Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Algemeen
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #41  
Old 10-12-2009, 18:52
Gerrit G60's Avatar
Gerrit G60 Gerrit G60 is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 83
Default

Quote:
Originally Posted by enzyme25
nha das lekker dan allemaal.
en als ik nou van 66kw na 118kw zou gaan mot ik dan ook mijn trommels achter vervangen voor schijven?
terwijl je met 10kw of 300 kw van de wet toch overal nie harder mag als de max snelheid


Waarom zou je wel van 66kw naar 118kw willen en niet je remmen willen aanpakken?

Groet, Gerrit
__________________
Golf MK1 1.8 KR - Webers
Golf 6 GTI
Ibiza FR TDI 160pk
Reply With Quote
  #42  
Old 10-12-2009, 19:33
Edward's Avatar
Edward Edward is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 3,853
Send a message via MSN to Edward
Default

safety first!
Reply With Quote
  #43  
Old 11-12-2009, 11:20
Marcski's Avatar
Marcski Marcski is offline
Volksforum Crew - Bolt Action parts
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 12,696
Default

achterremmen aanpakken is zowiezo niet noodzakelijk
Reply With Quote
  #44  
Old 11-12-2009, 22:26
dutchblade dutchblade is offline
Forum Regular
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 287
Default

Is er ook al iemand in almelo geweest???
Reply With Quote
  #45  
Old 11-12-2009, 22:36
hajee's Avatar
hajee hajee is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 6,884
Send a message via MSN to hajee
Default

ja vandaag nog...
Reply With Quote
  #46  
Old 12-12-2009, 12:37
enzyme25 enzyme25 is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 138
Default

Quote:
Originally Posted by Gerrit G60
Waarom zou je wel van 66kw naar 118kw willen en niet je remmen willen aanpakken?

Groet, Gerrit

Ik zeg nie dat ik dat niet wil. Wou aleen weten of dat dan ook noodzaak of verplicht is? Gr dennis
Reply With Quote
  #47  
Old 12-12-2009, 21:44
dutchblade dutchblade is offline
Forum Regular
 
Join Date: Dec 2006
Posts: 287
Default

Ik zal iets nauwkeuriger zijn

Is er al iemand bij de RDW almelo geweest voor een motor-omkeuring.

@Hajee: Volgens mij kom jij daar iedere dag of niet??
Reply With Quote
  #48  
Old 12-12-2009, 21:45
Richard's Avatar
Richard Richard is offline
Volksforum Crew - The Grim Sweeper
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 15,062
Send a message via MSN to Richard
Default

voor een motorkeuring kan je hajee tegenkomen
__________________
Quote:
Originally Posted by sixpack
Wanne conjo..


BBB Build by Boekes Site - Custom Wheels
Reply With Quote
  #49  
Old 12-12-2009, 21:51
hajee's Avatar
hajee hajee is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 6,884
Send a message via MSN to hajee
Default

(@Richard:ik werk momenteel alleen in de buitendienst)
maar er zijn al verschillende wijzigingen motor geweest naar het schijnt..
en die hadden de boel allemaal netjes voor elkaar..
de remmentest is een statische meting op een rollenbank, en vaak volstaan dan de standaard remmen al..
als je van 120 naar 0 km/h vertraagd met een 100kw of een 200kw motor dat maakt niet uit als het gewicht hetzelfde is..gaat alleen om de vertraging,
maar het is wel beter voor het fijne "gevoel" zeg maar.. je accelereert wel sneller, dus kan het zijn dat je ook eerder en harder moet remmen..
de meeste personenauto's moeten op de rollenbank een "vertraging"halen van 5,2m/s-kwadraat.
vaak worden er bij de motor-ombouw ook wel grotere remmen gemonteerd..

Last edited by hajee : 12-12-2009 at 21:57.
Reply With Quote
  #50  
Old 13-12-2009, 13:24
veerzes veerzes is offline
VW Addict
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 689
Default

Nou heb ik een MK I met een ABF 16V blok.
Alles aangepast maar ik rij met Porsche teledails met adapters, kom ik daar mee door de keuring??

Gr Nico
Reply With Quote
  #51  
Old 13-12-2009, 13:45
hajee's Avatar
hajee hajee is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 6,884
Send a message via MSN to hajee
Default

zou normaal gesproken geen probleem moeten zijn, als het maar deugdelijk bevestigd is..
Reply With Quote
  #52  
Old 13-12-2009, 14:12
Gijs's Avatar
Gijs Gijs is offline
Volksforum Crew - Gijsmans
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 7,336
Send a message via MSN to Gijs
Default

Al mensen die ervaring hebben in het omkeuren van luchtkoelers?

Het 1835 blok dat in m'n kever zit is nieuw gebouwd (nieuwe carter van Paroestie). Zou een uitdraai van een testbank ook volstaan om de nodige kW's op kenteken te krijgen? Is gewoon een type1 blok..
__________________
'06 Passat variant TDI+ 4Motion
'86 Golf GTI 16v
'89 Golf CL VR6
'87 Golf GTI 16v ex-rally
'91 Golf Syncro Country
'96 Golf GTI 16v trackday
'81 Transport Pick-up
'79 LT35 2.4 Diesel
Reply With Quote
  #53  
Old 13-12-2009, 16:55
VolkswagenRacing's Avatar
VolkswagenRacing VolkswagenRacing is offline
Forum junkie
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 1,705
Default

Nu heb ik ook nog een vraag over het aantonen waar de motor precies vandaan komt,

Ik heb een 1.8T met de motor code AJQ, ik heb dit blok gekocht via Theo Kloosterman. Dit zou een test motor zijn geweest die gevallen was en schade had aan de klepdeksel, carterpan en het oliefilterhuis. Verder was het blok gewoon helemaal nieuw (zag duidelijk dat dit blok nog nooit gelopen had, heb hier ook foto's van) Ik heb de schade hersteld en het blok in mijn Golf gezet.

Nu heeft dit blok dus nooit in een auto gezeten, hoe zou ik dan kunnen aantonen waar dit precies vandaan komt?
__________________
- VW Golf II '89 ex 16v > 20vt k04
- Audi A3 8p '04 1.9 TDI
- Seat Arosa S '03 1.4
- VW Caddy 3k '10 1.9 TDI
http://www.krasendeukservice.nl
Reply With Quote
  #54  
Old 13-12-2009, 17:20
Ron mk1 Ron mk1 is offline
Married to PC
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 3,170
Default

Even op de sloop een auto met kenteken zoeken, dat nr. opschrijven ( mits het de juiste motorcode is) en dat aan de rdw doorgeven.

Ze vragen alleen het kenteken nr. en niet het bewijs.

Reply With Quote
  #55  
Old 13-12-2009, 19:19
Gijs's Avatar
Gijs Gijs is offline
Volksforum Crew - Gijsmans
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 7,336
Send a message via MSN to Gijs
Default

Quote:
Originally Posted by Ron mk1
Even op de sloop een auto met kenteken zoeken, dat nr. opschrijven ( mits het de juiste motorcode is) en dat aan de rdw doorgeven.

Ze vragen alleen het kenteken nr. en niet het bewijs.


Dat kan met een AJQ motor dan nog lukken... maar met die oude luchtgekoelde motoren dan? Een 1835 is nooit geleverd zover ik weet, en zeker motorcode-loos
__________________
'06 Passat variant TDI+ 4Motion
'86 Golf GTI 16v
'89 Golf CL VR6
'87 Golf GTI 16v ex-rally
'91 Golf Syncro Country
'96 Golf GTI 16v trackday
'81 Transport Pick-up
'79 LT35 2.4 Diesel
Reply With Quote
  #56  
Old 14-12-2009, 18:16
caddywim caddywim is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 80
Cool

mij hebben ze nooit gevraagd waar het motorblok uit of waar het vandaan kwam
motorcode was genoeg
Reply With Quote
  #57  
Old 15-12-2009, 07:57
Ron mk1 Ron mk1 is offline
Married to PC
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 3,170
Default

Het is gewoon erg afhankelijk van wie je daar krijgt.
Er was zelfs een steekproef controleur bij mij , die nog nooit van deze regeling gehoord had en hij zei dat ik naar leleystad moest voor een wegrijgedrags test.



Later kwam hij er ook mee , dat ik wel gelijk had dat dat niet hoefde.
Reply With Quote
  #58  
Old 18-12-2009, 18:58
joostvw's Avatar
joostvw joostvw is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3,783
Default

wel fijn dat die mensen zelf zo goed op de hoogte zijn van waar ze mee bezig zijn he
__________________
Scratch the surface!

-Golf 2 '841.9TDI
Reply With Quote
  #59  
Old 18-12-2009, 19:18
hajee's Avatar
hajee hajee is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 6,884
Send a message via MSN to hajee
Default

alsof dat het enige is wat ze verder nog moeten weten...omkeuren van een motor..
kortzichtige opmerking.

Last edited by hajee : 18-12-2009 at 19:27.
Reply With Quote
  #60  
Old 18-12-2009, 19:27
fabbi fabbi is offline
Forum junkie
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,570
Default

Neem aan dat je een factuur hebt van Kloosterman dat zal ook wel voldoende zijn..
Je kunt nu eenmaal niet altijd aantonen uit welke auto een blok komt..




Quote:
Originally Posted by VolkswagenRacing
Nu heb ik ook nog een vraag over het aantonen waar de motor precies vandaan komt,

Ik heb een 1.8T met de motor code AJQ, ik heb dit blok gekocht via Theo Kloosterman. Dit zou een test motor zijn geweest die gevallen was en schade had aan de klepdeksel, carterpan en het oliefilterhuis. Verder was het blok gewoon helemaal nieuw (zag duidelijk dat dit blok nog nooit gelopen had, heb hier ook foto's van) Ik heb de schade hersteld en het blok in mijn Golf gezet.

Nu heeft dit blok dus nooit in een auto gezeten, hoe zou ik dan kunnen aantonen waar dit precies vandaan komt?
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 11:15.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum