Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK II
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 01-03-2009, 18:33
vwgolfjeII's Avatar
vwgolfjeII vwgolfjeII is offline
Forum regular
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 58
Default uitvallen bij gasloslaten(kr 16v digifant)update golf doet helemaal raar

hoi mensen. ik was vandaag weer een rondje met de golf wezen rijden. na alles helemaal goed te hebben na de inbouw van het digifant injectie systeem,en de nieuwe motor.
Maar nu valt de motor bij het intrappen van de koppeling, en loslaten van het gas helemaal dood. alsof de stappenmotor te laat reageerd. als ik terug schakel en erop let dan blijft ie wel na een duik onder de 800toeren goed stationeer lopen.

wie o wie kan mij helpen.

Last edited by vwgolfjeII : 07-03-2009 at 18:06.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-03-2009, 20:00
golf mkII 16v golf mkII 16v is offline
Getting there...
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,526
Default

Alles van de digifant over gezet?
Inc lambdasensor
Reply With Quote
  #3  
Old 01-03-2009, 22:59
vwgolfjeII's Avatar
vwgolfjeII vwgolfjeII is offline
Forum regular
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 58
Default

jep wat ik weet. is alles overgezet idd. heb het laten inbouwen omdat ik zelf niet zo electrische ben aangelegt. wat een stomme fout is geweest helaas.
maar heb een lamda de potmeter in me inlaat/klopsensor enc enc.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-03-2009, 17:27
denzo's Avatar
denzo denzo is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 192
Default

heb je het co wel goed staan.
__________________
in het weekend neem ik een halve viagra om te voorkomen dat ik over me schoenen pis
--------------
mk2 gti 8v 84 overleden.
mk2 gti 8v 88 sold.
mk2 1300 90 sold.
mk2 gti 16v 88 current.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-03-2009, 18:24
vwgolfjeII's Avatar
vwgolfjeII vwgolfjeII is offline
Forum regular
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 58
Default

jep co heb ik op de zaak gecontroleerd. die was netjes 1,8 met koude motor dus das netjes. de lamda gaf ook mooie waardes aan.
hij hield gister ook in toen ik naar huis reed. had ie vanaf 4uur tot 10uur stil gestaan.
Reply With Quote
  #6  
Old 02-03-2009, 18:27
golf mkII 16v golf mkII 16v is offline
Getting there...
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,526
Default

Vollast /nullast schakelaar [ op het gasklephuis]niet meer juist afgesteld
Reply With Quote
  #7  
Old 02-03-2009, 22:31
vwgolfjeII's Avatar
vwgolfjeII vwgolfjeII is offline
Forum regular
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 58
Default

jawel die is juist pas afgesteld. hij komt goed tegen de nullast aan.

Ik heb de golf vanavond ook weer even gestart en ik denk dat het mijn stappenmotor is die niet goed werkt. of niet open gaat. of dicht blijft.
Hij loopt nog geen 800toeren stationeer, en hij houd af en toe in. wat op een openstaande stk kan lijden
Reply With Quote
  #8  
Old 03-03-2009, 16:55
denzo's Avatar
denzo denzo is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 192
Default

stekker van de stk afhalen en dan warm rijden of anders om warm rijden stekker eraf trekken en tjakka hij loopt 2000 stationair.
__________________
in het weekend neem ik een halve viagra om te voorkomen dat ik over me schoenen pis
--------------
mk2 gti 8v 84 overleden.
mk2 gti 8v 88 sold.
mk2 1300 90 sold.
mk2 gti 16v 88 current.
Reply With Quote
  #9  
Old 03-03-2009, 18:31
vwgolfjeII's Avatar
vwgolfjeII vwgolfjeII is offline
Forum regular
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 58
Default

nou hij valt wel uit als ik de stekker eraf trek hoor. dan loopt ie helemaal niet lekker. dus hij blijft ff lopen nadat ik de stekker eraf trek maar valt wel uit.
Reply With Quote
  #10  
Old 03-03-2009, 21:12
1800 16v kr's Avatar
1800 16v kr 1800 16v kr is offline
VW Guru
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 797
Default

afstellen zonder stk op 800 toeren

dan stk aansluiten moet die hem bij regelen


stk schoon maken met remreiniger voor je hem afsteld
__________________
drive it like it's stolen

http://album.partyflock.nl/23660072.jpg
Reply With Quote
  #11  
Old 03-03-2009, 22:31
vwgolfjeII's Avatar
vwgolfjeII vwgolfjeII is offline
Forum regular
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 58
Default

hey dat ga ik eens proberen andre want dit geld ook bij g60motoren neem ik aan? en schoonmaken ga ik dus niet meer doen, aangezien hij nu niet meer schoner kan na twee keer een weekend in de remmenreiniger en daarna met wd40 laten intrekken.
Reply With Quote
  #12  
Old 03-03-2009, 23:12
bolku's Avatar
bolku bolku is offline
Postwhore
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 1,165
Default

Zet anders de aanslag van je gasklep een heel klein stukje verder open.
Kan nl. zijn dat ie nu net te ver dicht gaat, heb ik toen ookal een keer aan lopen stellen totdat ie weer mooi liep...
__________________
Groeten, Jeroen.
Reply With Quote
  #13  
Old 04-03-2009, 13:19
vwgolfjeII's Avatar
vwgolfjeII vwgolfjeII is offline
Forum regular
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 58
Default

hey jeroen dat ga ik vanmiddag ook doen. en die stappenmotor ga ik zowieso vervangen. Aangezien die naar mijn idee al een tijdje niet lekker werkt. ondanks de vele keren dat ie is schoongemaakt.
Reply With Quote
  #14  
Old 07-03-2009, 17:07
vwgolfjeII's Avatar
vwgolfjeII vwgolfjeII is offline
Forum regular
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 58
Default

upje. heb vandaag weer met de golf gereden. maar hij loopt niet mooi stationair. in het begin wel. maar als ik een tijdje gereden heb loopt ie hoog stationer. als ik de stk los haal valt de auto uit. maar kan aan mijn stationair schroef stellen wat ik wil maar maakt niks uit. mijn stk zoemt ook als ik hem op contact zet. en als ik dan de stekker van de stk afhaal hoor ik het zuigertje terug schieten.
Nu start mijn auto helemaal niet meer. en als klapper op de vuurpijl klapte de zekering van de comp eruit toen ik hem wat langer op contact had gezet.

HELP IK WEET HET NIET MEER
p.s als iemand voor mij een aansluit schema ofzo heeft graag.
Reply With Quote
  #15  
Old 07-03-2009, 20:03
golf mkII 16v golf mkII 16v is offline
Getting there...
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 7,526
Default

Storing in de digifant computer
Vocht
Reply With Quote
  #16  
Old 08-03-2009, 11:57
vwgolfjeII's Avatar
vwgolfjeII vwgolfjeII is offline
Forum regular
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 58
Default

ok dus dan moet ik de comp eruit halen drogen en weer afkitten?? of is de comp nu naar de teering?? want hij is voor de laatste keer open geweest toen jeroen(bolku) er een andere chip in had gezet.

En ga ook mijn motorkabelboom helemaal opnieuw loshalen en goed aan elkaar zetten.
Reply With Quote
  #17  
Old 08-03-2009, 12:04
pim pim is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Sep 2005
Posts: 40
Default

Als ik het zo lees zou ik eens kijken naar de timing van je onsteking.Ik denk dat hier de oorzaak zit.teveel vooronsteking loopt hij wel mooi maar heel instabiel dan krijg je idd van die rare dingen dat hij uitvalt bij gasloslaten.tjek het even op je vliegwiel. stationair tussen de 6-10 graden.

suc6
Reply With Quote
  #18  
Old 08-03-2009, 12:12
vwgolfjeII's Avatar
vwgolfjeII vwgolfjeII is offline
Forum regular
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 58
Default

onsteking is niks aan veranderd. na de laatste keer afstellen nog geen 3000km geleden. en hij viel gister na een andere stappenmotor te hebben gemonteerd niet meer uit. alleen bleef hij nu hoog stationair lopen. nadat je een stuk gereden had. in het begin liep ie mooi stationair en viel mooi terug naar de 850toeren.

En ik denk dat de zekering van de comp eruit is gevlogen doordat ik met de kabelboom bezig was. want hij deed het telken wel. tot ik thuis was en met de stk aan het rommelen was. omdat die zoemt bij motor uit en contact aan.
Reply With Quote
  #19  
Old 08-03-2009, 19:59
vwgolfjeII's Avatar
vwgolfjeII vwgolfjeII is offline
Forum regular
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 58
Default

niemand meer een idee? heb de kabelboom van de comp naar de motor al eruit gehaald. die ga ik morgen helemaal controleren en goed maken. heb de computer er ook uit gehaald. zijn er nog dingen waar ik die op kan controleren?? en is het misschien slim om die af te kitten. zodat er geen vocht meer in kan??
Reply With Quote
  #20  
Old 30-04-2018, 15:16
riendert's Avatar
riendert riendert is offline
VW Guru
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 953
Default

Lekker oud topic maar hierover een vraag.

Ik heb net een 16v kr op digifant lopende gemaakt, nu alles beetje bij beetje lopende aan het maken. De auto heeft (nog geen) stappenmotor. Is het dan überhaupt mogelijk de motor stationair te laten draaien? Met al een klein beetje gas blijft de auto prima lopen.

Tips en tricks zijn welkom!
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 15:20.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum