Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK II
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 16-12-2011, 14:39
peerke112's Avatar
peerke112 peerke112 is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 198
Default golf 16v verbruikt stroom

ik loop al ongeveer een jaar met een probleem rond.
als de auto een dag of 4 stil heeft gestaan dan is de accu leeg.
ik heb er al een nieuwe grotere accu ingezet maar het probleem blijft.
pas dacht ik dat het aan mijn muziek lag dus ik heb een groot relais ingebouwt voor het schakelen van mijn versterker zodat deze als de auto stilstaat geen stroom kan pakken. Het is wel beter geworden en ik dacht ook een tijdje dat het goed was, maar vandeweek startte hij weer niet

ben vandaag dus maar weer is gaan meten. auto verbruikt op het moment bij stilstaan 0,7A. dus is dus erg veel. als de auto net gelopen heeft en je een minuut of 3 wacht dan verbruikt hij 0,15A nog redelijk veel vind ik maar dat is nog te doen.
mijn dynamo levert 13.3V als de motor loopt, maakt niet echt veel uit of je veel of weinig gas geeft. maar 13.3 lijkt me ook wel in orde.
heb de kabel van de dynamo losgehaald en gemeten maar deze verbruikt geen stroom als de motor uit staat. hier zit het dus ook niet in.

heb mun centrale deurvergrendeling losgehaald en de constante stroom van mijn radio maar ook nu bleef de stroom die de auto verbruikte 0,7A dus ook hier zat het niet in

iemand nog ideën? het is een golf 2 gti 16v kr
__________________
Sunday ride: mk2 1.8 gti 16V '86
Reply With Quote
  #2  
Old 16-12-2011, 14:50
J-9A-N's Avatar
J-9A-N J-9A-N is offline
No personal life
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,678
Default

Startonderbreker?? Of zit die er niet op?

Wat betreft de stroomvoorziening:

Het helpt ook aanzienlijk om de bekabeling tussen de dynamo en de accu eens te vervangen.
Ik heb wel verschillen gehad van 0.5 a 0.7 volt.

Die 0.7 amp blijft wel vreemd.
__________________
Oliecrisis....??
Gelukkig rijden onze auto's op accijns!
-------------------------------------------
Weber Society Drenthe ®
Reply With Quote
  #3  
Old 16-12-2011, 14:51
Losha Losha is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 202
Default

een voor een de zekeringen en relais eruit en steeds controleren ...
__________________
HeliosBlauw past bij jou.
Reply With Quote
  #4  
Old 16-12-2011, 14:53
peerke112's Avatar
peerke112 peerke112 is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 198
Default

Quote:
Originally Posted by J-9A-N
Startonderbreker?? Of zit die er niet op?

Wat betreft de stroomvoorziening:

Het helpt ook aanzienlijk om de bekabeling tussen de dynamo en de accu eens te vervangen.
Ik heb wel verschillen gehad van 0.5 a 0.7 volt.

Die 0.7 amp blijft wel vreemd.


startonderbreker zit er niet op. kan wel eens een noodkabel leggen voor de dynamo, mss dat dit scheelt


en ja wat die zekeringen betreft, er is toch eigenlijk niet veel wat constante stroom heeft? bijna alles is contact geschakelt dacht ik.
__________________
Sunday ride: mk2 1.8 gti 16V '86
Reply With Quote
  #5  
Old 16-12-2011, 15:04
J-9A-N's Avatar
J-9A-N J-9A-N is offline
No personal life
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,678
Default

Quote:
Originally Posted by peerke112
bijna alles is contact geschakelt dacht ik.


probleem kan ook in het kontaktslot zitten
__________________
Oliecrisis....??
Gelukkig rijden onze auto's op accijns!
-------------------------------------------
Weber Society Drenthe ®
Reply With Quote
  #6  
Old 18-12-2011, 22:59
RamonR RamonR is offline
VW Addict
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 587
Send a message via MSN to RamonR
Default

of een kofferbak lampje wat blijft branden, dat had ik eens, en het lullige is je ziet het niet ook, dus het duurt ff voordat ik er achter kwam

Gr, Ramon
Reply With Quote
  #7  
Old 19-12-2011, 10:38
peerke112's Avatar
peerke112 peerke112 is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 198
Default

oke, binnekort toch maar is de zekeringen een voor een los halen. en toch vertrouw ik de dynamo ook nog niet helemaal.
maar dit probleem moet ik weer even uitstellen want van het weekend stopte de auto er helemaal mee. nu is mijn benzinepomp kapot dus dat heeft weer even voorrang
__________________
Sunday ride: mk2 1.8 gti 16V '86
Reply With Quote
  #8  
Old 19-12-2011, 19:41
RamonR RamonR is offline
VW Addict
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 587
Send a message via MSN to RamonR
Default

Quote:
Originally Posted by peerke112
oke, binnekort toch maar is de zekeringen een voor een los halen. en toch vertrouw ik de dynamo ook nog niet helemaal.
maar dit probleem moet ik weer even uitstellen want van het weekend stopte de auto er helemaal mee. nu is mijn benzinepomp kapot dus dat heeft weer even voorrang




Oei dat word dan nog wel ff zoekken op de sloop naar een goeie pomp!
En zo te zien heb je er een nodig voor een 16v, ik heb er nog 1 liggen voor een 8v maar die houd ik maar op reserve
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 23:14.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum