PDA

View Full Version : Antera’s 2001 Octavia vRS


Antera
20-02-2011, 12:20
Tja, Zoals iedereen wel weer is het dan zover gekomen na 13 jaar dat de Golf 2 GTI 16V in onderdeeltjes verspreid is geraakt in nederland en nieuwe eigenaren hebben gekregen. Ook de carroserie is naar een nieuwe eigenaar.

Nu was het verhaal natuurlijk wat gaan we kopen en wat gaan we rijden. Na vele jaren toch wel te hebben gekeken naar een leuke auto groter dan de golf en meer vermogen hebben de keus laten vallen op een Octavia VRS model 2001-2005. Diverse auto's bekeken maar geen juiste gevonden alleen maar ellende:


Na wat zoeken kwam ik tot mijn verbazing ineens 2 zwarte RS-en tegen waarvan er een in Groningen stond en de andere in Friesland. Allebei netjes de boekjes erbij en op de foto zagen deze er ook best netjes uit.

Daarom beide maar eens een mailtje gestuurd voor nog meer info en foto's van de stoelen en het verdere interrieur.

Na wat wikken en wegen besloten om naar die in Groningen te gaan kijken aangezien volgens deze goede man de auto echt spik en span was. Geen deuken of andere vreemde dingen en van binnen ook perfect. ook netjes NAp gekregen van hem.

de andere in Friesland had geen mails gestuurd met nieuwe foto's en vond ik mede daarom een beetje vreemd.


Zaterdagmorgen dan maar om 8:00 uur in de auto onderweg naar Eelde (groningen). Met de beurs vol met geld want de auto kon indien gewenst zo mee genomen worden. Hij had hem voor het geval dat al vrijdags voorzien van een nieuwe keuring.

Na ruim 2 uurtjes aangekomen op bestemming en lekker een bak koffie gekregen en even zitten babbelen. Volgens de verkoper was alleen nog een minpuntje en dat was het 3tje op het kenteken. Daar kon ik wel mee leven. Daarna naar de garage gelopen waar hij al netjes klaar stond met de garageplaten. Hij zette hem netjes buiten en was nog steeds vol lof over de auto.


terwijl me maatje en ik naar buiten liepen viel me in het daglicht een paar rare plekken op het dak op. Na goede inspectie bleek het weggevreten lak vermoedelijk van vogelpoep wat niet op tijd eraf was gehaald.

Dat was iets waar ik op zich wel mee kon leven want dan ging hij gewoon naar de spuiter om het dak even over te spuiten.

Na nog eens een goed rondje te hebben gelopen viel me ook op dat het Logo en het VRS logo niet meer netjes waren maar egaal grijs van het kunstof waar het op gedrukt is. Motorkap bleek ook over gespoten te zijn want na inspectie daarvan was duidelijk zichtbaar dat er krassen in zaten die daarna niet zijn weg gewerkt maar gewoon geschuurt en gespoten. ook diverse haren in de blanke lak.

me niet te laten kennen nog maar al wel me twijfels te hebben gekregen gevraagt of ik er een proefritje mee mocht maken. Geen enkel probleem. dus zo gezegd zo gedaan. Rijden maar eens. Tijdens het rijden even de boardcomputer uitgelezen via de Clima en deze gaf alleen storingsmelding 8FA aan. Dus dat zal wel goed.

Na een stukje te hebben gereden en me opviel dat de rs pas bij 3500 rpm begon te trekken, dacht ik terug aan de info die ik al opgezocht had. +/- 2500pm zou de turbo al op gang brengen. Maar goed gestopt om de auto nog eens beter te inspecteren. helaas kwamen er nog wat punten aan het licht.

