PDA

View Full Version : Plan voor meer duidelijkheid APK-keuring


JK Le Mans
21-01-2005, 09:59
Plan voor meer duidelijkheid APK-keuring


De ANWB, de BOVAG, de RDW en het ministerie van Verkeer en Waterstaat hebben overeenstemming bereikt over een plan om autobezitters meer duidelijkheid te verschaffen rond de APK-keuring. Kern van het plan is een duidelijker onderscheid tussen de verplichte keuring, reparatie van geconstateerde gebreken en regulier onderhoud aan de auto.
Dit onderscheid helpt autobezitters om bewuster te kiezen welke opdracht zij hun autobedrijf geven.

De RDW gaat een afsprakenformulier meesturen met de standaardbrief waarmee de dienst kentekenhouders herinnert aan de APK-keuring. Op dit formulier kan de consument zijn wensen aangeven ten aanzien van de keuring. Moet het bedrijf alleen de wettelijk verplichte keuring uitvoeren, gelijk de noodzakelijke reparaties verrichten of de auto zelfs een onderhoudsbeurt geven? Het formulier dient als basis voor deze specifieke afspraken. Als de bezitter de auto weer ophaalt, kan aan de hand van het afsprakenformulier aan de klant worden uitgelegd wat de resultaten zijn van de keuring. Het is verder de bedoeling de rekening te specificeren en het APK-keuringsrapport inzichtelijker te maken.

De betrokken instanties zullen de nieuwe werkwijze, die nu verder zal worden uitgewerkt, gedurende een periode van twee maanden gaan testen. Daarna moet uit een evaluatie blijken of de aanpak werkelijk een verbetering is. Minister Peijs heeft de Tweede Kamer vandaag met een brief over het voorstel geïnformeerd.

Nog niet is besloten of de nieuwe werkwijze uitsluitend voor particuliere autobezitters of ook voor bedrijfsauto’s zal worden toegepast.


zou het gaan werken ? :confused:
ik weet het niet hoor !

Zestienkleppen
21-01-2005, 12:26
Ik zie helemaal geen probleem. Je komt bij de garage en je zegt dat je een apk keuring wil, niets meer en niets minder. Is er iets niet goed dan bel je maar...