PDA

View Full Version : Probleem vering??


GTD Special
02-04-2004, 10:40
M'n Golf heeft sinds een week ergens last van :(

Rechtsachter hoor ik bij het inveren een raar geluid/gekraak. Dit hoor ik alleen bij lage snelheden (als je harder rijd hoor je het niet, maar zal het er waarschijnlijk ook zijn). Ik heb er even naar gekeken (en naar laten kijken), maar er was niks te zien! Met de demper(s) en ve(e)r(en) is niks mis mee. Nu heb ik tussen de rubbers van de ophanging wat WD40 gespoten om te kijken of dit helpt, het geluid is al iets minder dan gisteren geloof ik, maar nog zeker niet weg. Het is gewoon een irritant geluid, want ook tijdens het remmen en optrekken hoor je het geluid...en misschien kan het geen kwaad, maar ik wil dit geluid gewoon niet.

Wie weet waar het aan kan liggen :rolleyes:

ps. nadat ik de remcilinder bij dat wiel heb laten vervangen (in verband met tijdgebrek heb ik het laten doen, en het is voor de rest netjes gebeurd) heb ik last van dit geluid. Na een paar dagen was het weg en nu is het er weer :mad: :mad:

Pedaalemmer
02-04-2004, 10:57
je veerpoot is een keer weer helemaal uitgeveerd geweest doordat ze de auto aan die kant omhoog hebben gehad. Heb ik ook weleens gehad dat ie dan kraakte..maar dat was binnen een paar uurtjes weer weg bij mij.

Fred
02-04-2004, 11:02
Als de achterveren kraken nadat de boel is opgetild is dat meestal het bovenste rubber wat dan kraakt......dat is bereikbaar vanuit de koffer bak, onder de doppen die links en rechts onder de hoedenplankdragers zitten...daar effe flink WD40 opspuiten helpt meestal wel

GTD Special
02-04-2004, 11:35
Bedankt voor de reacties, ik zal het dit weekend even maken....hopelijk is het dan verholpen ;) :rolleyes:

FMA
02-04-2004, 11:50
ok domme vraag (ben belg voor iets);

kan iemand mij es uitleggen wat die WD40 is? hoor het alsmaar voorbij komen als 'DE' oplossing

Fred
02-04-2004, 11:54
WD40 is een multi purpose vloeistof..........het smeert, het werkt als kruipolie, het verdrijft vocht, het werkt als contactspray, het verhelpt kraken en piepen ........kortom geweldig spul.

Is al heel oud, en word zelfs gebruikt om gasturbines (vliegtuigmotoren) te conserveren als ze een tijd niet gebruikt worden :D :D

FMA
02-04-2004, 11:56
en dat vind je bij de eerste beste halfords ofzo?

Pedaalemmer
02-04-2004, 11:57
is dus een spuitbusje wat je bij elke doe het zelf zaak en ik meen zelfs bij tankstations kunt halen voor een kleine 10 euro ofzo

Pedaalemmer
02-04-2004, 11:57
en dat vind je bij de eerste beste halfords ofzo?

ja daar ook ;)

GTD Special
02-04-2004, 12:00
Ik haal m'n WD40 altijd bij de plaatselijk autogarage voor 5,95 ex BTW (voor een grote bus)...en dat is niet duur :o :rolleyes:

Fred
02-04-2004, 12:03
Ik haal het bij de lokale dumpstore, die heeft soms partijtjes, kost daar dan 2 euro of zo................heeft ie het niet dan ga ik naar het magazijn van mijn baas, daar hebben ze het altijd :o

Pedaalemmer
02-04-2004, 12:03
je hebt toch ook imitatie...bij de praxis staat altijd naast elkaar...WD-40...donkerblauwe spuitbus...en daarnaast een of ander merk goedkoper in een lichtdonkerblauwe spuitbus....maar die laatste is dus..1,50 goedkoper :eek: ....

Tjaap
02-04-2004, 12:23
Ik haal m'n WD40 altijd bij de plaatselijk autogarage voor 5,95 ex BTW (voor een grote bus)...en dat is niet duur :o :rolleyes:
blokker had ze vorige week voor 3.50 ook de grote bus....

Pedaalemmer
02-04-2004, 12:42
oeh dan ga ik daar vanmiddag nog snel ff langs :D..

kunnen we geen apart hokje maken waarin we van zulk soort koopjes zetten :D:D....

Tjaap
02-04-2004, 12:53
vind ik een goed idee. ik zal het voorleggen

GTD Special
02-04-2004, 18:42
Nou ik heb het volgende gedaan: ik heb m'n veerpoot (rechtsachter) los gemaakt en tussen de rubbers WD40 gespoten. Ook heb ik op verschillende plaatsen van de achterwielophanging een soort kruipolie gespoten...toen ik daarna ging rijden leek het even alsof het weg was, maar naar een paar kilometer kwam het geluid weer langzaam opzetten... :mad: :mad: :(

Ik weet niet wat ik nu nog meer kan doen, kan iemand me verder helpen??

De volgende onderdelen zijn ingespoten:

http://volksforum.com/gallery/wm.php?pid=1940&mode=normal

http://volksforum.com/gallery/wm.php?pid=1941&mode=normal

Pedaalemmer
02-04-2004, 21:15
Ik zou de rubbers vervangen als dat diegene zijn die kraken. Of gewoon ff naar een specialist gaan en die ernaar laten kijken die hebbe daarmeestal wel een goede oplossing voor.

GTD Special
16-04-2004, 18:39
Het geluid is helaas nog steeds niet weg :( :mad: :mad:

Ook ondanks ik alles nog een keer met kruipolie heb behandeld :mad:

Nu moet ik het denk ik zoeken in de ophangrubbers van de draagarmen. Op het onderste plaatje met "Bonded rubber bush" aangeduid. In Eddie staat een prijs genoemd van ongeveer €45 :eek: en ik ben dan van plan om ze allebei te vervangen. Heeft er iemand ervaring met deze ophangrubbers?? Ik wil namelijk voorkomen dat er straks nog steeds geluiden ontstaan na het vervangen van deze rubbers. En misschien heeft iemand nog een anders (goedkopere) oplossing voor dit probleem?? Alvast bedankt!

Fred
17-04-2004, 08:48
Misschien is de schokbreker zelf wel de boosdoener....laat dat ook eens bekijken zou ik zeggen ...

Golfzilla
17-04-2004, 18:46
heb precies hetzelfde!!!!!!!
ook rechtsachter..............maar bij mij is het idd de schokbreker zelf die de boosdoener is, en niet de rubbers of weet ik veel allemaal.

alles ziet er van de buitenkant goed uit, veren en demper in prima staat, maar na een testje met de demper gedaan te hebben bleek het die te zijn.

een zwaar irritant kraken tijdens het autorijden en bochtenwerk vooral, lag BIJ MIJ dus aan de demper

Tommy
17-04-2004, 20:35
goedkope oplossing(tip van de mannen van Schaap en Bron..): een jerrycan benzine en een aansteker... :rolleyes: :D

onder de hoes die over de demper valt al kruipolie? of anders dik vet ofzo... de mijne kraakt ook altijd als de ziekte na het opkrikken.... maar das ook altijd maar even, of alleen bij het op de klep drukken(om te laten zien dat ie haast niet veert :p )

GTD Special
18-04-2004, 09:42
Ik kan me haast niet voorstellen dat het de demper is (aan de buitenkant kan je het in ieder geval niet zien). De veren en dempers liggen er nog geen 2 jaar onder. De verlagingsset is dan wel van Raceland (soms hoor je er negatieve verhalen over, maar dat is ongeveer bij elk merk zo), maar de dempers mogen na een kleine 2 jaar niet versleten zijn neem ik aan! Het geluid hoor ik niet in bochten (niet meer), alleen bij langzaam rijden (bijv. file rijden) en bij remmen/optrekken. Ik weet dat de kwaliteit van Koni's of dergelijk beter is (maar als student vind ik dat zonde van het geld), maar ik belast m'n dempers/veren dan ook niet zo heel erg (m'n bocht snelheid is niet echt hoog en rem ook niet hard of trek hard op. Ik ben ook nooit door een diepe kuil gereden of zo, dus daar kan het ook niet aan liggen. Maar jullie denken niet dat het kan komen door de rubbers van de draagarmen die "op" zijn? Ik zal er van de week nog eens naar kijken. Het is echt een irritant geluid!

ps. ik heb alles al met kruipolie ingespoten, maar zonder resultaat :(

Fred
18-04-2004, 10:12
Ik kan me haast niet voorstellen dat het de demper is (aan de buitenkant kan je het in ieder geval niet zien) :(

Je zal ook weinig zien aan de buitenkant (behalve als ze lek zijn), maar er kan wel degelijk van alles mis zijn met de demper INWENDIG !!

Wat dacht je er bijvoorbeeld van als de zuigerstang ook maar iets krom is....dan gaat het wringen in de buitenste afdichting.

Voorbeeld??....Monroedemper (sensatrac) moest verwijderd worden om wat anders te kunnen vervangen, ding raakte door iets stoms beschadigd, was niks aan te zien, maar kraakte en kreunde als de pest......bleek het geheel een tikkie krom te zijn.......de betreffende demper was nog GEEN 4 maanden oud, na vervanging door een ander was het probleem opgelost...

Dus............het KAN best de demper zijn ........let wel KAN

Tommy
18-04-2004, 14:45
mijn broer had zijn voorste raceland dempers al na een half jaar lek.... :rolleyes:

GTD Special
26-04-2004, 13:23
Ik snap er echt geen reet meer van :mad:

Ik heb de auto op de brug gehad en er heeft zelfs iemand meegekeken en uit eindelijk kwam hij tot de conclusie dat het waarschijnlijk toch wel inwendig in de demper een bijgeluidje aanwezig was.

Nadat ik er nog wat olie hier en daar op, tussen en naast heb gedaan en de auto van de brug heb gereden hoor ik het geluid eigenlijk helemaal niet meer :confused:

Als het geluid komt en gaat, dan kan het toch niet iets inwendig in de demper zijn?? :rolleyes: :o ...of zie ik dit nu verkeerd? Volgens mij zou je er dan namelijk altijd last van moeten hebben... :o

Tot nu toe is het geluid weg (ik vraag me af voor hoe lang) :rolleyes:

Zestienkleppen
26-04-2004, 15:43
Nou, als het weer terugkomt zou je altijd nog de demper kunnen vervangen toch?

GTD Special
27-04-2004, 11:53
Nou, als het weer terugkomt zou je altijd nog de demper kunnen vervangen toch? Dat kan inderdaad, maar als het geluid komt en gaat dan kan het toch niet iets inwendig zijn wat kapot is/gaat? Anders zou het geluid toch niet meer weggaan?? :rolleyes:

Pedaalemmer
27-04-2004, 12:33
Dat kan inderdaad, maar als het geluid komt en gaat dan kan het toch niet iets inwendig zijn wat kapot is/gaat? Anders zou het geluid toch niet meer weggaan?? :rolleyes:

Misschien iets wat krom is en vringt ...jij hoort het kraken gaat het smeren...daarna hoor jij het niet meer.....smering uitgewerkt...begint weer te kraken...jij hoort het kraken gaat het smeren...daarna hoor jij het niet meer.....smering uitgewerkt...jij hoort het kraken gaat het smeren...daarna hoor jij het niet meer.....smering uitgewerkt....jij hoort het kraken gaat het smeren...daarna hoor jij het niet meer.....smering uitgewerkt.....jij hoort het kraken gaat het smeren...daarna hoor jij het niet meer.....smering uitgewerkt....jij hoort het kraken gaat het smeren...daarna hoor jij het niet meer.....smering uitgewerkt...jij hoort het kraken gaat het smeren...daarna hoor jij het niet meer.....smering uitgewerkt

:D:D:D

GTD Special
27-04-2004, 13:21
Misschien iets wat krom is en vringt ...jij hoort het kraken gaat het smeren...daarna hoor jij het niet meer.....smering uitgewerkt...begint weer te kraken...jij hoort het kraken gaat het smeren...daarna hoor jij het niet meer.....smering uitgewerkt...jij hoort het kraken gaat het smeren...daarna hoor jij het niet meer.....smering uitgewerkt....jij hoort het kraken gaat het smeren...daarna hoor jij het niet meer.....smering uitgewerkt.....jij hoort het kraken gaat het smeren...daarna hoor jij het niet meer.....smering uitgewerkt....jij hoort het kraken gaat het smeren...daarna hoor jij het niet meer.....smering uitgewerkt...jij hoort het kraken gaat het smeren...daarna hoor jij het niet meer.....smering uitgewerkt

:D:D:D Hmm :rolleyes: ik denk dat ik begrijp wat jij bedoeld :D :D