Om precies te zijn de volgende lijst waarop ik besloten heb me € 7000 in me zak te houden:

- Plekken op het dak
- Motorkap slecht gespoten
- Logo's voorzijde compleet verweerd
- Deuk in dorpel ter hoogte van het achterwiel
- knipperlicht weigerde stelselmatig naar rechts
- binnen verlichting ging wanneer het zin het aan en uit
- storingscode 4FA
- achterraamrubbers tussen klein raam en normaal raam beide zijde stukken van 10cm uit
- stuurwiel compleet afgesleten
- achterremmen in zeer slechte staat

Verder klonk de motor zeer gezond en reed hij verder ook goed, maar had ik er geen goed gevoel bij en ze zeggen dat als je er geen goed gevoel over hebt dat je het niet moet doen. Ik had toch het idee dat deze auto toch iets te veel geleden had.

helaas afgeschreven van de lijst.

foto's van de auto met kenteken ( 84-JT-NV ):

http://img842.imageshack.us/img842/8084/skodaoctavia18trs180pkp.jpg

http://img833.imageshack.us/img833/8084/skodaoctavia18trs180pkp.jpg

http://img824.imageshack.us/img824/8084/skodaoctavia18trs180pkp.jpg

http://img87.imageshack.us/img87/8084/skodaoctavia18trs180pkp.jpg


En toen auto 2:

Na in eelde te hebben gekeken hebben we besloten om toch ook maar even naar friesland te rijden om de 2e Zwarte RS te gaan bekijken.


Daar aangekomen stond hij nog half bevroren buiten. Tja dat krijg je he als je niet van te voren belt. Ze kwam meteen naar me toe en hebben hem netjes binnen gezet voor me zodat hij wat kon ontdooien.

Ze hebben hem wel even met de accustarter moet aanslingeren maar dat was meteen lopen. Dat klinkt veel belovend en ook de buitenzijde zag er spik en span uit. Daar heb ik wel wat dingetjes ontdekt maar niet zo erg als bij de eerste.

Dan maar eens de kap open om het motortje te bekijken. Deze klonk wel zuiver maar hoorde wel aan spanrol. Gek eigenlijk want volgens de stikker en de boeken was deze bij 112 vervangen en hij had er nu 150.000 op staan. Ik weer wel dat het vervangen hiervan de nodige tijd maar ook de nodige centen een rol gaan spelen. Daarnaast hoorde we de actieve koolfilter volop tikken en doen. ( achteraf heb ik begrepen dat dit normaal is en geen probleem).

Verder prima, dan op naar het interrieur. Helaas de bestuurderswang was helemaal door gezakt en je voelde meteen de ijzeren beugel. Ook de zitting bleek flink ingezakt en ook de achterbank had een vlek van +/- 20cm doorsnede in de zitting.

Maar goed ook hier maar eens even mee rijden. Wat me wel meteen opviel was dat deze wel van 2500rpm voelbaar begin te trekken en dat het gevoel zeker steeds sterker werd. Dit motortje liep naar mijn idee beter dan de 1e en ook dit kon me maat beamen.

ook met deze even gestopt en eens een rondje eromheen gelopen. Wat had ik gevonden:

- Kleine deukje op de hoek van de bumper( is te overleven)
- Achter + voorremmen hadden al flinke groeven ( tijd voor vervanging)
- stoel ingezakt
- wang ingezakt
- bijgeluid motor
- Voorraam aan binnenzijde zeiknat ( druppels liepen ervanaf)

Dit allemaal in het achterhoofd even terug gereden en eens met de verkoper gepraat.

voorraam kwam door de vorst. Dit vond ik een vreemd verhaal. Het voorraam was echt zeiknat van binnen. Hij wilde daarin tegen wel de stoel en de bank weer 100% in orde laten maken en 2 nieuwe achterbanden + APK en een beurtje, maar omtrend de motor, die mij het meeste zorgen bezorgde, deed hij niks mee en ook niet met de remmen. Daarintegen was over de prijs niet veel te onderhandelen.

