

Elke elektronica onderdelenzaak heeft een LM 7810 wel liggen.
Linkje naar Conrad: http://www.conrad.nl/ce/nl/product/156074/
__________________
Volkswagen Golf 2
Reply With Quote
  #5  
Old 20-07-2014, 17:52
Style's Avatar
Style Style is offline
QUATTRO Donor
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 4,769
Default

En wat als het niet meer leesbaar is valt er nog wat te meten ? Is een teller uit ,79
__________________
Quote:
Originally Posted by Audi1981
Het wemelt natuurlijk van de experts op het WWW, maar meestal geven die geen garantie

Golf MK1 1.5 LS AUT 1981 ombouw ABA CV carbs
Reply With Quote
  #6  
Old 20-07-2014, 21:27
Erik Baas's Avatar
Erik Baas Erik Baas is offline
No personal life
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 2,513
Default

Bij sommige versies kun je vrij gemakkelijk de printsporen volgen: de "input" is verbonden met de geschakelde plus die op de tellerunit aankomt (zwarte draad), de "output" gaat naar de beide metertjes.
Als dat niet lukt moet je met een voltmeter aan de slag: op de input staat de accuspanning (12 .. 14V), op de output (als het goed is) een stabiele 10V.
Met die info kun je in de tekening in de eerste post zien welk type stabilisator je voor je hebt.
Reply With Quote
  #7  
Old 21-07-2014, 05:27
Style's Avatar
Style Style is offline
QUATTRO Donor
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 4,769
Default

Dan heb ik idd de TCA en dan kan ik dus niet de geel/ rode draad van de temperatuur meter direct op de pool aansluiten van de meter die moet dus over de 14 polige stekker want deze draad loopt dus eerst door de spanningsregelaar.
Tenminste dat zie ik op het schema van de Golf1 1981 t/m '83.
Dus dat zou dan ook wel zo zijn bij de oudere modellen tittentellers.
__________________
Quote:
Originally Posted by Audi1981
Het wemelt natuurlijk van de experts op het WWW, maar meestal geven die geen garantie

Golf MK1 1.5 LS AUT 1981 ombouw ABA CV carbs
Reply With Quote
  #8  
Old 22-07-2014, 06:07
fcapri's Avatar
fcapri fcapri is offline
Postwhore
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 1,074
Default

een paar opmerkingen ivm die (LM)7810 die jullie in de plaats steken.
allereerst geld die 1.5A als je die voldoende koelt. met het stukje ijzer die achteraan je tellerunit, ga je niet gek meer dan 300-500mA moeten trekken voor de boel smelt. (bij 14V in en 10V uit bij 500mA moet dat ding al 2watt verstoken, bij 1.5A zou dit al 6watt zijn. je hebt al soldeerboutjes van 15watt die 300-400°C halen )

als 2de moeten die LM regelaars ontstoorcondensatoren hebben over de ingang en uitgang. ik weet niet of die folie hierop voorzien is. als die er niet zitten, oscilleert zo een regelaar voor gek, wordt loeiheet en gaat kapot.




voor wie ze niet vind, ff zoeken achter spanningsregelaar en meestal worden die als 78xx en 79xx aangeduid (78 is de positieve variant, 79 de negatieve. een 7805 is dus voor +5V te maken, een 7912 maakt -12V)
__________________
Golf2 1.3 - Ford Capri 2.0V6 '79, 2.3V6 '81, 3.0V6 '79 - Sierra XR4i 2.8iV6 '83 - Toyota prius 3
http://www.fordcapri.be http://www.dodgew200.net

Last edited by fcapri : 22-07-2014 at 06:11.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-12-2014, 18:26
Style's Avatar
Style Style is offline
QUATTRO Donor
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 4,769
Default

Wil nu graag ook een nieuwe maar op Conrad vind ik hem niet en rekening houdend met het bovenstaande wil ik de 7810 niet hebben....
Als ik het originele vw nr 171919803 in Google gooi krijg ik steen vast de KA 7810A maar hier zitten idd de input en uit output idd anders om.

https://www.conrad.nl/nl/fairchild-...or-1252972.html


__________________
Quote:
Originally Posted by Audi1981
Het wemelt natuurlijk van de experts op het WWW, maar meestal geven die geen garantie

Golf MK1 1.5 LS AUT 1981 ombouw ABA CV carbs

Last edited by Style : 06-12-2014 at 19:07.
Reply With Quote
  #10  
Old 13-12-2014, 09:49
Style's Avatar
Style Style is offline
QUATTRO Donor
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 4,769
Default

Hoeveel volt moet er eigenlijk uit komen ?
Ik meet nu op de output 10,02V
__________________
Quote:
Originally Posted by Audi1981
Het wemelt natuurlijk van de experts op het WWW, maar meestal geven die geen garantie

Golf MK1 1.5 LS AUT 1981 ombouw ABA CV carbs
Reply With Quote
  #11  
Old 13-12-2014, 13:25
Erik Baas's Avatar
Erik Baas Erik Baas is offline
No personal life
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 2,513
Default

10 volt is goed.
Reply With Quote
  #12  
Old 13-12-2014, 13:41
Style's Avatar
Style Style is offline
QUATTRO Donor
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 4,769
Default

Oke bedankt Erik, ik ben nu de teller in de keuken aan het testen met de spanningsregelaar er tussen.
En dan kijken wat me watertemperatuur meter doet.
De laatste keer voor inbouw had ik deze meter getest zonder het over de spanningsregelaar te laten lopen.
__________________
Quote:
Originally Posted by Audi1981
Het wemelt natuurlijk van de experts op het WWW, maar meestal geven die geen garantie

Golf MK1 1.5 LS AUT 1981 ombouw ABA CV carbs
Reply With Quote
  #13  
Old 13-12-2014, 13:51
Erik Baas's Avatar
Erik Baas Erik Baas is offline
No personal life
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 2,513
Default

Testen op de volle accuspanning kan wel hoor, de meter zal alleen iets teveel aanwijzen.
Reply With Quote
  #14  
Old 13-12-2014, 14:16
Style's Avatar
Style Style is offline
QUATTRO Donor
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 4,769
Default

Ik heb net spanning gezet op de klem op de teller 12v (accu) ,massa op de massa klem.
Als ik dan op de spanningsregelaar meet is de input in 1x gelijk aan de output 12,41V

En dan een draad van de klem watertemperatuurmeter naar sensor in kokend water gebeurd er ook niks met de meter.......

Ga nu nog eens kijken om de watertemperatuurmeter rechtstreeks te voor zien van spanning en dan een draad van de meter naar de sensor.
__________________
Quote:
Originally Posted by Audi1981
Het wemelt natuurlijk van de experts op het WWW, maar meestal geven die geen garantie

Golf MK1 1.5 LS AUT 1981 ombouw ABA CV carbs
Reply With Quote
  #15  
Old 13-12-2014, 15:29
Style's Avatar
Style Style is offline
QUATTRO Donor
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 4,769
Default

Wat een drama zeg als ik de water temperatuur meter direct voed en de sensor aansluit doet hij het.

Dan doe ik op de brede stekker van de teller op pin 5 Massa en 12V accu op 7.
Dan meet ik op de input van de Spanningsregelaar 12,4V en op de output 10,80.
Als ik dan verder ga meten op de - en plus pool van de water temperatuurmeter meet ik hier ook 10,80.
Maar de meter doet dan niks haal ik de 12V op 7 van de teller stekker en zet deze rechtstreeks op de plus van de watertemperatuur meter doet hij het wel samen met de - van de stekker aansluiting.

Stink teller.......
__________________
Quote:
Originally Posted by Audi1981
Het wemelt natuurlijk van de experts op het WWW, maar meestal geven die geen garantie

Golf MK1 1.5 LS AUT 1981 ombouw ABA CV carbs
Reply With Quote
  #16  
Old 13-12-2014, 21:03
Style's Avatar
Style Style is offline
QUATTRO Donor
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 4,769
Default

Watertemperatuur meter vervangen probleem opgelost 😀
__________________
Quote:
Originally Posted by Audi1981
Het wemelt natuurlijk van de experts op het WWW, maar meestal geven die geen garantie

Golf MK1 1.5 LS AUT 1981 ombouw ABA CV carbs
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 05:13.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum