Thread: 085 bak vragen
View Single Post
  #1  
Old 08-05-2024, 15:30
Cool Cool is offline
Forum Regular
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 211
Default 085 bak vragen

Ola,

Ik heb een vraag aan de kenners. Ik kan via diverse manuals niet vinden wat ik nodig heb en kom er inmiddels niet meer helemaal uit.

Betreft de 085 bak.

Tijd terug het idee om het keerringetje van de binnenschakelstang te vervangen. Deze lekte bij mij en op het forum was te lezen dat het 10 a 20 minuten werk was. Perfect dus. Ook kon je het busje vervangen. Nou..als je toch bezig bent waarom niet. Bij mij ging dit fout en resulteerde in een nieuwe binnenschakelstang. Ook hierbij het druklager vervangen.

Wat ik heb gedaan is het koppelingshuis eraf gehaald en deze stang en alles vervangen. Alles weer in elkaar in weer in de auto gehangen en bleek dat ik alleen de 1,3 en 5e versnelling over had. Klote maar wellicht iets fout gedaan en uiteindelijk maar een tweede bak gehaald. De tweede bak zag er goed uit en na controle/schoonmaak deze in de auto gehangen. Gevolg was dat alle versnellingen het deden en dacht klaar te zijn echter draaien de voorwielen contra. Iets met het differentieel dacht ik zo.

De oude bak draaide beide assen wel gelijk.
Nu heb ik de koppelingshuizen van elkaar verwisseld maar geeft geen resultaat.
Nu staat de golf al een tijdje zo en ben er wel een beetje klaar mee voor wat betreft elke keer de bak eraf te trekken al gaat het wisselen steeds sneller

Nu heb ik 2 085 bakken met dezelfde nummers.
Het is een hobby maar ik kom zo geen steek verder.
Wie van de goeroe's kan mij vertellen en of verlichten met wat er fout gaat?
Reply With Quote