PDA

View Full Version : 10-04: Dodare op Zandvoort


s v d berg
24-03-2005, 09:57
Zondag 10 april Dodare op Circuitpark Zantvoort
www.dodare.nl

Richard
24-03-2005, 10:20
zandvoort

SplitBien
24-03-2005, 11:04
Dat is zo'n dag met veel plastic fantastic of niet?
Kom denk ik wel ff kieken!

SplitBien
24-03-2005, 14:05
Ik kreeg ook de nieuwsbrief:


Street Legal Sunday, actie op Circuit Park Zandvoort!


17 maart 2005- Zondag 10 april stroomt Circuit Park Zandvoort weer vol met de mooiste en snelste straatauto's. DoDare is 'back to basics' en terug op Zandvoort met Street Legal Sunday! De dag staat bol van de actie. Dragraces, driftcompetities, een burn out contest en zelfs een Nederlandse primeur!

Door de overvolle agenda van Circuit Park Zandvoort zag het er even naar uit dat de liefhebbers van snelle en fraaie straatauto's hun 'DoDare Festival of Speed' dit jaar zouden moeten missen. Uiteindelijk is het toch gelukt een gaatje in de kalender te vinden. Door de uiterst korte voorbereidingstijd maakt DoDare van de nood een deugd en gaat het festival als Street Legal Sunday 'back to basics'! Alles draait waar het om moet gaan, de auto. Geen afleidende randzaken maar 100% pure actie! Racen tot je erbij neervalt. En het publiek? Dat staat er met zijn neus bovenop!

Hoofdprogramma van Street Legal Sunday is het dragracen met streetlegal auto's en motoren. De bolides worden daarbij steeds extremer, zowel onder de motorkap als in het 'spoilergebeuren'. Hoeveel PK's ze ook hebben en hoe wild ze er ook uitzien, één ding hebben ze gemeen, ze moeten streetlegal zijn! Na een 'smoky burn out' wordt zo snel mogelijk de 402 meter lange strip afgelegd. Street Legal Sunday telt mee voor de Dutch Street Power Series, het officieuze Nederlands Kampioenschap Streetlegal Dragracen. Daarmee is meteen zeker dat het sterkst denkbare veld met de snelste streetlegals in Zandvoort aan de start verschijnt. Deelnemers kunnen zich aanmelden via de internetsite www.dodare.nl. Het technisch reglement kan worden nagelezen op www.oslracing.com.

Maar daarmee is Street Legal Sunday er nog niet. 'Back to basics' betekende immers actie! Tijdens een driftcompetitie kunnen deelnemers hun wagenbeheersing tonen. Hoe dwarser hoe beter! Nog meer rook is te verwachten bij de burn out contest waar deelnemers 'burnen' tot het gillende rubber met een harde knal uiteen spat!

Street Legal Sunday heeft ook een niet te missen Nederlandse primeur. Op Zandvoort is voor het eerst een show te zien van de snelste en spectaculairste schoolbus ter wereld. De van een 17.000PK (!) sterke vliegtuigmotor voorziene Jet Schoolbus zal op Street Legal Sunday een vlammend optreden verzorgen. Verder zal tijdens een demorun een Funny Bike laten zien waartoe een puur voor het dragracen ontworpen motorfiets in staat is. Een motorstuntteam zal met halsbrekende toeren het publiek ongetwijfeld op de banken krijgen.

Heel wat rustiger, maar daarom niet minder spannend en fraai, gaat het eraan toe in de Show & Shine-competitie. Hierin zal de allermooiste auto van het evenement worden gekozen. Op de paddock van Circuit Park Zandvoort zal daarbij een keur aan merkenclubs hun fraaist getunede bolides showen. Tevens is er een uitgebreide bedrijvenmarkt waar bekende leveranciers hun nieuwste snufjes op het gebied van tuning en styling tonen. Ook de kleine (nog) niet-autoliefhebber kan gewoon mee naar Zandvoort en zich vermaken in het kinderdorp.

Street Legal Sunday wordt georganiseerd door de Stichting DoDare in nauwe samenwerking met Circuit Park Zandvoort. DoDare (Dutch Organisation for Drag and Race Events) heeft zich tot doel gesteld mensen die van snelheid houden hun hobby op een legale, veilige en goed georganiseerde manier te laten beoefenen en daarmee de illegale racers van de straat te halen. Gezien de belangstelling en het aantal deelnemers voorziet DoDare daarmee duidelijk in een behoefte.

Street Legal Sunday wordt gehouden op 10 april 2005 op Circuit Park Zandvoort. Het evenement begint om 9.00 uur en duurt tot 19.00 uur. De toegangsprijs, inclusief paddock, bedraagt EURO 12,--. Kinderen tot en met 12 jaar betalen, mits onder begeleiding van een oudere, EURO 6,--. Een parkeerkaart op het circuitterrein direct achter de hoofdtribune kost EURO 5,--. Toegangskaarten zijn uitsluitend te verkrijgen op de dag van het evenement aan de kassa van Circuit Park Zandvoort. Via de internetsite van DoDare kunnen kortingsbonnen worden verkregen die recht geven op een reductie van EURO 2,-- per persoon.

Richard
24-03-2005, 14:08
waarneer begint drachten weer?

SplitBien
24-03-2005, 14:14
Hopelijk snel!!!