Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Polo 6N, 6N2, 9N en 6R
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 03-06-2023, 18:58
wessel97's Avatar
wessel97 wessel97 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,643
Default Polo 6N 1.4 16V AFH wil niet normaal stationair draaien

Ik maak dit topic omdat ik gewoon niet meer weet waar ik het moet zoeken of wat het probleem zou kunnen zijn bij mijn 6N

Hij doet als volgt:

Met het gasklephuis aangesloten danst het toerental als een gek zoals ook te zien op het filmpje en dit gaat pas weg als ik de stekker van het gasklephuis los trek maar,

Bij een koude start blijft dan de motor niet lopen tenzij ik er een kleine 30 seconden een beetje het gas op houdt, dan blijft ie wel (onregelmatig) stationair draaien.

Als ik er vervolgens mee ga rijden lijkt de motor bij het wegrijden (dus belast en laag in toeren) wat over te slaan net alsof hij op 3,5 cilinder loopt. Tijdens het rijden (motor warm of koud maakt niet uit) wil hij ook nog wel eens uitvallen. Bij warme motor loopt hij wat verhoogt stationair (1200-1300rpm).

Ik weet niet of dit volledig de oorzaak is van het rijden met de stappenmotor los maar ik dacht zet het er toch even bij

Verder lijkt hij het goed te doen kwa trekkracht en merk ik geen gekke dingen hoger in toeren.

Ondertussen heb ik al vanalles geprobeerd maar niets lijkt te werken

- een ander origineel gasklephuis, compleet ingeleerd zowel met vagcom in adaptation als de accu een nacht los laten liggen
- lambdasonde vervangen voor een nieuwe
- koelvloeistofsensor vervangen voor een nieuwe
- alle vacuum aansluitingen nagegaan op lekkages
- vacuumslang van rembekrachtiger vervangen voor een nieuwe
- nieuwe mapsensor
- de motor goed op tijd gezet met de lamp
- gasklephuis schoongemaakt
- de ECU gecontroleerd of het de juiste versie is (de vroegere versies hadden nogal wat problemen met de ecu)
- bedrading van het gasklephuis zowel fysiek gecontroleerd als doorgemeten

Toch blijf ik telkens de volgende foutcodes krijgen:

- 01087 Basic settings not performed
- 00282 Throttle position actuator V60 Open circuit (ook al is de stekker van het gasklephuis wel aangesloten)
- 00525 Lambda sensor Signal too low

De laatste van de 3 lijkt nu weg te blijven maar de andere 2 blijven terugkomen. Op internet staat overal Throttle body reset is in channel 001,060 or 098. Maar geen van deze 3 kanalen geeft mij de gasklephuis waardes of ADAP O.K. meldingen.

Het gekke is dat het resetten wel werkt. Het is namelijk zo dat als ik alle adaptie waarden reset en op 0 zet de auto PERFECT stationair loopt. Geen verhoogd toerental, gestotter of andere dingen. Als ik dan gas geef terwijl hij stil staat is er nog steeds niks aan de hand en vangt hij netjes het stationair toerental op.

Maar... als ik vervolgens ga rijden rijd ik in zn 1 weg naar de 2e versnelling en bam, meteen begint het toerental weer als een gek te dansen (zie filmpje hieronder)

Ik ben ten einde raad.. er zijn nog een paar dingen die ik kan controleren maar heb zo mijn twijfels

- of de motor aan de distributiezijde misschien een halve tand verkeerd staat ofzo (betwijfel het)
- er zit toch iets niet goed in de stappenmotor ondanks dat die wel gewoon werkt

Iemand die me uit de brand kan helpen?

https://youtu.be/7nmvjRW0GCI
__________________
- '99 Audi S3 8L Quattro (Daily)
- '97 Polo Harlekin (16V AFH Swap)
- '78 Polo mk1 0.9 Mandarin orange
- '92 Golf 3 2.0 GTI (Sold)
- '84 Golf mk1 cabrio (sold)

'Smile, Listen, Agree and then do whatever the f*ck you wanted to do anyway'
Reply With Quote
  #2  
Old 05-06-2023, 07:22
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,790
Default

Heb je al eens gecontroleerd of je kabels welke naar het gasklephuis gaan in orde zijn (doormeten tussen voeding, massa en ECU tov gasklephuis)?
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 06-06-2023, 19:32
wessel97's Avatar
wessel97 wessel97 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,643
Default

Quote:
Originally Posted by VeeDubber
Heb je al eens gecontroleerd of je kabels welke naar het gasklephuis gaan in orde zijn (doormeten tussen voeding, massa en ECU tov gasklephuis)?


Van de (volgens mij) 8 draden heb ik er 4 door kunnen meten en die kwamen allemaal overeen met wat de waardes zouden moeten zijn voor die pen bezettingen. Van de andere gebruikte kan ik niet vinden op internet waar ze voor dienen helaas
__________________
- '99 Audi S3 8L Quattro (Daily)
- '97 Polo Harlekin (16V AFH Swap)
- '78 Polo mk1 0.9 Mandarin orange
- '92 Golf 3 2.0 GTI (Sold)
- '84 Golf mk1 cabrio (sold)

'Smile, Listen, Agree and then do whatever the f*ck you wanted to do anyway'
Reply With Quote
  #4  
Old 07-06-2023, 08:36
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,790
Default

Welk voltage heb je tussen pin 3 & 7? (Moet minimaal 4,5V zijn) en tussen 4 & 7? (Moet minimaal 9V zijn)
__________________
Reply With Quote
  #5  
Old 07-06-2023, 11:39
wessel97's Avatar
wessel97 wessel97 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,643
Default

Quote:
Originally Posted by VeeDubber
Welk voltage heb je tussen pin 3 & 7? (Moet minimaal 4,5V zijn) en tussen 4 & 7? (Moet minimaal 9V zijn)


Yes, die 4 heb ik inderdaad gemeten aan de hand van een thread die ik op internet vond op vwvortex. Die voltages komen overeen. Zou het dan toch misschien zo zijn dat het 2e gasklephuis ook kapot is? Ik weet dat het wel een kwaaltje is van de polo's dus het kan natuurlijk zomaar
__________________
- '99 Audi S3 8L Quattro (Daily)
- '97 Polo Harlekin (16V AFH Swap)
- '78 Polo mk1 0.9 Mandarin orange
- '92 Golf 3 2.0 GTI (Sold)
- '84 Golf mk1 cabrio (sold)

'Smile, Listen, Agree and then do whatever the f*ck you wanted to do anyway'
Reply With Quote
  #6  
Old 07-06-2023, 13:29
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,790
Default

Heb je VAGCOM? Kun je het meetwaardeblok van het gasklephuis uitlezen?
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 07-06-2023, 13:33
wessel97's Avatar
wessel97 wessel97 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,643
Default

Quote:
Originally Posted by VeeDubber
Heb je VAGCOM? Kun je het meetwaardeblok van het gasklephuis uitlezen?


Ik heb Vagcom, maar kan in meetwaardeblokken helaas het gasklephuis niet uitlezen, zowel in kanaal 001, 060 als 098 niet. Dit schijnt ook een bekend ding te zijn bij deze ECU's.
__________________
- '99 Audi S3 8L Quattro (Daily)
- '97 Polo Harlekin (16V AFH Swap)
- '78 Polo mk1 0.9 Mandarin orange
- '92 Golf 3 2.0 GTI (Sold)
- '84 Golf mk1 cabrio (sold)

'Smile, Listen, Agree and then do whatever the f*ck you wanted to do anyway'
Reply With Quote
  #8  
Old 07-06-2023, 17:42
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,790
Default

En kanaal 003?
__________________
Reply With Quote
  #9  
Old 09-06-2023, 17:11
wessel97's Avatar
wessel97 wessel97 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,643
Default

Quote:
Originally Posted by VeeDubber
En kanaal 003?


Heb het even gecheckt, maar ook op kanaal 003 kan ik niets zien
__________________
- '99 Audi S3 8L Quattro (Daily)
- '97 Polo Harlekin (16V AFH Swap)
- '78 Polo mk1 0.9 Mandarin orange
- '92 Golf 3 2.0 GTI (Sold)
- '84 Golf mk1 cabrio (sold)

'Smile, Listen, Agree and then do whatever the f*ck you wanted to do anyway'
Reply With Quote
  #10  
Old 14-06-2023, 09:01
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,790
Default

Zit hier niet je probleem in? Er lijkt geen communicatie te zijn?
__________________
Reply With Quote
  #11  
Old 14-06-2023, 09:43
wessel97's Avatar
wessel97 wessel97 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,643
Default

Quote:
Originally Posted by VeeDubber
Zit hier niet je probleem in? Er lijkt geen communicatie te zijn?


Dat dacht ik in eerste instantie ook, maar deze ecu's zinn schijnbaar altijd moeilijk uit te lezen. Want ik kan best wel wat kanalen uitlezen dus hij maakt wel contact in ieder geval..

Ik heb voor nu even de gok genomen dat het misschien toch het gasklephuis is en een nieuwe besteld, we gaan het zien..
__________________
- '99 Audi S3 8L Quattro (Daily)
- '97 Polo Harlekin (16V AFH Swap)
- '78 Polo mk1 0.9 Mandarin orange
- '92 Golf 3 2.0 GTI (Sold)
- '84 Golf mk1 cabrio (sold)

'Smile, Listen, Agree and then do whatever the f*ck you wanted to do anyway'
Reply With Quote
  #12  
Old 04-07-2023, 09:14
Audi1981's Avatar
Audi1981 Audi1981 is offline
5 Cylinder Turbo Donateur
 
Join Date: May 2011
Posts: 5,859
Default

Nog wat wijzer geworden hiermee?
__________________
"Surfin' down the avalanche!"
Audi A4 Avant 2.0 20V 2005
VW Lupo 1.4 16V BSO racer
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 20:31.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum