Volksforum.com

Volksforum.com (http://www.volksforum.com/forum/index.php)
-   Motoren, turbo's, compressors, injectie, carb's, NOS, etc (http://www.volksforum.com/forum/forumdisplay.php?f=101)
-   -   Mk4 R32 blok in Mk4 2.8 V6 4Motion (http://www.volksforum.com/forum/showthread.php?t=113605)

Joel_V6 21-04-2013 22:31

Mk4 R32 blok in Mk4 2.8 V6 4Motion
 
Zoals de tittel het al zegt.
Ik ben Joel, woonachtig in Belgie.
Heb een Mk4 2.8 V6 en wil hier een R32 blok in.
Iemand ervaring met dezelfde engine swap.
Uitleg wat ik noet veranderen.
Heb al gehoord dat er weinig tot niets moet verandert worden, omdat de blokken sterk op elkaar lijken.
Versnellingsbak zou hetzelfde zijn.
Graag dus info.
Thx guys!!

ewcaddymk1 21-04-2013 22:34

even in het mk4 gedeelte zoeken naar gerardmk2vr6 die heeft een 1.6 naar r32 swap gedaan
http://www.volksforum.com/forum/showthread.php?t=88368

deze

Bluepower 21-04-2013 22:44

Letterlijk: motor vervangen met motorkabelboom en ECU, de rest is idd precies hetzelfde...

Joel_V6 21-04-2013 22:53

Quote:
Originally Posted by Bluepower
Letterlijk: motor vervangen met motorkabelboom en ECU, de rest is idd precies hetzelfde...

Dus dit komt gewoon neer op plug and play?
Ik zoek dus een R32 blok met kabelboom en ECU, thats it?
Zijn de motorsteunen ook hetzelfde?
Ik ben niet zo een kenner van dat soort zaken :D , vandaar dat ze me naar Volksforum gestuurd hebben.
Ben een Cleaned member en ben gestuurd door een Cleaned member.

Joel_V6 21-04-2013 22:56

Quote:
Originally Posted by ewcaddymk1
even in het mk4 gedeelte zoeken naar gerardmk2vr6 die heeft een 1.6 naar r32 swap gedaan
http://www.volksforum.com/forum/showthread.php?t=88368

deze


Ok, maar je kan een 1.6 blok niet vergelijken met mijn 2.8 blok.
1.6 verschilt enorm veel he met een R32.
2.8 blok is dan naar het schijnt bijna hetzelfde als het R32 blok.
Maar toch bedankt voor de info.

Pewi Vwteam 22-04-2013 13:11

als je een mk4 r32 motor pakt kun je zelfs je draadboom laten zitten ff motor wisselen, en de ecu van de mk4 er in pluggen en klaar ben je, pak je een mk5 motor zit er iets meer werk in, aangezien je je gaspendaal dan ook moet veranderen en een paar draadjes om moet pluggen van de ecu.

Pewi Vwteam 22-04-2013 13:12

ligt er trouwens wel aan wat voor een 2.8 je hebt kwa bekabeling bedoel ik dan, als je nog het type hebt met dis bobine moet je wel de bedrading vervangen.

Joel_V6 22-04-2013 13:20

Quote:
Originally Posted by Pewi Vwteam
als je een mk4 r32 motor pakt kun je zelfs je draadboom laten zitten ff motor wisselen, en de ecu van de mk4 er in pluggen en klaar ben je, pak je een mk5 motor zit er iets meer werk in, aangezien je je gaspendaal dan ook moet veranderen en een paar draadjes om moet pluggen van de ecu.

Dat is nog beter.
Dan heb ik kabelboom en ECU van de mk4 r32 niet nodig?
Ik kan dus mijn kabelboom en ECU gebruiken?
En het spruitstuk en uitlaat, zijn deze hetzelfde?
Zijn de motorsteunen ook hetzelfde?

