Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Algemeen
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 24-05-2018, 18:34
Trollepoten Trollepoten is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 31
Question Gas geven bij het starten?

Is het goed voor de wagen dat je gas moet geven voordat hij start. Zonder gas te geven krijg ik hem niet in gang. Sommigen zeggen dat het zelf moet en anderen zeggen dat het slecht is voor je wagen. Wat zijn jullie meningen hierover?

Mvg
Trollepoten
Reply With Quote
  #2  
Old 24-05-2018, 20:10
René's Avatar
René René is offline
10k maniac
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 20,752
Default

Om wat voor motor gaat het? Bij de oude carburateurs met automatische choke moet je voor het starten het gaspedaal 1X intrappen tot de bodem, om de choke zijn werk te laten doen. Daarna kan je hem normaal gesproken starten zonder ga bij te geven.

Bij injectie is het niet nodig om gas bij te geven oid
Reply With Quote
  #3  
Old 24-05-2018, 20:50
Trollepoten Trollepoten is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 31
Default

1.3 40kW uit 1992, manueel. zal morgen eens testen of dat werkt. Alvast bedankt voor je reactie!
Reply With Quote
  #4  
Old 25-05-2018, 01:21
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,778
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

Als het een injectie is, is de blauwe temperatuursensor kapot. Die zorgt namelijk voor de chokeregeling bij injectie.

Carb is idd eerst 1x pedaal tot de bodem trappen en dan pas starten, anders staat de choke niet goed. Zoals René al aangeeft.
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!
Daily: Polo 6N 1.4 1997
Project: Trabant 1.1 U 1991
Mijn andere hobby: http://pobresh.com/
Reply With Quote
  #5  
Old 25-05-2018, 06:54
Trollepoten Trollepoten is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 31
Default

Koude start lukt niet met éen maal de pedal in te drukken en dan aanleggen, moet toch gas geven om hem aan te rkrijgen. Als hij warm is lukt het wel maar je hoort dat het niet zo soepel gaat. Enig idee aan wat dit zou liggen? Verder heb ik geen problemen tijdens het rijden. De wagen heeft wel een zestal maanden stilgestaan.
Reply With Quote
  #6  
Old 25-05-2018, 11:39
ar1g3's Avatar
ar1g3 ar1g3 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1,610
Default

Jouw motor heeft injectie, klopt dat? Dan zal inderdaad je opwarmregeling niet meer werken, hoogstwaarschijnlijk de sensor die stuk is zoals hierboven al gezegd wordt.
__________________
'88 Golf 2 1.8 GTI 16v PL(project)
'01 Passat B5.5 1.9TDI PD
'95 Passat b4 1.9 TD (RIP)

"Cornering perfectly is like bringing a woman to climax.” - Jackie Stewart
Reply With Quote
  #7  
Old 25-05-2018, 15:18
Trollepoten Trollepoten is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 31
Default

Mijn motor is met carburateur
Reply With Quote
  #8  
Old 27-05-2018, 21:05
carmania2000 carmania2000 is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Jul 2016
Posts: 28
Default

nee lijkt een carburateur maar is een monopoint injection
Reply With Quote
  #9  
Old 11-06-2018, 19:25
Trollepoten Trollepoten is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 31
Default

Is een 1.3 CAT Motor, denk toch dat het een carbu is. Wagen startte vandaag zelf niet met gas geven, toch iets mis mee
Reply With Quote
  #10  
Old 11-06-2018, 19:57
ar1g3's Avatar
ar1g3 ar1g3 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 1,610
Default

Quote:
Originally Posted by Trollepoten
Is een 1.3 CAT Motor, denk toch dat het een carbu is. Wagen startte vandaag zelf niet met gas geven, toch iets mis mee

Neen is injectie hoor, dat is nodig om je katalysator te laten werken. Een driewegkatalysator heeft een geregeld mengsel nodig.
__________________
'88 Golf 2 1.8 GTI 16v PL(project)
'01 Passat B5.5 1.9TDI PD
'95 Passat b4 1.9 TD (RIP)

"Cornering perfectly is like bringing a woman to climax.” - Jackie Stewart
Reply With Quote
  #11  
Old 12-06-2018, 06:58
Trollepoten Trollepoten is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 31
Default

Oooh weer wat bijgeleerd, maar enig idee hoe ik mijn auto weer normaal laat starten? Heb bougies vervangen maar is er niet beter op geworden
Reply With Quote
  #12  
Old 12-06-2018, 15:51
86C's Avatar
86C 86C is offline
VW Fanatic
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 418
Send a message via ICQ to 86C
Default

Blauwe sensor in thermostaathuis vernieuwen. Is al meerdere keren geopperd in dit topic.....
Reply With Quote
  #13  
Old 12-06-2018, 20:48
Trollepoten Trollepoten is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 31
Default

Oeps, mijn fout. Ik zal er eentje bestellen. Alvast bedankt allemaal voor de hulp!
Reply With Quote
  #14  
Old 12-06-2018, 21:02
Trollepoten Trollepoten is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 31
Default

Welke van de twee is de temperatuursensor? Zoals jullie al gemerkt hebben weet ik niet zo veel over auto's in het algemeen, is m'n eerste auto en ben er wel in geďnteresseerd.
http://prntscr.com/ju6vft
Enige aanraders voor Temperatuursensoren, zijn er verschillende van te verkrijgen, of maakt het allemaal niet zo veel uit?
Reply With Quote
  #15  
Old 13-06-2018, 04:41
86C's Avatar
86C 86C is offline
VW Fanatic
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 418
Send a message via ICQ to 86C
Default

Normaal is de blauwe temp.sensor ook daadwerkelijk blauw van kleur. Als het goed is de rechtse op jouw foto
Reply With Quote
  #16  
Old 13-06-2018, 06:01
Trollepoten Trollepoten is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 31
Default

Okeee bedankt!!
Reply With Quote
  #17  
Old 13-06-2018, 17:38
The_Maxx's Avatar
The_Maxx The_Maxx is offline
Forum junkie
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,778
Send a message via MSN to The_Maxx
Default

Eh bij een rode en zwarte stekker zou het normaal gezien de rode moeten zijn (de sensor hoort overigens blauw te zijn)
En sowieso hoort die blauwe sensor aan de linker kant te zitten. In de latere motoren (met 4 polige, sensor) zit de sensor ook aan die linker kant.

Het is vrij simpel na te gaan welke sensor het is:
Breng de motor op temperatuur. En zet hem dan uit. Trek vervolgens de zwarte stekker er af en start de motor weer.

Als de temperatuur op je meter ineens 0 is. Weet je dat je de stekker van de zwarte sensor af getrokken hebt, die bedoeld is voor de meter.

Staat je meter gewoon op de normale temperatuur dan is de kans groot dat het toch de blauwe sensor was.

Je kunt dit trouwens ook herhalen met de andere sensor voor de zekerheid.
Zolang de motor maar warm is. Anders zie je geen activiteit op de meter in je dashboard.

Je moet in elk geval de sensor die niet voor je meter is vervangen voor een blauwe.

Klusje van een paar minuten. Je verliest wel iets aan koelvloeistof bij het demonteren (zorg dat de motor volledig is afgekoeld voor je daar mee begint) En dat kan er best uit vliegen als je pech hebt, dus ga er niet voor staan
__________________
Vergeet dat ene boutje niet!
Daily: Polo 6N 1.4 1997
Project: Trabant 1.1 U 1991
Mijn andere hobby: http://pobresh.com/
Reply With Quote
  #18  
Old 13-06-2018, 19:28
Trollepoten Trollepoten is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 31
Default

Oké, bedankt voor de uitgebreide uitleg, denk dat ik de koelvloeistof toch ga vervangen, ziet er niet meer zo frisjes uit.
Reply With Quote
  #19  
Old 13-06-2018, 20:26
86C's Avatar
86C 86C is offline
VW Fanatic
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 418
Send a message via ICQ to 86C
Default

Quote:
Originally Posted by The_Maxx
Eh bij een rode en zwarte stekker zou het normaal gezien de rode moeten zijn (de sensor hoort overigens blauw te zijn)
En sowieso hoort die blauwe sensor aan de linker kant te zitten. In de latere motoren (met 4 polige, sensor) zit de sensor ook aan die linker kant.

Het is vrij simpel na te gaan welke sensor het is:
Breng de motor op temperatuur. En zet hem dan uit. Trek vervolgens de zwarte stekker er af en start de motor weer.

Als de temperatuur op je meter ineens 0 is. Weet je dat je de stekker van de zwarte sensor af getrokken hebt, die bedoeld is voor de meter.

Staat je meter gewoon op de normale temperatuur dan is de kans groot dat het toch de blauwe sensor was.

Je kunt dit trouwens ook herhalen met de andere sensor voor de zekerheid.
Zolang de motor maar warm is. Anders zie je geen activiteit op de meter in je dashboard.

Je moet in elk geval de sensor die niet voor je meter is vervangen voor een blauwe.

Klusje van een paar minuten. Je verliest wel iets aan koelvloeistof bij het demonteren (zorg dat de motor volledig is afgekoeld voor je daar mee begint) En dat kan er best uit vliegen als je pech hebt, dus ga er niet voor staan





Inderdaad je hebt gelijk, links is blauwe sensor, zie foto. Had even voor mijn beurt gepraat!
Reply With Quote
  #20  
Old 13-06-2018, 20:38
Trollepoten Trollepoten is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Oct 2017
Posts: 31
Default

Toch nog even testen als ik hem plaats, vrijdag even vervangen
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 10:33.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum