Volksforum.com

Volksforum.com (https://www.volksforum.com/forum/index.php)
-   Ice en andere auto electronica (https://www.volksforum.com/forum/forumdisplay.php?f=37)
-   -   2-weg usblaster aansluiten? (https://www.volksforum.com/forum/showthread.php?t=27212)

Mr.Markos 20-12-2006 00:13

2-weg usblaster aansluiten?
 
Ik heb en 2-weg usblaster gekregen, zie de foto's hieronder (klikken voor een grotere foto ;))







Zoals je ziet heeft hij twee aansluitingen. Eén voor de tweeter en één voor de woofer. Hoe moet ik dit dan aansluiten? Gewoon parallel? Dus de min van de woofer doorverbinden aan de min van de tweeter, en de plus met de plus. Of moet dit anders?

En weet iemand toevallig of deze boxen iets zijn? Ik heb ze gekregen en weet er verder niets van. Er staat ook nergens op hoeveel Watt het is of wat het typenummer is ofzo.. Is het merk opzich goed? Redelijk? Matig? Slecht..? ...?

:tongue:

Marco 20-12-2006 00:29

us blaster is een e merk (als je er vanuit gaat dat a het beste is), zou paralell kunnen, maar kijk uit dat je niet beneden impedantie van 4 ohm komt, dat vind je radio niet zo leuk.

Zal vast wel gaan, daar is het ongetwijfeld voor bedacht.

Speakers worden met massa's in China gemaakt en gaat de wereld over als misschien wel 10 of 15 verschillende merken, al dan niet meer. De zogenaamde plakmerken. Zit ook wel redelijk spul tussen, maar dis echt net niks :)

RubenD 20-12-2006 00:41

Gewoon doorlussen. Bij hele dure "woonkamer" boxen heb je ook vaak de mogelijkheid om appart een eindtrap aan te sluiten op je tweeters en op je midden+laag. Dat zou je hier dus ook kunnen doen. Bij die "woonkamer" boxen zit er standaard een plaatje wat het doorverbind als je niet over 2 eindtrappen beschikt.

Mr.Markos 20-12-2006 16:06

Wat zijn dan eigenlijk de betere merken? Ik werk namelijk op de sloop, dus daar liggen ook redelijk veel speakers. Maar dit zijn vooral speakers die standaard zijn geleverd in auto's. Naar welk merk zou ik het beste kunnen zoeken? En waar kan ik nog meer op letten. Hoe groter de magneet, hoe beter toch? Er staat niet altijd iets vermeld op de speakers.. dus ik kan niet altijd zien wat het vermogen is enzo..

Quote:
Originally Posted by Marco
us blaster is een e merk (als je er vanuit gaat dat a het beste is), zou paralell kunnen, maar kijk uit dat je niet beneden impedantie van 4 ohm komt, dat vind je radio niet zo leuk.
dit begrijp ik niet... :redface:
heb impedantie even opgezocht :tongue:
Quote:
im·pe·dan·tie (de ~ (v.), ~s)
1 [nat.] schijnbare weerstand die wisselstroom onder bepaalde omstandigheden ondervindt

maar nu weet ik het nog niet helemaal :D bedoel je dat je moet opletten dat hij niet minder dan 4 ohm weerstand heeft omdat hij anders te veel vermogen van je radio vraagt ofzo?

Sander 20-12-2006 23:21

Heb je de set nieuwe en compleet? Heb het idee dat er een scheidingsfilter mist. Even uitzoeken want mocht die missen dan is die tweeter echt zo stuk als je daar een signaal direct vanaf de radio op zet. Misschien meer info te vinden met het serie nummer op de site van US Blaster?


All times are GMT +1. The time now is 09:34.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.