Ik heb gezegd er over te gaan nadenken maar het bijgeluid van de motor kon idd een spanrol zijn maar als het dat niet was wat is het dan en wat voor kosten brengt dat met zich mee.

helaas ook deze gaat aan mijn neus voorbij.

foto's:

http://img19.imageshack.us/img19/210/skodaoctaviahatchbackbe.jpg

http://img138.imageshack.us/img138/210/skodaoctaviahatchbackbe.jpg

http://img193.imageshack.us/img193/210/skodaoctaviahatchbackbe.jpg

http://img253.imageshack.us/img253/210/skodaoctaviahatchbackbe.jpg


Al ben ik er nagenoeg wel 100% van overtuigd dat het een RS in het zwart zou moeten gaan worden. Aangezien deze kleur naar ik begreep niet zo veel blijkt voor te komen zal de zoektocht niet snel gaan. Maar we hebben geduld en hoop in de zomer toch wel de juiste gevonden te hebben.

Antera
20-02-2011, 12:20
Vandaag de reis gemaakt Naar apeldoorn voor de Rode RS. ( 5-2-2011)

Na eerst de nodige onderzoekjes te hebben gedaan naar de herkomst en het onderhouds verleden. Hij blijkt in Groningen gekocht te zijn door een Dhr De Jaeger en deze is altijd eigenaar geweest. Onderhoud is netjes gepleegd en geen bijzonder problemen gehad alleen een deurslot wat niet goed functioneerde wat ook opgelost is. ( kwaaltje met losse soldeerpunten). er waren dus geen onregelmatigheden te vinden. ook de NAP klopte helemaal. Riem was bij 90.000 vervangen. Airco is vorig jaar nagekeken en bijgevult enz. Alles dus top.

Daar aangekomen stond hij buiten te wachten. Nu was ik nog niet overtuigd van de rode kleur maar de RS is niet gewoon rood dit is Tornado of ferrari rood ( kleur is niet goed vast te leggen op camera). Damn wat mooi. Was eigenlijk al wel verkocht. Wat zag het er allemaal goed uit. Hier en daar wat kleine steenslag maar verder niks aan te vinden. Na goed te hebben rond gekeken maar eens gevraagd of we de binnenzijde mochten bekijken. dat was natuurlijk geen probleem. Meteen even de storingen opgevraagd met de climat. Geen enkele foutcode 444 00 stond erin. Dit betekend dus geen enkele storing. Ook waren er op de originele VRS matten een speciale rubber matten set voor in de wintermaanden enz. Voor en achter maar ook een grote in de kofferbak. Alles gewoon helemaal gelikt.

Tijd voor een proefrit. Na een stuk te hebben gereden wel erachter gekomen dat de banden het wel gehad hadden. Ook ontdekte ik stoelverwarming wat ik in andere RS'en nog niet had gezien. Ook loopt er een vreemd gootje van het dak naar de spiegel???? Is dit regensensor of misschien zelfdimmende binnenspiegel??

Na de proefrit goed te hebben doorstaan en duidelijk een zeer goed en soepel motortje zonder rare dingen te hebben gereden en gevoelt was voor mij wel duidelijk. Dit moest hem worden. Nu nog eens worden over de prijs. Na zeker 1 uur te hebben zitten praten en de nodige verschillende offerte's te hebben gehad werden we het dan toch eens over de prijs en de daarbij horende zaken die hun voor hun rekening zouden nemen.

Kortom een voor mij super deal.

Antera
20-02-2011, 12:22
Vaandag wat pics geschoten


http://jalbum.net/a/903708/

sixpack
20-02-2011, 12:28
Mooie aanwinst mark ! :thumbup:
veelplezier ermee!

Lennart
20-02-2011, 12:32
Nice Mark! :)

Jetta Fireandic
20-02-2011, 12:32
Erg nette wagen. Valt inderdaad nog niet mee om een nette onderhouden RS te vinden. Veel plezier ermee, maar dat gaat vast wel lukken :)

Split52
20-02-2011, 12:58
Leuk zo'n ding! waar staat die V voor?

