View Single Post
  #1  
Old 18-06-2013, 23:29
Aero Aero is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 8
Default T5 1.9TDI - Boost Limit Exceeded

Hoi allen,

Wij hebben een probleem met de T5 1.9TDi van onze zweefvliegvereniging.
De combi schiet af en toe in de noodloop. Soms 1x per 5 ritjes. Soms 5x per rit. Het lijkt volkomen willekeurig en niet afhankelijk van "hard" of "rustig" rijden. De foutcode is 16618 P0234 "Boost Limit Exceeded".

De VW garage wil er gelijk een nieuwe turbo in zetten voor heel veel €€€, maar hebben ons niet weten te vertellen wat er nou precies mis mee was.

Na een hoop eigen research weet ik nu dat de schoepen in de turbo die de invalshoek van de lucht op de turbinebladen aanpassen vaak vast komen te zitten door roet. Het stangetje tussen de N75 en de turboschoepen kun je echter een volledige slag zien maken. Als je gas geeft gaat het in de ene stand en waneer de motor op toeren is komt het weer netjes terug. Dit lijkt vloeiend te gaan en totaal niet schokkerig oid. Dat zou er dus op duiden dat de schoepen niet vastzitten door roet en het dus aan iets anders zou moeten liggen.

Ik heb ook gelezen dat het kan komen door lekke vaccuum leidingen op de turbo of aan een niet goed werkende N75 (welke je zou kunnen testen met een VAGCOM door naar de werkcyclus te kijken). Klopt dat?

De MAP senser is reeds vervangen en daar ligt het dus niet aan.

Als iemand nog ideeen heeft hoor ik het graag.

Degene met de gouden tip mag samen met 2 vrienden (of zelf 3x ) gratis een vluchtje komen maken als passagier!

Alvast bedankt en groeten,

Marco
Delftsche Studenten Aeroclub
Reply With Quote