Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK II
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 26-07-2009, 14:11
ferryfast's Avatar
ferryfast ferryfast is offline
Forum Regular
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 184
Default welke 6-bak op n 16v KR?

Hoi,

Ben een 16v KR aan het reviseren en rijd regelmatig op Zandvoort en de Nurburgring.
Nu ben ik aan het zoeken naar een 6-bak voor mn golf en ik kom er diverse tegen op internet maar welke past???? VW/Audi/Seat gebruiken vaak dezelfde onderdelen dus er zitten vast wel bakken tussen die je op een 16v KR blok kan plakken! maar welke?

Waarom ik de 2Y bak wil vervangen?
Ik ga het blok kietelen in de vorm van 296 graden schrick nokkenassen, mechanische kleppen versterkte klepveren en een ander inlaatspruitstuk waardoor het een vrij hoogtoerig blok word en ik zodoende hoog in zn toeren over t circuit moet wat beter gaat met de 6 bak. Ook rijd ie niet echt zuinig op de snelweg als je n beetje doorrijd (ik weet t wat wil je nou??) maar laag in zn toeren in zn 6 140/150 rijden naar dl (toch 250km) is fijner dan 4000/4500 toeren en zuipen maar.

Dusss wie kan me helpen?
Reply With Quote
  #2  
Old 26-07-2009, 20:49
d_man's Avatar
d_man d_man is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 128
Default

je kan een G60 02A bak gebruiken en dan ombouwen van 5-bak naar 6-bak
zo'n setje kost wel +- 2000,- euro
een andere zou ik zo niet weten die past op een KR motor
Reply With Quote
  #3  
Old 26-07-2009, 20:52
d_man's Avatar
d_man d_man is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 128
Default

Reply With Quote
  #4  
Old 27-07-2009, 09:12
ferryfast's Avatar
ferryfast ferryfast is offline
Forum Regular
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 184
Default

ok, vet!

maar er zijn volgens mij wel mensen die n standaard 6-bak op n KR monteren bijvoorbeeld na n turbo ombouw....... k zoek nog even verder.
Reply With Quote
  #5  
Old 27-07-2009, 09:46
MauSeR35's Avatar
MauSeR35 MauSeR35 is offline
Volksforum QUATTRO Donor
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 2,651
Send a message via MSN to MauSeR35
Default

Je kan een bak van een touran of golf 5 tdi of fsi nemen dacht ik, maar ze zijn niet allemaal geschikt. Plus je moet de boel ombouwen van stang naar kabelschakelsysteem. (dus ook je koppeling van Kabel naar hydraulisch). Om je km teller te laten werken pakken ze dan vaak de een helft van een G60 bak omdat daar een aansluiting van je km teller in zit (is bij de nieuwere modellen via de abs sensoren).
Als je ff zoekt hier op t forum zit ook nog wel iemand die veel bakken aanpast e.d...
__________________
Seat Exeo ST 2.0TDI Style 2013
Reply With Quote
  #6  
Old 27-07-2009, 19:42
ferryfast's Avatar
ferryfast ferryfast is offline
Forum Regular
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 184
Default

Bedankt voor de info!

Dat we moeten ombouwen naar kabels is alleen maar fijn en schakelt veel direkter dan het oude hefboomsysteem.

op zoek dus!
Reply With Quote
  #7  
Old 27-07-2009, 21:50
RubenD's Avatar
RubenD RubenD is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6,221
Default

Reply With Quote
  #8  
Old 28-07-2009, 19:20
ronnie_v's Avatar
ronnie_v ronnie_v is offline
Postwhore
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1,274
Default

een corrado kabel bak werkt ook zonder de hydraulische cilinder.
Moet je ipv de cilinder aan de bak,een "gaffel" ve t3 of t4 gebruiken.
Dan kun je gewoon met een normale koppelings kabel werken.
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 00:42.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum