Volksforum.com

Volksforum.com (https://www.volksforum.com/forum/index.php)
-   Off Topic (https://www.volksforum.com/forum/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Lekker eten (https://www.volksforum.com/forum/showthread.php?t=100686)

Audi1981 03-06-2012 17:18

Lekker eten
 
Als ik soms foto's van medeforummers zie dan kan het niet anders dat ik dezelfde passie heb als die mensen; lekker eten :D
Post daarom hier wat je maakt, hoe het eruit ziet en vooral, hoe het smaakt!

De aftrap;







Kipschotel met uitjes, wortels, courgette en zoete paprika. Sudderen met wat kruidnagel, laurier en knoflook in een bouillon :thumbup:
En het is heerlijk :D

Tjaap 03-06-2012 17:26

dat ziet er idd goed uit, ik ben vandaag bezig met een Moussaka (from scratch) Nog niet eerder gedaan en gaat meer werk in zitten dan ik dacht (normaal gebruik ik gewoon die Knorr wereldgerechten als basis)

A.D GOLF1 1976 03-06-2012 17:31

Zo!! De hele middag uit de naad gewerkt, maar nu gaan we aanvalluh


Audi1981 03-06-2012 18:03

Dat ziet er goed uit idd :thumbup:
Wat is het allemaal?

Tjaap 03-06-2012 20:45

nou, mijn Moussaka was nog niet top.. teveel wijn en te weinig kaas denk ik, want hij bleef zelfs na 15 min meer in de oven dan het recept aangaf vrij waterig. Maar hij kan nu even lekker een dagje uitdampen en dan proberen we morgen de restjes :)

golfje_295.000 03-06-2012 21:00

Die kip :eek: pb mij je adres ff,stap ik nu in de auto.

Audi1981 03-06-2012 22:37

Quote:
Originally Posted by golfje_295.000
Die kip :eek: pb mij je adres ff,stap ik nu in de auto.


Het is zo simpel, beetje olijfolie en een hoop groenten, vleesje erop en even bruinen op 200 graden,
terug naar 100/150 graden en garen maar :D



Kipschotel met marinade van knoflook, ui, augurk, cayennepeper en honing.

Onderin ui, tomaat en paprika met een laagje olijfolie ;)




Hetzelfde maar dan met een gepeperde beenham :D




met erwtjes en gebakken aardappeltjes :)










4 eieren, wat fijngesneden groentes zoals paprika, ui, spinazie, broccoli, spekjes, knoflook, peper en kruiden.
Maakt een meesterlijke omelet en Sonja proof :thumbup:
Op brood met een beetje mayo maakt hem iets minder Sonja proof, maar wel lekker ;)

Tjaap 03-06-2012 22:41

Leeft Sonja nog?

Audi1981 03-06-2012 22:47

Quote:
Originally Posted by Tjaap
Leeft Sonja nog?


De omeletten komen uit een Sonja boek ;)
De kip en de beenham duidelijk niet :D

A.D GOLF1 1976 04-06-2012 10:31

Quote:
Originally Posted by Audi1981
Dat ziet er goed uit idd :thumbup:
Wat is het allemaal?


Hahaha, kan wel een beetje koken maar ge denkt toch niet dat ik de hele dag in de keuken ga staan om dit voor te bereiden, dan was ik wel kok geworden.

Nee dit was allemaal klaar binnen 1 minuut!!! Effe struune op het net :D

Zal, zodra ik mijn kookkunsten weer eens ga loslaten een fotootje plaatsen :tongue:

Ronin 04-06-2012 11:17

ohhw jongen, ik krijg honger nu ik dit allemaal zie, is het al 6 uur? :tongue:

LRR 04-06-2012 11:25

Quote:
Originally Posted by Ronin
ohhw jongen, ik krijg honger nu ik dit allemaal zie, is het al 6 uur? :tongue:


Hier sluit ik me bij aan Paul....zo maar snel ff naar huis voor een broodje met zeeuws spek (en dat is zeker niet sonja-proof....maar who cares :D )

Staan lekker dingen tussen....zal tzt ook eens wat posten. Ben niet zo'n ontzettende Herman, maar het smaakt toch meestal best !

Ebut 04-06-2012 11:57

Laatst dit gemaakt. Laagje aardappelschijfjes, daarop half pakje bamigroente, rulgebakken gehakt, daaroverheen komt nog de aardappelanders bacon/ui en daarover wat strooikaas.

Heerlijk! Al zeg ik het zelf :D



Ibibi 04-06-2012 20:19

Jonguhh, en ik ben al blij met een blik bruine bonen met spek... :)

Owww wat lekker allemaal....

SpeedieD 04-06-2012 20:25

Damn ik krijg weer honger.....
Heb helaas geen fotos op mn telefoon van het eten maar ik zal proberen er aan te denken volgende keer.

De Pul 04-06-2012 21:11

:wow:mannen die koken kunnen,zoals sommige vrouwen het niet eens lukt?



[kan zelf nog geen ei bakken,ook niet nodig,ik heb daar iemand voor en is die er niet>snackbar:D]

René 04-06-2012 21:15

Doe mij maar Hollandse kost...stampot met een dikke speklap.




En op z`n tijd een lekker stuk biefstuk! Ideaal zo`n schoonpa die vlees-keurmeester is:






golfje_295.000 04-06-2012 21:17

Ik kan qua vlees heel veel op m`n klapgrill. In een pan kan ik dan weer helemaal niks.

Tjaap 04-06-2012 21:30

Quote:
Originally Posted by De Pul
:wow:mannen die koken kunnen,zoals sommige vrouwen het niet eens lukt?



ik heb geen vrouw die het kan doen (meeste vrouwen die ik ken kunnen het zowiezo niet) En ik vind het ook leuk. Marc houdt zelfs een eigen kookblog bij.

http://thewildhoneysuckle.wordpress.com/

die maakt er echt werk van.

De Pul 04-06-2012 21:37

Quote:
Originally Posted by Tjaap
ik heb geen vrouw die het kan doen (meeste vrouwen die ik ken kunnen het zowiezo niet) En ik vind het ook leuk. Marc houdt zelfs een eigen kookblog bij.

http://thewildhoneysuckle.wordpress.com/

die maakt er echt werk van.

zo,ik wist wel dat marc hobbykok was,maar dit is serieuze business :cool:

ik heb er hier 1 zitten,die ook lekker weg kan kokkerellen,heb zelf geen zin om het te proberen ook.heb weleens geprobeerd eieren te koken,maar dat was ook geen succes :D

Tjaap 04-06-2012 22:09

Quote:
Originally Posted by De Pul
heb weleens geprobeerd eieren te koken,maar dat was ook geen succes :D

dezelfde tip als ik ooit aan m'n huisgenoot in het studentenhuis gegeven heb:

"de volgende keer water erbij doen" :lmao:

2H-2H 04-06-2012 23:04

Een ei koken is ook niks, of het is nog geheel vloeibaar of zo blauw als een tientje.

Dan en een ei bakken makkelijker, op het breken van de ei na

De Pul 04-06-2012 23:06

Quote:
Originally Posted by 2H-2H
Een ei koken is ook niks, of het is nog geheel vloeibaar of zo blauw als een tientje.

Dan en een ei bakken makkelijker, op het breken van de ei na

ik had variant kanonskogel?

stufenheckfahrer 06-06-2012 20:34

Ik heb een grote bek als Herman den Blijker en een drankprobleem als Joop Braakhekke, dus koken is een makkie. :D
Ik heb wel eens een quiche en een denkfout gemaakt. Er stond 50gr. boter toevoegen, dus ik denk da's één pakje boter. Fout! Dat is 250gr.
De quiche was heerlijk, als je niet meer als een klein stukje nam.

Audi1981 06-06-2012 20:37

Foto's? :D:D:D

stufenheckfahrer 06-06-2012 21:00

Quote:
Originally Posted by Audi1981
Foto's? :D:D:D


Van die collega die wit weggetrokken was, omdat hij vond dat hij een groot stuk opkon? :D
Die heeft de hele middag bellen geblazen van ellende.

