Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Passat
User Name
Password
Home FAQ Register Members List Calendar Today's Posts





Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 25-03-2014, 18:40
jo/1f jo/1f is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 138
Default turbo swap passat

beste vw fanaten.

wil men turbo vervangen door 1 van zwaarder model is dit mogelijk?
mijn wagen is een 74kw 101pk.
kan ik op deze een grotere turbo steken origineel van vw? zijn de aanslijtingen dezelfde? wat zou het opleveren om katalysator leeg te hale? geraakt men dan nog door de technische keuring?
alvast bedankt

mvg
Reply With Quote
  #2  
Old 25-03-2014, 21:14
René's Avatar
René René is offline
10k maniac
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 21,305
Default

Neem aan dat het om een TDI gaat?

Ik heb 2 week geleden een 130pk (ARL) turbo gemonteerd op m`n 101pk (AVB). De turboslang naar de leiding die door `t front loopt is anders dan die er nu op zit. Je moet daarom de bijpassende turboslang erbij nemen en daar de onderste ring er voorzichtig af knabbelen, zodat deze met een slangeklem aan de leiding gemonteerd kan worden. De kat heb ik ook leeggeslagen. Voor de Nederlandse APK mag de kat gewoon leeg zijn, maakt niet uit.

Hoeveel vermogen het allemaal oplevert weet ik niet, maar volgens JB Autoservice zou deze turbo wel meer capaciteit hebben dan de originele turbo. Met een standaard chip van JD ga je naar 140pk....dus wat zou dat worden met de andere turbo+lege kat.....150? 155?

















Reply With Quote
  #3  
Old 25-03-2014, 21:31
Nico45's Avatar
Nico45 Nico45 is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 948
Default

Ik heb toch eens een vraagje ik dacht dat je de kat. niet leeg mocht halen voor de apk of heb ik het mis???

Als dat wel zo is dan wil ik de mijne ook wel leeg halen vaak krijg je dan ook een mooi blikkerig geluid
__________________
Mensen met verstand rijden een VW.
Reply With Quote
  #4  
Old 25-03-2014, 21:34
jo/1f jo/1f is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 138
Default

dus bijhorende drukleiding van arl bestellen?
alvast bedankt
Reply With Quote
  #5  
Old 25-03-2014, 21:56
René's Avatar
René René is offline
10k maniac
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 21,305
Default

ARL is 150pk met Garret GT1749VB, ASZ is 130pk met Garret GT1749VA......die heb ik erop met bijbehorende slang.
Reply With Quote
  #6  
Old 25-03-2014, 22:01
Johan1982MK1's Avatar
Johan1982MK1 Johan1982MK1 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,814
Default

Quote:
Originally Posted by Nico45
Ik heb toch eens een vraagje ik dacht dat je de kat. niet leeg mocht halen voor de apk of heb ik het mis???

Als dat wel zo is dan wil ik de mijne ook wel leeg halen vaak krijg je dan ook een mooi blikkerig geluid



Bij een diesel kan het. Bij een benzine die een bepaald co moet halen niet.
__________________
Golf1 Inari silber metallic --> engineswap --> 2.0 TFSI project topic
Út Fryslân
Reply With Quote
  #7  
Old 25-03-2014, 22:15
Nico45's Avatar
Nico45 Nico45 is offline
VW Guru
 
Join Date: Feb 2014
Posts: 948
Default

Ja dat dacht ik ook volgens mij als er U9 op het kenteken staat moet hij er onder zitten heb ik altijd geleerd
__________________
Mensen met verstand rijden een VW.
Reply With Quote
  #8  
Old 11-04-2014, 21:53
jo/1f jo/1f is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 138
Default

heb me beter geïnformeerd. zonder chip ben je dus niets met dikkere turbo word mij gezegt. motor slaagt in overdruk(limpmode)..... beter alles origineel en chip achteraf....
wat denke jullie hierover?
Reply With Quote
  #9  
Old 11-04-2014, 21:58
René's Avatar
René René is offline
10k maniac
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 21,305
Default

Wie heeft je geïnformeerd dan?
Reply With Quote
  #10  
Old 11-04-2014, 21:58
Dokter D's Avatar
Dokter D Dokter D is offline
Draaideur donateur - MKII=Life
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 3,846
Default

Grotere turbo heb je inderdaad niets aan zonder chip.
Wanneer je toch een andere turbo moet dan zou ik wel gelijk voor de grotere gaan en gelijk een chip op maat er bij.
Reply With Quote
  #11  
Old 12-04-2014, 21:38
jo/1f jo/1f is offline
Forum Regular
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 138
Default

mercie...
Reply With Quote
  #12  
Old 12-04-2014, 21:57
René's Avatar
René René is offline
10k maniac
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 21,305
Default

Maar dat betekent niet dat je een grotere turbo niet moet plaatsen. Dat hij in noodloop gaat door te hoge druk is flauwekul....je ECU regelt hem namelijk wel af op de gewenste druk. Ik heb ook een grotere turbo en draait prima.

Je kunt daarna altijd voor andere software gaan....en dan zit er dus meer in vanwege de grotere turbo. Denk trouwens wel dat je dan voor software op maat moet gaan...en dat is wat duurder dan een standaard programma.
Reply With Quote
  #13  
Old 12-04-2014, 22:48
Dokter D's Avatar
Dokter D Dokter D is offline
Draaideur donateur - MKII=Life
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 3,846
Default

Klopt René, een goede tuning begint met goede hardware.
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump




All times are GMT +1. The time now is 19:22.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum