PDA

View Full Version : Golf VR6 5-deurs Moss Grün


Joan
14-04-2015, 15:43
Interessepeiling:

Een origineel Nederlands geleverde 5-deurs VW Golf 3 VR6 van 1995 met automaat en een goed lopende 6 cilinder. Kmstand is 246.000 en loopt nog langzaam op.

Heb de auto een half jaar geleden gekocht na de verkoop van mijn prachtige MK2. Een totaal van 3 auto's werd teveel en met name door tijdgebrek heb ik mijn MK2 en mijn toendertijd 2e auto, een Opel Corsa verkocht en deze VR6 aangeschaft. Wordt alleen door mij zelf gebruikt als 2e auto voor woon-werk verkeer en om mijn kinderen op te halen. Een combinatie van daily en hobby was het idee erachter.

Bij aankoop zou de bodem geen roest hebben, maar paar maanden later heb ik de auto op de brug gezet en het tegendeel bleek waar te zijn. Er zit roest rondom een 4-tal doppen in de bodem; een bekende kwaal. Er zit tevens roest aan de onderzijde van de spatborden en 2 plekken aan de onderzijde van de rechter voordeur. De onderzijde van de spatborden heb ik al nieuwe delen voor.

Direct na aankoop heb ik de kachelradiateur vervangen en kachelkleppen opnieuw afgedicht.

Het is een luxe uitgevoerde VR6:

* zwart lederen bekleding in zeer goede staat
* stoelverwarming
* goed werkende climatronic
* 4x elektrische ramen
* goed werkende origineel elektrisch schuif- kantel dakraam
* originele centrale deurvergrendeling (uitgebreid met klapsleutel)
* automaatbak is in het verleden al vervangen (geen documenten van) maar
de bak schakelt zonder bonken en rijdt soepel
* schroefset (gangbaar)
* het algemene onderhoud is goed bijgehouden; nog niet lang geleden olie
ververst met Castrol 10W60 olie
* originele uitlaat (uit één stuk) zit er nog onder
* boekjes en diverse documenten aanwezig

Inmiddels heb ik zelf alle speakers (6 stuks) vervangen door Hertz exemplaren, een Neuspeed open air kit gemonteerd en 17" BBS reps gemonteerd. Bij een eventuele verkoop zitten deze niet in de prijs inbegrepen.

Ik twijfel zelf enorm of ik de auto blijf rijden en de roest ga herstellen, echter met een gezin en kinderen, zonder eigen garage gaat dit toch heel lastig worden.

In alle eerlijkheid heb ik zelf een half jaar geleden achteraf er teveel geld voor gegeven en misschien de auto wel laten staan. Niet omdat de auto het niet waard is, maar puur omdat ik de tijd en gelegenheid er een stuk minder voor heb. Het is een zeldzame kleur (LM6V / Moss Grün) en de auto is het zeker waard om wat liefde te krijgen.

Mijn vraagprijs zou rond de € 2300.- liggen zonder de audio, velgen en open air kit. De audio en open air kit kunnen erbij overgenomen worden; de velgen in eerste instantie niet. De VR6 wordt dan geleverd op de originele 15" velgen met redelijke winterbanden.

Graag alleen reactie bij serieuze interesse, want anders ga ik toch een manier verzinnen om de auto zelf te herstellen. Vandaar ook in eerste instantie een interessepeiling. Ik weet nog niet zeker wat ik ga doen.

Omgeving Sliedrecht

Foto's:

http://i60.tinypic.com/154hlzc.jpg

http://i58.tinypic.com/o0uqlg.jpg

http://i60.tinypic.com/2nhizyv.jpg

http://i58.tinypic.com/15wkz9i.jpg

http://i59.tinypic.com/abh56t.jpg