LRR 06-06-2012 21:41

Quote:
Originally Posted by René



Onze pannen zijn niet zo lang dat zulke hompen erin passen.... :D

Audi1981 06-06-2012 22:10

Man dat doe je toch zo;







FF marineren met Cayenne en honing of met hickory sauce van de AH (aanrader!!!)
Wel even voorkoken, hoef je ze alleen maar mooi op kleur te grillen :thumbup:
BBQ is the word

LRR 07-06-2012 06:36

Hahaha....

polopower 07-06-2012 07:15

Quote:
Originally Posted by Audi1981




Ik was echt wel onder de indruk van je gerechten, maar dat lege flesje Grolsch doet dat wel weer helemaal teniet... :shake:







Nou ja.... bijna dan :tongue: :thumbup:
Uitsmijtertje dat is enige fatsoenlijke waar ik mee op de proppen kan komen. Ik geef toe ik ben jaloers!

Marcski 07-06-2012 09:03

spareribs koken?! Dan zit al je smaak in het kookwater en niet in de spareribs... :confused:
Als je bbq de lange gaartijd niet aankan, dan kan je beter de oven gebruiken..

Quote:
Originally Posted by Tjaap
ik heb geen vrouw die het kan doen (meeste vrouwen die ik ken kunnen het zowiezo niet) En ik vind het ook leuk. Marc houdt zelfs een eigen kookblog bij.

http://thewildhoneysuckle.wordpress.com/

die maakt er echt werk van.


hield :D Zoals met zoveel dingen heb ik er veel te weinig tijd voor :redface:
Maar ben wel van plan het wel weer op te pakken, bleek dat er een hele hoop mensen zijn die erop zitten te wachten :)

Audi1981 07-06-2012 11:02

Quote:
Originally Posted by Marcski
spareribs koken?! Dan zit al je smaak in het kookwater en niet in de spareribs... :confused:
Als je bbq de lange gaartijd niet aankan, dan kan je beter de oven gebruiken..


Even voor je ze marineert he? Geen gebrek aan smaak kan ik je zeggen :thumbup:
Ik heb geen instelbare Weber of ander duur ding, gewoon een oude lpg tank met 1 stand :thumbup:

Marcski 07-06-2012 11:13

Als je ze kookt ben je in feite bouillon aan het trekken, en als je je kookwater weggooit gooi je dus ook een deel van je vleessmaak weg. Vacumeren is een optie, maar ook die heeft niet iedereen thuis. Gebruik de volgende keer maar eens een dry rub (even een nachtje in de koelkast) en dan 5-6 uur in de oven op 125 graden, je zal zien dat je er een veel intensere smaak aan over houdt.
Grillen is dan niet eens nodig, je bent alleen maar je mopping sauce aan het verbranden en saus kan je er aan tafel ook nog op doen.

Audi1981 07-06-2012 11:27

Quote:
Originally Posted by Marcski
Als je ze kookt ben je in feite bouillon aan het trekken, en als je je kookwater weggooit gooi je dus ook een deel van je vleessmaak weg.


Klopt helemaal, maar dat maakt de hickory weer grotendeels goed ;)
Jouw manier van in de oven is wel meest ideaal :D

LRR 07-06-2012 13:45

Damn....we hebben gewoon een paar topkoks in da house !! Goed hoor...

Audi1981 21-11-2012 17:40

Zuurkoolschotel met ananas;




mmmmmm :D
Braadslee, plakjes gekookte aardappel erin, zuurkool met ananas erop, gebakken gehakt erover, beetje kaas, in de oven en smikkelen :cool:

René 27-11-2012 20:49

Laatst weer ff hutspot gemaakt...heerlijk die hollandse stampotjes!



Audi1981 29-11-2012 11:37

mmmmm stampot :cool:
Ik ga binnenkort weer eens Duitse rollade maken denk ik :D

LRR 29-11-2012 11:56

@Rene: wel even een spanbandje over het dekbed spannen voor je gaat slapen, anders blaas je dat ding tegen het plafond met al die uien in die stampot...

@Audi1981: Zuurkoolschoteltje ziet er "jammie" uit...

René 11-12-2012 22:56

Ja die uitjes doen het altijd goed.... :D

Vandaag weer een stamppot gemaakt...deze keer boerenkool:




Eigenlijk maak ik elke week wel een stamppotje.


All times are GMT +1. The time now is 23:30.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.