View Single Post
  #727  
Old 02-05-2023, 11:36
René's Avatar
René René is offline
10k maniac
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 21,376
Default

De vorige trackday heb ik gereden zonder spoorverbreders achter, om te testen of hij beter de bocht door wou. Voorwielaandrijvers schijnen beter te sturen als de voorkant wat breder staat dan achter. Nou staat mijn Golfje dat wel, maar ik was benieuwd naar het effect bij een nog smallere spoorbreedte aan de achterkant.

Na de trackday doe ik altijd een check van de auto, waar ik onder andere de banden controleer op uiterlijk en slijtagepatroon en de dikte en staat van de remblokken/remschijven. Toen ik de achterste wielen eraf haalde, viel mij een zwart plekje op aan de veerpoot. Er schijnt dus zoveel beweging te zitten in de banden, dat ondanks de speling bij stilstand best veel is, deze in de bochten toch heel lichtjes tegen de veerpoten aanlopen. Het is maar minimaal, maar ik heb gisteren de spoorverbreders toch maar weer teruggeplaatst.

Lijkt ook meteen weer een stuk dikker met de gevulde wielkasten

Geen idee of de seconde winst tov vorig jaar kwam door de smallere achterkant....daarvoor rij ik nog niet constant genoeg, maar aanlopende banden is iets wat je niet wilt op het circuit.








Reply With Quote