View Single Post
  #36  
Old 27-11-2007, 10:34
Tommy's Avatar
Tommy Tommy is offline
REALLY Bored
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 5,468
Send a message via MSN to Tommy
Default

ja, of remmen voor fietsers als je de minirotonde wil verlaten... das echt zown kop-staart moment

maar goed... in het zuiden hebben fietsers dan opeens weer voorrang als je een rotonde verlaat... zo reed ik laatst bijna een scooter van de weg in Heerlen.

stom dat die regels verschillen........ want op rotondes doe je al dusdanig veel handelingen dat het lastig is om ook nog even uit te vogelen hoe het zit.


En ik kan me nog steeds niet begrijpen waarom sommige mensen zich op zondag met 60 a 70 king of the road voelen op een doorgaande weg. Als zulke mensen gaan fietsen op zondag, of een boswandeling maken, en als je dan bedenkt dat het vrachtverkeer op zondag nihil is... pfoe! wat zou zondag een leuke tourdag worden!


Ik snap niet waar die reacties vandaan komen over hoe mensen aan hun rijbewijs zijn gekomen... Het doet me een beetje een beeld geven dat je niet snapt waarom mensen niet beter anticiperen op je eigen waardeloze-onervaren-niet-vooruitdenkende-niet-rekeninghoudende-met-de-gemiddelde-ander-zijn-rijstijl rijstijl.

Het zijn volgens mij vaak de mensen die flitsend rijden en veel wegervaring hebben, die 1x of geen knipper gebruiken. Ook diezelfde mensen hebben haast en kleven. Die wisselen constant van strook als het druk wordt. Die bellen waardoor ze schommelen in snelheid, en opeens niet meer spiegelen.

Vrouwen rijden vaak wat voorspelbaarder ook. bepaalde acties denk je gelijk: ow, is een vrouw.... En dat klopt dan in 99% van de gevallen... Dit zijn vaak snelheidsacties, inhalen met lage snelheid. veel tijd nemen om eindelijk terug te gaan naar de rechter strook... niet vlot invoegen... dat soort gevallen. Toch is daar beter op in te springen als het abrupte gedoe van sommige haantjes.
Reply With Quote