View Single Post
  #3  
Old 28-03-2004, 18:48
Chrispy's Avatar
Chrispy Chrispy is offline
Old Fart
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 931
Default week 14: verkeersproblematiek

Wat er allemaal niet kan in de grote mensenwereld. Den Haag, één grote bouwput. Nou, vanaf dinsdag niet meer. Dan zijn in één klap meer dan de helft van alle wegwerkzaamheden achter de rug. Normaal gesproken liggen hier het hele jaar door grote kruisingen en tramsporen open, met alle omleidingen en afzettingen die er bij horen. Je rijdt van de ene versperring naar de andere. Alles gefaseerd, want de werkers moeten het hele jaar aan de slag kunnen blijven. Daar draait de economie op. Er zijn echter uitzonderingen:
Een ervan is het trouwen of plotseling overlijden van een lid van het koninklijk huis.
Alle respect voor de koninklijke familie, dat voorop gesteld. Maar de gemeente Den Haag laat zien dat ze zich aan een deadline (ironisch) kan houden. Alle weg-opbrekingen en andere werkzaamheden die zich tussen het paleis Noordeinde en de grote Kerk in Delft
bevinden, worden voor aanstaande dinsdag opgeleverd. Tramsporen worden in allerijl vervangen, en afgewerkt. Straten en kruispunten weer geasfalteerd, lantarenpalen geschilderd, graffiti verwijderd, zelfs de trottoirs worden egaal gemaakt. Dinsdagochtend zijn de straten schoon, zijn autowrakken, aanhangers en fietsen verwijderd, is het gras gemaaid. Kortom het is Ã*f. Let wel: er zijn dingen op het lijstje waar dit jaar niet eens aan begonnen zou zijn.
Wat leren we hiervan. Dat zal ik je vertellen.
We leren dat het mogelijk is om met de zomervakantie alle openliggende kruisingen en straten dicht te kunnen hebben. Zeker als er meer dan een maand lang geen mens met een oranje hesje aan meer op die werkplekken komt. We leren dat het mogelijk is om alle borden van omleidingen op te ruimen. Temeer omdat de werkzaamheden al vorig jaar waren. We leren dat Den Haag schoon kan zijn, zolang de gemeente zelf toezicht houdt op een schone stad.
Na dinsdag gaat alles weer naar af, en kunnen wegen weer rustig voor langere tijd open liggen, kan je weer omrijden. Kunnen we toeristen laten zien hoe Den Haag er in het voorjaar gewoonlijk bij ligt, met de stank van losliggend afval, en kunnen we weer een half jaar aan de telefoon hangen om die zandbak bij je voor de deur gerepareerd te krijgen.
Of zullen ze de boel dicht laten en één kruising tegelijk doen…… NEEEEHHH niet in mijn stad. Anders zou ik niets meer hebben om over te kânkerùhh.

Rij voorzichtig(volg de borden)
Chris


>186=62
__________________
Eigen volkswagens eerst !!!
Reply With Quote