Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK I
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts



This section is sponsored by


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #21  
Old 10-08-2018, 20:23
vagg freak vagg freak is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 227
Send a message via MSN to vagg freak
Default

Is je uitlaat lek vlakbij de lambda
__________________
golf 2 diesel

golf1 cabrio
Reply With Quote
  #22  
Old 10-08-2018, 20:27
vagg freak vagg freak is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 227
Send a message via MSN to vagg freak
Default

Is je uitlaat toevallig lek vlakbij de lambda.
Als je motor inhoud bij belasting zou ik toch eens zonder lambda rijden.
Wat evt nog een optie is om er een AFRmeter met wideband lambda dan kun je zien of je mengsel te arm of rijk is
__________________
golf 2 diesel

golf1 cabrio
Reply With Quote
  #23  
Old 11-08-2018, 06:18
Scirocco_1600's Avatar
Scirocco_1600 Scirocco_1600 is offline
Forum junkie
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 1,978
Default

Zit er een regelbare benzinedruk meter op ?
Reply With Quote
  #24  
Old 11-08-2018, 19:10
steefers's Avatar
steefers steefers is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 40
Default

vandaag even gereden zonder lamda maar helaas weinig verschil. Na 15 min rijden heeft hij nog wel af en toe vol vermogen maar daarna houd hij enorm in en pruttelt af en toe.
Hij blijft verder bij normaal rijden prima rijden.

@vag freak: uitlaat is iets lek bij overgang achterdemper. Maar is minimaal.

@Scirocco_1600: zit de standaard benzinedruk meter op.

Kan het zijn dat mijn vacuumslangen te dun zijn? 3.2 mm of maakt dat niets uit? Had het idee dat hij met de vorige slangen die volgens mij wel 4mm waren, beter reed.

Mijn lamda zat als volgt aangesloten. Geen idee of dat klopt.

volgorde: lamda -> auto
grijs -> bruin
zwart -> rood
2x wit -> zwart
__________________
_______________________________
Golf 1 cabrio G60
VW Transporter T5
Reply With Quote
  #25  
Old 12-08-2018, 19:45
vagg freak vagg freak is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 227
Send a message via MSN to vagg freak
Default

Maken alle massa kabels goed contact. Dat is een g60 kwaal
Geeft je brandstof genoeg druk wat voor brandstof regelaar zit erop
__________________
golf 2 diesel

golf1 cabrio
Reply With Quote
  #26  
Old 12-08-2018, 20:39
steefers's Avatar
steefers steefers is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 40
Default

Ik heb een massakabel vanuit de kabelboom die vastzit op de kleppendeksel (bout).
Dan nog een dikke kabel die van de min pool op de accu naar de steun naar de versnellingsbak loopt. De massa van de ecu zit met een schroefje op het schutbord.

De brandstofdrukregelaar is de standaard g60 versie lijkt me.
__________________
_______________________________
Golf 1 cabrio G60
VW Transporter T5
Reply With Quote
  #27  
Old 12-08-2018, 22:29
EnVeeZee's Avatar
EnVeeZee EnVeeZee is offline
Quattro Donor - NvZes10vG60
 
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,637
Default

Ik heb hier een stuk of 6 van die stk's achter elkaar getest en terwijl de een nog "dicht" te stellen is met imbus, kan de ander imho zo de prullenbak in.

Heb je die STK al eens gereinigd?

De eerder genoemde Jiro valve is er in veel verschillende uitvoeringen, heb zelf goede ervaringen gehad op de 8v g60 met de bar tek versie.
__________________
Golf MK2 GTI 16vG60 '90
A3 Sportback 3.2 Quattro DSG S-line '06
Golf MK6 GTI '10
Passat Variant GTE Higline '15
Reply With Quote
  #28  
Old 12-08-2018, 22:51
steefers's Avatar
steefers steefers is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 40
Default

Oke dus die van mij kan dus ook de peullebak in blijkbaar.

Ik heb hem al meerdere malen gereinigd met remreiniger.
__________________
_______________________________
Golf 1 cabrio G60
VW Transporter T5
Reply With Quote
  #29  
Old 13-08-2018, 12:57
steefers's Avatar
steefers steefers is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 40
Default

Lees trouwens dat een stappenmotor moet trillen of zoemen. Is dit als hij op contact staat of met lopende motor? Die van mij doet namelijk geen van beide? Zoemt niet en trilt niet.
__________________
_______________________________
Golf 1 cabrio G60
VW Transporter T5
Reply With Quote
  #30  
Old 13-08-2018, 15:13
yuli's Avatar
yuli yuli is offline
Forum junkie
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 1,589
Default

Dat klopt dan niet, moet je horen trillen en voelen idd, zowel op contact als lopende motor... Je kan ook de stekker meten. Volgens mij gaf die ergens tussen 1 - 12 volt signaal afhankelijk hoever de ECU vind hoever die open moet.

Maar las ergens in je verhaal dat je ECU gechipped is. Er zijn veel chips in omloop geweest waar de STK volledig is uit geprogrammeerd. Dus dan stuurt de ECU dat ventieltje niet aan. Als je een gasklep geen stationair schroef heeft hebben ze soms een gaatje in de gasklep geboord om deze enigszins stationair te laten lopen.

Kortom er is verschrikkelijk veel met G60's in het verleden gerommeld. Bij problemen terug naar standaard / de basis. Dus originele ECU erbij zoeken of originele chip erin en normale poelie en vanuit daar trouble shooten. Kabelboom controleren. Daarna beginnen met de timing en de lijst afwerken.
__________________
First owner VW Golf mk1 1983 PG G60
VW T3 1982 with KR/ABF
Reply With Quote
  #31  
Old 13-08-2018, 19:43
steefers's Avatar
steefers steefers is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 40
Default

Zojuist even de verdelerkap en rotor vervangen door nieuwe exemplaren. Ook een ander bougiekabel setje geprobeerd maar dit gaf weinig verschil. De lamda weer aangesloten en hij lijkt er weer wat beter door te lopen. Nadat ik 20 minuten gereden hb ven de snlweg gepakt en hij trekt moeiteloos als een beest door naar de 190. Ga ik de snelweg af en wil daarna weer even in de 3 volgas weg dan begint hij weer in te houden.

De opvoerpomp in de tank hoor ik alleen wanneer ik de sleutel op contact zet. Niet meer tijdens het rijden. Klopt dit wel? Moet deze niet continu doorlopen om voeldonde brandstof aan te leveren? De hoofd brandstofpomp is wel continu hoorbaar. Volgens de vorige eigenaar komt deze van een Mercedes.

De stk heb ik doorgemeten en ik voel hem wel trillen wanneer de auto op contact staat. Geluid maken doet hij echter niet. Als ik meet met de multimeter krijgt hij gewoon 12 volt wanneer hij op contact staat.
__________________
_______________________________
Golf 1 cabrio G60
VW Transporter T5
Reply With Quote
  #32  
Old 14-08-2018, 14:29
steefers's Avatar
steefers steefers is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 40
Default

Waarschijnlijk het probleem al gevonden. De opvoerpomp in de tank lijkt niet te werken. Krijgt wel stroom heb ik nagemeten maar hoor niets in de tank. Waarschijnlijk maakt daarom de brandstofpomp onder de auto ook aardig wat herrie.

Binnenkort maar even een pompje halen / vervangen.
__________________
_______________________________
Golf 1 cabrio G60
VW Transporter T5
Reply With Quote
  #33  
Old 15-08-2018, 14:59
steefers's Avatar
steefers steefers is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 40
Default

Even een update: Opvoerpomp inmiddels uit de auto gehad en zie dat deze niet eens (nooit) aangesloten is. Zwarte draadje is eraf geknipt. Nu heb ik hier weer een stekker aangezet en tevens een nieuw draadje voor de massa gemaakt. Deze beide op de pomp aangesloten en met 12 volt op het middelste pinnetje van de stekker (3 draads) werkt deze prima op de werkbank.

Maarrrr.. hoe veilig is dit om het zo te doen? Op zich zit het origineel niet veel anders lijkt me. Kan ik tevens de geschakelde + van het relais wat de hoofd brandstofpomp aanstuurt doorlussen naar de opvoerpomp?
__________________
_______________________________
Golf 1 cabrio G60
VW Transporter T5
Reply With Quote
  #34  
Old 15-08-2018, 15:06
Johan1982MK1's Avatar
Johan1982MK1 Johan1982MK1 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3,868
Default

ik heb een paar week geleden nog een golf 1 R32 gebouwd en daar ook op de uitgaande plus van de pomp de opvoerpomp gezet en bij mn eigen golf heb ik het net zo.
Als de draden maar dik genoeg zijn.
volgensmij zit het origineel ook zo, maar dat weet ik niet zeker.
__________________
Golf2 Diesel 1985 (Daily)
Golf1 Inari silber metallic 1.5Aut 4-deurs --> 2.0 16v Digifant1 project topic
Reply With Quote
  #35  
Old 15-08-2018, 21:00
Jeff's Avatar
Jeff Jeff is offline
No personal life
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 2,166
Default

Bij een mk1 cabrio zitten de hoofdpomp en opvoerpomp ook gewoon parallel geschakeld.
__________________
Groeten van Jeff
Golf 1 cabriolet 2.0 8V
www.Golfcabrio.com
Alles voor de Golfcabrioot!
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 09:26.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum