View Single Post
  #123  
Old 16-08-2023, 08:47
Scully Scully is offline
VW Guru
 
Join Date: Sep 2004
Posts: 843
Default

Quote:
Originally Posted by daNpy
Wacht, ff de koppeling gesloopt?
Maar als de plaat niet gecentreerd zit, krijg je de bak er toch gewoon niet op?

En als de startmotor niet rondgaat, hoorde je de bendix wel uitschieten? Want als die startmotor kracht zet moet je dat wel horen. Nu is dat wel lastig als je hem via de sleutel start. Daarom verbind ik gewoon het bendix contact met een draadje met de + pool op de startmotor, dan sta je er meteen bij om te kijken wat er gebeurt.

Stomme vraag maar is het geen massa probleem? Daar ben ik ondertussen ongewenst expert in :|


Weet dus niet of die niet goed gecentreerd zat van te voren, of dat door het gemartel (bij montage En demontage), de koppeling iets verschoven is.

Wat jij zegt heb ik ook gedaan, en volgens mij hoor je hem wel uitschieten, maar verder niks.



En qua massa, er gaat een dikke van de startmotor naar de carroserie. Het contact aan de startmotor heb ik nog op geschuurd, aan carroserie kant is niet los geweest. Wel viel mij op dat na 2 a 3 keer proberen te starten zoals via het filmpje dat de massa kabel van de carroserie naar de accu erg warm was.

Quote:
Originally Posted by RobertVoorst
Hoe kan dat precies gebeuren dan? De bak wil er alleen op als de ingaande as goed door de koppelingsplaat steek. Anders krijg je de bak never nooit tegen het blok gemonteerd. Is de koppeling niet te 'laag' waardoor de ingaande as niet meer dan het beschadigde stukje de plaat in kan?

Dessalniettemin ben ik het eens met DaNpy, check je bendix eerst maar. Zelfs als de koppelingsplaat niet recht op de ingaande as zit of dergelijke, zal de motor gewoon rond moeten gaan omdat de starterkrans hier niet aan vast zit (mits je de auto niet in de 5e versnelling met de handrem erop probeert te starten maar dat verwacht ik niet ) Zit er bij deze auto ook gewoon een massakabel van accu naar chassis naar bak?


Zie die scheuren tussen de veren, de plaat is ook stuk, en de as is dus maar een paar mm in de koppeling gegaan.
De motor was met de hand ook niet te draaien aan distributiekant, dus dat de startmotor het ook niet lukte snap ik wel.

EN, nog even vergeten te melden gister. Het vliegwiel heeft ook strak tegen de bak aan gezeten, aan differentieel kant. Zie foto.


__________________
Trackday Leon:
https://www.volksforum.com/forum/sh...ad.php?t=145903
Reply With Quote