![]() |
Lekker eten
Als ik soms foto's van medeforummers zie dan kan het niet anders dat ik dezelfde passie heb als die mensen; lekker eten :D
Post daarom hier wat je maakt, hoe het eruit ziet en vooral, hoe het smaakt! De aftrap; ![]() ![]() Kipschotel met uitjes, wortels, courgette en zoete paprika. Sudderen met wat kruidnagel, laurier en knoflook in een bouillon :thumbup: En het is heerlijk :D |
dat ziet er idd goed uit, ik ben vandaag bezig met een Moussaka (from scratch) Nog niet eerder gedaan en gaat meer werk in zitten dan ik dacht (normaal gebruik ik gewoon die Knorr wereldgerechten als basis)
|
Zo!! De hele middag uit de naad gewerkt, maar nu gaan we aanvalluh
![]() |
Dat ziet er goed uit idd :thumbup:
Wat is het allemaal? |
nou, mijn Moussaka was nog niet top.. teveel wijn en te weinig kaas denk ik, want hij bleef zelfs na 15 min meer in de oven dan het recept aangaf vrij waterig. Maar hij kan nu even lekker een dagje uitdampen en dan proberen we morgen de restjes :)
|
Die kip :eek: pb mij je adres ff,stap ik nu in de auto.
|
Quote:
Het is zo simpel, beetje olijfolie en een hoop groenten, vleesje erop en even bruinen op 200 graden, terug naar 100/150 graden en garen maar :D ![]() Kipschotel met marinade van knoflook, ui, augurk, cayennepeper en honing. Onderin ui, tomaat en paprika met een laagje olijfolie ;) ![]() Hetzelfde maar dan met een gepeperde beenham :D ![]() met erwtjes en gebakken aardappeltjes :) ![]() ![]() ![]() 4 eieren, wat fijngesneden groentes zoals paprika, ui, spinazie, broccoli, spekjes, knoflook, peper en kruiden. Maakt een meesterlijke omelet en Sonja proof :thumbup: Op brood met een beetje mayo maakt hem iets minder Sonja proof, maar wel lekker ;) |
Leeft Sonja nog?
|
Quote:
De omeletten komen uit een Sonja boek ;) De kip en de beenham duidelijk niet :D |
Quote:
Hahaha, kan wel een beetje koken maar ge denkt toch niet dat ik de hele dag in de keuken ga staan om dit voor te bereiden, dan was ik wel kok geworden. Nee dit was allemaal klaar binnen 1 minuut!!! Effe struune op het net :D Zal, zodra ik mijn kookkunsten weer eens ga loslaten een fotootje plaatsen :tongue: |
ohhw jongen, ik krijg honger nu ik dit allemaal zie, is het al 6 uur? :tongue:
|
Quote:
Hier sluit ik me bij aan Paul....zo maar snel ff naar huis voor een broodje met zeeuws spek (en dat is zeker niet sonja-proof....maar who cares :D ) Staan lekker dingen tussen....zal tzt ook eens wat posten. Ben niet zo'n ontzettende Herman, maar het smaakt toch meestal best ! |
Laatst dit gemaakt. Laagje aardappelschijfjes, daarop half pakje bamigroente, rulgebakken gehakt, daaroverheen komt nog de aardappelanders bacon/ui en daarover wat strooikaas.
Heerlijk! Al zeg ik het zelf :D ![]() |
Jonguhh, en ik ben al blij met een blik bruine bonen met spek... :)
Owww wat lekker allemaal.... |
Damn ik krijg weer honger.....
Heb helaas geen fotos op mn telefoon van het eten maar ik zal proberen er aan te denken volgende keer. |
:wow:mannen die koken kunnen,zoals sommige vrouwen het niet eens lukt?
[kan zelf nog geen ei bakken,ook niet nodig,ik heb daar iemand voor en is die er niet>snackbar:D] |
Doe mij maar Hollandse kost...stampot met een dikke speklap.
![]() En op z`n tijd een lekker stuk biefstuk! Ideaal zo`n schoonpa die vlees-keurmeester is: ![]() ![]() |
Ik kan qua vlees heel veel op m`n klapgrill. In een pan kan ik dan weer helemaal niks.
|
Quote:
ik heb geen vrouw die het kan doen (meeste vrouwen die ik ken kunnen het zowiezo niet) En ik vind het ook leuk. Marc houdt zelfs een eigen kookblog bij. http://thewildhoneysuckle.wordpress.com/ die maakt er echt werk van. |
Quote:
zo,ik wist wel dat marc hobbykok was,maar dit is serieuze business :cool: ik heb er hier 1 zitten,die ook lekker weg kan kokkerellen,heb zelf geen zin om het te proberen ook.heb weleens geprobeerd eieren te koken,maar dat was ook geen succes :D |
Quote:
dezelfde tip als ik ooit aan m'n huisgenoot in het studentenhuis gegeven heb: "de volgende keer water erbij doen" :lmao: |
Een ei koken is ook niks, of het is nog geheel vloeibaar of zo blauw als een tientje.
Dan en een ei bakken makkelijker, op het breken van de ei na |
Quote:
ik had variant kanonskogel? |
Ik heb een grote bek als Herman den Blijker en een drankprobleem als Joop Braakhekke, dus koken is een makkie. :D
Ik heb wel eens een quiche en een denkfout gemaakt. Er stond 50gr. boter toevoegen, dus ik denk da's één pakje boter. Fout! Dat is 250gr. De quiche was heerlijk, als je niet meer als een klein stukje nam. |
Foto's? :D:D:D
|
Quote:
Van die collega die wit weggetrokken was, omdat hij vond dat hij een groot stuk opkon? :D Die heeft de hele middag bellen geblazen van ellende. |
Quote:
Onze pannen zijn niet zo lang dat zulke hompen erin passen.... :D |
Man dat doe je toch zo;
![]() ![]() FF marineren met Cayenne en honing of met hickory sauce van de AH (aanrader!!!) Wel even voorkoken, hoef je ze alleen maar mooi op kleur te grillen :thumbup: BBQ is the word |
Hahaha....
|
Quote:
Ik was echt wel onder de indruk van je gerechten, maar dat lege flesje Grolsch doet dat wel weer helemaal teniet... :shake: Nou ja.... bijna dan :tongue: :thumbup: Uitsmijtertje dat is enige fatsoenlijke waar ik mee op de proppen kan komen. Ik geef toe ik ben jaloers! |
spareribs koken?! Dan zit al je smaak in het kookwater en niet in de spareribs... :confused:
Als je bbq de lange gaartijd niet aankan, dan kan je beter de oven gebruiken.. Quote:
hield :D Zoals met zoveel dingen heb ik er veel te weinig tijd voor :redface: Maar ben wel van plan het wel weer op te pakken, bleek dat er een hele hoop mensen zijn die erop zitten te wachten :) |
Quote:
Even voor je ze marineert he? Geen gebrek aan smaak kan ik je zeggen :thumbup: Ik heb geen instelbare Weber of ander duur ding, gewoon een oude lpg tank met 1 stand :thumbup: |
Als je ze kookt ben je in feite bouillon aan het trekken, en als je je kookwater weggooit gooi je dus ook een deel van je vleessmaak weg. Vacumeren is een optie, maar ook die heeft niet iedereen thuis. Gebruik de volgende keer maar eens een dry rub (even een nachtje in de koelkast) en dan 5-6 uur in de oven op 125 graden, je zal zien dat je er een veel intensere smaak aan over houdt.
Grillen is dan niet eens nodig, je bent alleen maar je mopping sauce aan het verbranden en saus kan je er aan tafel ook nog op doen. |
Quote:
Klopt helemaal, maar dat maakt de hickory weer grotendeels goed ;) Jouw manier van in de oven is wel meest ideaal :D |
Damn....we hebben gewoon een paar topkoks in da house !! Goed hoor...
|
Zuurkoolschotel met ananas;
mmmmmm :D Braadslee, plakjes gekookte aardappel erin, zuurkool met ananas erop, gebakken gehakt erover, beetje kaas, in de oven en smikkelen :cool: |
Laatst weer ff hutspot gemaakt...heerlijk die hollandse stampotjes!
![]() |
mmmmm stampot :cool:
Ik ga binnenkort weer eens Duitse rollade maken denk ik :D |
@Rene: wel even een spanbandje over het dekbed spannen voor je gaat slapen, anders blaas je dat ding tegen het plafond met al die uien in die stampot...
@Audi1981: Zuurkoolschoteltje ziet er "jammie" uit... |
Ja die uitjes doen het altijd goed.... :D
Vandaag weer een stamppot gemaakt...deze keer boerenkool: ![]() Eigenlijk maak ik elke week wel een stamppotje. |
All times are GMT +1. The time now is 23:30. |
Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.