Thx

Joel_V6 22-04-2013 13:22

Quote:
Originally Posted by Pewi Vwteam
ligt er trouwens wel aan wat voor een 2.8 je hebt kwa bekabeling bedoel ik dan, als je nog het type hebt met dis bobine moet je wel de bedrading vervangen.

mijn 2.8 is van 2000.
Hoelang duurt zo een swap?

kevinverst 17-05-2013 01:06

Ik denk dat je zo'n 2 volle dagen bezig bent, als er niks tegen zit. Ik denk wel dat je de brandstof pomp van een r32 zou moeten kopen en de ecu.

Pewi Vwteam 17-05-2013 18:46

@ kevinverst aan denken hebben we niks 2 dagen is erg krap, denk niet dat je al eens een complete motor uit een r32 hebt gehad :D, [heb je posts ff bekeken weet eigelijk wel zeker] en je moet alles hebben liggen en zekers niks tegen zitten. je kunt je kabelboom ook niet weer gebruiken als je dat bedoelt. of je moet nieuw type hebben je bent een complete motor nodig van een r32. met aanbouwen delen. en niet een bij elkaar geraapt zooitje, dan word het niks.

GJ007 17-05-2013 22:32

:goodpost:

Pewi Vwteam 17-05-2013 23:15

Quote:
Originally Posted by GJ007
:goodpost:

:D sorry maar de newbee,s die denken en lezen teveel op internet.
op een enkeling na.

giuliettaevo 18-05-2013 17:01

Quote:
Originally Posted by kevinverst
Ik denk wel dat je de brandstof pomp van een r32 zou moeten kopen en de ecu.


Leg eens uit waarom je denkt dat een brandstofpomp van een R32 zou verschillen van die van een 2.8? :confused:

GerardMkIIVR6 19-05-2013 13:57

Quote:
Originally Posted by Pewi Vwteam
@ kevinverst aan denken hebben we niks 2 dagen is erg krap, denk niet dat je al eens een complete motor uit een r32 hebt gehad :D, [heb je posts ff bekeken weet eigelijk wel zeker] en je moet alles hebben liggen en zekers niks tegen zitten. je kunt je kabelboom ook niet weer gebruiken als je dat bedoelt. of je moet nieuw type hebben je bent een complete motor nodig van een r32. met aanbouwen delen. en niet een bij elkaar geraapt zooitje, dan word het niks.



:thumbup:

Joel_V6 20-05-2013 15:55

Zijn maar een paar mensen dat ik weet dat er echt wel iets van kennen blijkbaar.
Het is moeilijk een degelijk en volledig R32 blok te vinden.
Maar heb tijd.

GerardMkIIVR6 21-05-2013 14:45

Mk4 R32 BFH motoren zijn eigenlijk al helemaal moeilijk te vinden want zijn veel minder van gemaakt dan de Mk5 BUB van de BFH zijn maar iets van 5000 wereldwijd gemaakt ;)

Pewi Vwteam 21-05-2013 15:59

ik weet nog wel 2 bfh motoren te liggen alleen zijn deze niet compleet, dus puur en alleen het blok.

Joel_V6 22-05-2013 20:57

Quote:
Originally Posted by Pewi Vwteam
ik weet nog wel 2 bfh motoren te liggen alleen zijn deze niet compleet, dus puur en alleen het blok.


Ja ok.
Eentje weet ik ook staan op marktplaats. 1950 alleen het blok.
Maar dan nog eens tellen dat je de rest moet kopen.
En plaatsing. Komt het dan niet duur uit.

Audi1981 22-05-2013 21:31

Quote:
Originally Posted by Joel_V6
Komt het dan niet duur uit.


Wat had je verwacht? 500 euro en een glaasje ranja voor diegene die het blok erin zet? Sorry hoor, maar een motorombouw zoals deze is zelden een koopje...;)


All times are GMT +1. The time now is 00:41.

Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.