Chr-ome Weber
20-02-2011, 12:58
Erg nette auto idd. :thumbup: Veel plezier ermee.

rallyegolf driver
20-02-2011, 13:00
Ook loopt er een vreemd gootje van het dak naar de spiegel???? Is dit regensensor of misschien zelfdimmende binnenspiegel??

Idd, regensensor. Tevens de elektrische aansluiting voor zelfdimmende binnenspiegel, maar die heb jij niet.

Mooie auto Mark!!:thumbup:

Larsv5
20-02-2011, 13:04
Nice Mark, rood is echt een vette kleur voor de VRS..

Antera
20-02-2011, 14:14
Dank jullie wel voor de reactie. Deze RS blijkt van Dhr Pon zelf geweest te zijn geweest. Dit blijkt ook in het onderhoudsboekje waar de naam van Dhr Pon is overdekt met tipex maar als je het tegen het licht aan houd is het zichtbaar. Dit verhaal is bevestigd door de Skoda dealer en was ook een reden om mij een andere naam op te geven bij Heukelem Skoda dealer in groningen waar hij oorspronkelijk vandaan komt.

Daarom zit er vermoedelijk wat meer op dan op een andere zoals de electr. stoelverwarming, regensensor, trekhaak waarvan de stekkerdoos wegkantelbaar is en misschien nog wel meer waar ik nog niet achter ben.

Het gaat helemaal goed komen met deze RS. heb er nu al veel plezier van en wat het V-tje betekend is niet duidelijk. Worden veel discussies op los gelaten en word zelfs gezegt dat het geen V is maar ene spotlogoteken.

Andere beweren dat het ze is gedaan omdat Ford al de RS naam had en dat daarom dit is gedaan.

Wie het weet mag het zeggen. Ik vind het allemaal prima.

De 180PK bevallen me goed (toekomst zal wel chippen worden) en de Split-r heeft zijn plaatsje ook al gevonden. Verder nog geen bijzondere plannen alleen de spoiler een keer een nieuwe laklaagje geven dat is de enigste die wat verkleurt is.


@ ralleygolfdriver

Zou het dus mogelijk zijn een andere spiegel te monteren die wel de zefldimmende functie heeft??

breadfan83
20-02-2011, 15:08
Wat het V-tje betekend is niet duidelijk. Worden veel discussies op los gelaten en word zelfs gezegt dat het geen V is maar ene spotlogoteken.

Andere beweren dat het ze is gedaan omdat Ford al de RS naam had en dat daarom dit is gedaan.

Wie het weet mag het zeggen. Ik vind het allemaal prima.


Toevallig las ik daar een tijdje geleden een stukje over. Schijnt inderdaad dat Ford Skoda voor de rechter heeft gesleept voor het gebruik van de afkorting RS, die Ford dacht eerder gebruikt te hebben. De rechtbank heeft vervolgens de geschiedenis van Skoda doorgenomen, waaruit bleek dat Skoda deze afkorting al eens eerder dan Ford gebruikt heeft, in de racerij.

De rechter besloot in het voordeel van Skoda, maar om Ford nog extra 'n hak te zetten hebben ze de V ervoor gezet als afkorting van Victory, vanwege het winnen van de rechtzaak die Ford behoorlijk wat geld heeft gekost. ;)

Mooie aanwinst in ieder geval, maar ik vond die mk2 toch ook wel heel erg gaaf. Wist niet dat je dat ding al zoveel jaren had!

Christiaan
21-02-2011, 08:36
Mooie auto Mark! Maareuh, moet 'ie niet een heeeeeeeel eind zakken :D

Antera
21-02-2011, 18:06
ik vrees dat deze niet veel gaat zakken. De bumper is van zijn eigen erg laag en is nu al voorzichtig bij drempels dus ik vrees dat deze niet extreem verlaagt gaat worden zonder dat ik me bumper kort rijd. Dus dat gaat hem niet worden. Misschien dat er nog een ander oplossing komt maar dat zal de tijd moeten uitwijzen. Voorlopig blijven we nog even zo rijden zolang ik dat vol houd :-)

evilnyntje
21-02-2011, 18:54
Ha Mark, coole ride, die is makkelijk te spotten in Breda :)

Rick
21-02-2011, 19:13
Maar wat gaaf dat deze van meneer Pon zelf is geweest jo!

http://i624.photobucket.com/albums/tt323/RJB00_Bucket/Autos/11-sraz-skodahome-moody-0074.jpg

Christiaan
21-02-2011, 20:03
Voorlopig blijven we nog even zo rijden zolang ik dat vol houd :-)

Een week of 2 :tongue:

Antera
13-04-2011, 19:40
Vandaag even bij de dealer langs die 4 nieuwe bobine's gemonteerd hebben. ( terug roepactie) vernomen via een kennis van me die bij VW werkt.

Daarna maar meteen even langs het magazijn om daar de nieuwe parafan delen op te halen aangezien de oude de rubbers niet vrolijk meer waren


Mooie nieuwe:
http://img593.imageshack.us/img593/1830/p1010072yb.jpg

http://img849.imageshack.us/img849/8673/p1010071u.jpgook de naafdopjes op de velgen.Mooie nieuwe met de folie er nog op:

http://img269.imageshack.us/img269/7697/p1010069iu.jpg

Antera
13-04-2011, 19:41
Volgende puntje van aandacht :D

Omdat er iets bekend was dat er op de RS een standaard alarm zou moeten zitten ben ik daar heel wat uren over bezig geweest om dat voor elkaar te krijgen. Ook met de vag-com kwam er een melding uit omtrend een alarm wat niet functioneerde maar wat de vag-com ook niet kon bereiken. Dan maar heel internet afstruinen op zoek naar de positie van de alarmhoorn. Duidelijk was dat er wel iets moest zitten aangezien bij open draaien met de sleutel er iets begon te klikken onder het dashboard.

Na veel zoeken en speuren werd er van alles geopperd op briskoda. In een van de wielkuipen zou die moeten zitten net als bij audi enz. de ander riep hij zit onder de motorruim achter de accu. Geen duidelijkheid. En was geen weer om even achter de wielkuipen te kijken.

Maatje van me gebeld bij Skoda maar deze wist hem ook niet te vinden en wist niet eens dat die bestond op de RS. Hij heeft voor mij wat oude boeken open geslagen en kwam met de volgende afbeelding:
http://img405.imageshack.us/img405/5105/dscn0537xn.jpg

Helaas heb de parfanplaat niet weten te verwijderen maar kon hem wel oplichten. Met een zaklamp eronder geschenen maar helaas kon ik niks vinden. Dus dan toch geen!!!! Dan moet het erop komen. :grin:


Toch nog verder zoeken want als de vag-com hem niet kan bereiken zal er misschien toch iets anders aan de hand moeten zijn. Misschien een zekering maar deze was helaas nergens te vinden tot er iemand op briskoda melde dat deze onder het dashboard verstopt zit. Na het demonteren van het halve dash kwam er inderdaad een zekeringhouder boven zonder zekering maar wel met de pinnen bezet. Nou dan maar een zekering erin en kijken what happens. Deuren op slot met de AB, openen met de sleutel en jahoor daar was de alarmhoorn duidelijk aanwezig :thumb: helaas knipperen de alarmlichten niet mee maar daar gaan we ook nog even naar speuren.

in ieder geval zit het er wel op en zit de sirene wel onder de parafan ergens verstopt. :tongue: Ook ben ik erachter dat het standaard op NIET europese modellen zit. En als dat alleen een zekering is :drinks:


Nu de hoorn nog even open maken om de back-up batterij te vervangen dan zullen de volgende storingen ook wel weer verdwijnen:

01134 - Alarm Horn (H12)
77-10 - Internal Supply Voltage - Intermittent
01134 - Alarm Horn (H12)
37-10 - Faulty - Intermittent
01131 - Control Circuit for Turn Signals
25-10 - Unknown Switch Condition - Intermittent
01134 - Alarm Horn (H12)
49-10 - No Communications - Intermittent

Antera
13-04-2011, 19:42
Afgelopen zaterdag tijd over en had nog wel wat dingen op het lijstje staan voor de RS.

1. Spoiler eens oppoetsen was meer roze dan rood.
2. Alarm gaf nog steeds foutmelding over batterij low and no connection
3. Pollenfilter schoon maken


Om met 1 te beginnen maar eens even een blikje Unipol gepakt en aan de slag gegaan om de spoiler weer op kleur te brengen.

zoals hij was:
http://img546.imageshack.us/img546/7438/p1010045j.jpg

Als eerste maar even schoon gewassen met Meguair's wash en goed droog gemaakt. Daarna met Unipol erop om hem weer op te helderen. op de volgende foto kan je het wel zien. Links al gedaan en rechts moet nog:
http://img822.imageshack.us/img822/2205/p1010048oa.jpg

Daarna goed in de was gezet en de spoiler is weer net zo rood als de rest van de auto :thumbs: Nu de rest van de auto nog eens doe maar daar moet Niels nog een keer tijd voor hebben


http://img69.imageshack.us/img69/7879/p1010050yg.jpg
Daarna maar eens stap 2 en na uitleg van niels maar eens geprobeerd de parafanplaat te verwijderen. Dat was simpel en heb meteen maar 2 nieuwe besteld want deze waren de rubbers was beschadigd en zagen er niet goed meer uit. Ben nog even in dubio Black skoda logo's te nemen ipv de originele versies.

Nu de platen eraf waren maar meteen het pollenfilter eens uitgeklopt en schoon gemaakt was wel nodig. Een nieuwe ga ik binnenkort maar even bestellen.

de alarm hoorn is gevonden onder de parafan en deze maar meteen verwijderd. Er stond ook een mooie stikker op battary included en kijk daar zit ie dan
http://img683.imageshack.us/img683/2192/p1010054ag.jpg

Dus dan maar eens open schroeven wat gelukkig mogelijk is al word er bij een dealer gewoon meteen een nieuwe hoorn geplaatst. :shock: a € 150
En ja hoor daar waren dan na wat dingen los te solderen de batterijen.

http://img845.imageshack.us/img845/4610/p1010058c.jpg

http://img43.imageshack.us/img43/1433/p1010060dy.jpg

Maar meteen ermee naar de plaatselijke electronicawinkel gegaan om de batterijen te halen zodat de hoorn weer goed zou zijn en de storing omtrend de batterijen die niet goed meer waren ook uit de vag-com verwijderd konden worden.

http://img715.imageshack.us/img715/7251/p1010062h.jpg

Zo gezegd zo gedaan en de nieuwe batterijen er even in gesoldeerd. Leuk werkje en nu maar erin zetten en kijken of het werkt. :grin:

http://img59.imageshack.us/img59/4369/p1010063e.jpgMaar nu werkt pijnlijk duidelijk waarom de zekering ooit verwijderd was van het alarm. :mad: Zodra de auto vergendeld werd ging na een paar seconde de sirene af en stopte alleen als ik hem ontgrendelde. Vag-com eraan gehangen en de volgende code bleef nog staan:
01134 - Alarm Horn (H12)
49-10 - No Communications - Intermittent

Mijn vermoeden is dat de hoorn het begeven heeft en dat daarom deze elke keer af gaat. Alleen als de batterijen die erin zitten leeg zijn zal het alarm wel gewoon via de normale weg werken alleen de back-up is dan niet meer functioneel. (andere ondertussen ook onderweg en zaterdag maar meteen testen en de rest van de delen monteren)


Kortom een hele dag lekker bezig geweest met helaas niet het gewenste eind resultaat maar wel weer een stapje verder

RubenD
13-04-2011, 22:03
Leuke auto, keer wat anders.

Zit op dit alarm wel of niet een hellingshoekdetectie?
Voor afslepen e.d.

Dirk
14-04-2011, 07:32
Horen er eigenlijk geen oplaadbare batterijen aan te hangen? (of zijn deze dat wel?)
Verder nette Octavia, nog niet gespot in Breda maar dat zal nog wel komen!

Antera
14-04-2011, 15:09
Ik wee niet of er hellingdetectie op zit wel ultrasoon dat heb ik wel getest gehad. Vandaag de nieuwe binnen gehad en deze vanavond even testen als het mee zit.

Oplaadbare batterijen horen er niet in te zitten inderdaad. Dit zijn lythium back-up batterijen deze houden hun lading vast zolang ze niet worden aangesproken. De nieuwe heb ik al open gehaald en deze is nog netjes op spanning ondanks dat deze van 2004 is

Antera
20-10-2011, 17:10
Sow weer een kleine update aan de auto. Aangezien de achterramen van een 4-deurs alleen maar dicht of open kunnen door de knop vast te houden vond ik dit erg irritant. Waarom kon het voor wel met auto-up en auto-down en achter werkt dit niet. Let wel alleen aan de bestuurderszijde.

Daarom maar eens erin gedoken hoe dit in elkaar steekt en of dit aan te passen was. Na de nodige zoektocht die wel even wat in beslag had genomen was de oplossing daar. Aanpassingen aan de knoppen en wat aanpassingen in VDS-pro en daar hadden we dan deze functie ook op de achterramen.

Meteen maar even de sleutel mee gecodeerd zodat de ramen ook met de AB open en dicht gestuurd worden.


filmpje:

http://www.youtube.com/watch?v=hKH0ahtzVfQ

Ronal_Driver
25-10-2011, 08:55
Gaaf gedaan met die ramen, voorderest ook een hele mooie auto om te zien

Gr, Martijn

Melvin
25-10-2011, 10:16
Heb je het alarmprobleem al opgelost? We hebben het hier ook gehad met een Passat, zelfde foutcode, zelfde problemen. Bleek vocht in de hoorn te komen en er waren wat contacten geoxideerd, misschien dat je daar nog eens goed naar kunt kijken en schoonmaken/krabben?

rallyegolf driver
25-10-2011, 12:11
Nice! goed gedaan marc!

Antera
25-10-2011, 19:44
Alarm is allang opgelost nieuwe hoorn geplaatst en de zekeringen weer terug gemonteerd en alarm werkt als een zonnetje. (Oude hoorn ging spontaan af na vervangen back-up batterijen)

ramen was beetje werk maar is ideaal. Ben nog wat module's aan eht ombouwen om het voor anderen te maken :thumbup:

Thomas 8v
27-10-2011, 19:43
Beetje laat, maar nog een proficiat met de aankoop.
Leuk topic ook om te lezen.

Antera
14-01-2012, 17:59
Sow me velgen terug van Piet Dam en ik mag wel zeggen wat een super werkje. Zien er echt netjes uit beter dan ze ooit waren precies zoals ik ze wenste. even een previeuw wat het geworden is van de zomer zullen ze eronder komen incl een paar mooie nieuwe rubbers, maar nog aan het bedenken hoe het te moeten doen met de naafdopjes. Origineel of toch iets anders waardoor het egaler is:

http://img192.imageshack.us/img192/4927/p1010426ua.jpg (http://img192.imageshack.us/i/p1010426ua.jpg/)

http://img339.imageshack.us/img339/5817/p1010428d.jpg (http://img339.imageshack.us/i/p1010428d.jpg/)

http://img824.imageshack.us/img824/9633/p1010429h.jpg (http://img824.imageshack.us/i/p1010429h.jpg/)

http://img507.imageshack.us/img507/2636/p1010430x.jpg (http://img507.imageshack.us/i/p1010430x.jpg/)

http://img408.imageshack.us/img408/8528/p1010424qm.jpg (http://img408.imageshack.us/i/p1010424qm.jpg/)

http://img638.imageshack.us/img638/9512/p1010425t.jpg (http://img638.imageshack.us/i/p1010425t.jpg/)

Audi1981
15-01-2012, 11:12
Prachtige foto's, maar als je ze naar 1/4 van de grootte brengt kunnen mensen zonder 24" laptop ze ook zien :D
Mooie auto trouwens :thumbup:

Antera
15-01-2012, 11:43
sorry hier worden ze niet automatisch verkleint bij deze geregeld

Audi1981
15-01-2012, 14:00
WOW! :thumbup::thumbup::thumbup:
Nette wheels!

Antera
15-01-2012, 15:15
Zelfdimmende binnenspiegel is vandaag ook volledig operationeel en voor de velgen ben ik nog even aan het denken omtrend de naafdopjes

spiegel :

http://img269.imageshack.us/img269/2186/p1010434c.jpg (http://img269.imageshack.us/i/p1010434c.jpg/)

http://img507.imageshack.us/img507/9826/p1010435m.jpg (http://img507.imageshack.us/i/p1010435m.jpg/)

Vento Vice
28-01-2012, 09:10
Leuke auto! Idd eens wat totaal anders ;)
(Hoewel ook ik een zwarte mooier had gevonden...)
(rood is een wat opzichtige kleur voor een Skoda; maar goed het is natuurlijk wèl een RS...)

Even over die 'V':
Het verhaal over de 'V' van Victory is onzin; ik denk zelf wel een mooi verzinsel... :thumbup:
Ik kan me voorstellen dat er een conflict met Ford zou zijn (geweest), maar dat weet ik verder niet.

Wel weet ik zeker dat de 'V' helemaal geen 'V' is (zoals in VW, bijv.)
De naam SKODA wordt in het Tsjechiësch officiëel geschreven met een omgekeerd 'dakje' op de 'S'; zó dus: Škoda,
zo'n leesteken wordt een 'hachek' genoemd
(ik weet niet of ik dit zo goed schrijf, maar je spreekt het uit als: [ha-tsjek] )

De groene V is dus geen 'V', maar niks anders dan die 'hachek'! ;)

gti-er
31-05-2012, 18:28
dikke Octavia kerel, ziet er erg goed uit!
Ook de wielen zien er weer netjes uit! :thumbup:

Antera
31-05-2012, 18:37
Wielen zijn helaas voor de 3de keer terug naar Piet Dam onder garantie. Wielen willen elke keer na een dagje zon verkleuren naar Geel. Dus ze hebben er nog niet langer dan 1 dag eronder gezeten:

http://img820.imageshack.us/img820/9915/p1010597h.jpg (http://img820.imageshack.us/i/p1010597h.jpg/)

Antera
31-05-2012, 18:40
Vandaag maar lekker aan de hobby met dit goede weer lag de FMIC me al aan te staren. :mrgreen:

Dus na een dagje klussen en nagenoeg alles zonder slag of stoot kwam het resultaat langzaam tot stand en mag wel zeggen ben zeer tevreden. Ziet er lekker strak uit alleen nog zwarte klemmen zien te vinden die er niet zijn vrees ik. Met rijden is het ook merkbaar en de temp is en paar graden koeler 10C . Dus de eerst stap is gezet.

Heb ook al een RVS uitlaat met Downpipe onderweg uit engeland maar dat zal nog wel even wachten zijn


http://img819.imageshack.us/img819/9751/p1010639d.jpg (http://img819.imageshack.us/i/p1010639d.jpg/)

http://img546.imageshack.us/img546/5968/p1010645t.jpg (http://img546.imageshack.us/i/p1010645t.jpg/)


http://img96.imageshack.us/img96/9214/p1010643oo.jpg (http://img96.imageshack.us/i/p1010643oo.jpg/)

LRR
31-05-2012, 19:25
Gave auto !!

Wat voor merk/type velgen zijn het eigenlijk ??

Antera
01-06-2012, 16:20
zijn de OEM RS velgen Spider genaamd