Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK II
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 05-11-2020, 11:30
GTDFREAK's Avatar
GTDFREAK GTDFREAK is offline
Forum Regular
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 107
Default versnellingbak golf 2 GTD schakel niet

Na nieuwe koppelingenset voor mijn golf2 GTD na 2 dagen rijden weer en probleem als de golf uit is schakel die wanneer de motor draait krijg ik die niet in versnelling ..wat zou dat zijn..
Reply With Quote
  #2  
Old 05-11-2020, 12:14
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,290
Default

Komt je koppeling wel vrij?
__________________
Reply With Quote
  #3  
Old 05-11-2020, 14:16
GTDFREAK's Avatar
GTDFREAK GTDFREAK is offline
Forum Regular
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 107
Default

Ja die komt vrij als de auto stil staat dan kan ik mét de koppeling in staat kan van 2 naar 5 schakelen..
Reply With Quote
  #4  
Old 05-11-2020, 14:18
GTDFREAK's Avatar
GTDFREAK GTDFREAK is offline
Forum Regular
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 107
Default

En de eerste gaat niet binnen..start ik de auto weer schakel die niet.
Reply With Quote
  #5  
Old 05-11-2020, 15:00
RobertVoorst's Avatar
RobertVoorst RobertVoorst is online now
Volksforum Donateur - 1,5GB Fotoalbum-eigenaar
 
Join Date: May 2015
Posts: 775
Default

Zoals VeeDubber zegt, je koppeling ontkoppelt niet juist waardoor je ingaande as blijft draaien en de synchro alles niet genoeg af kan remmen om te kunnen schakelen. Even je koppelingskabel nakijken en opspannen.

Als je een hydraulische koppeling hebt even het niveau van je remolie checken en evt. ontluchten/checken of een van beide cilinders niet lek is.
Reply With Quote
  #6  
Old 05-11-2020, 16:19
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,290
Default

Quote:
Originally Posted by GTDFREAK
Ja die komt vrij als de auto stil staat dan kan ik mét de koppeling in staat kan van 2 naar 5 schakelen..


Is geen garantie dat hij goed vrij komt. Wieltje in de lucht zetten, motor laten draaien, koppeling in, dan moet het wiel stil gaan staan. Als hij lichtjes draait, komt de koppeling niet vrij.
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 05-11-2020, 19:30
Carel Ha Carel Ha is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 295
Default

Heb je ook bij het vervangen van de koppelingsplaat de drukgroep vervangen en daarmee ook het schijfje waar de koppelingzpen tegenaan drukt? Heb namelijk ook eens gezien dat deze plaat compleet vergaan was en de pen erdoorheen was gegaan en het daarom niet meer deed.

Maar wat hierboven al is gezegd, koppelingskabel bijstellen is de meest eenvoudige. Tenzij je een zelfstellende koppelingskabel hebt.
__________________
Golf 2 GL 1.6 carb Rood metallic
Golf 2 Syncro Atlas grijs (For Sale)
Passat C3 2.0 TFSI Vag Chip Blauw grafiet Daily
Golf 2 CL 1.6 60pk TD Tornado rood Scrapped
Golf 2 Madison 1.6D Tornado rood Crashed
Reply With Quote
  #8  
Old 05-11-2020, 21:22
GTDFREAK's Avatar
GTDFREAK GTDFREAK is offline
Forum Regular
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 107
Default

Koppelingset 3 weken geleden gezet..zou niet weten wat .ik verkeerd heb gedaan nieuwe olie ook..
Reply With Quote
  #9  
Old 13-11-2020, 16:20
GTDFREAK's Avatar
GTDFREAK GTDFREAK is offline
Forum Regular
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 107
Default

Andere versnellingsbak gezet auto uit schakel die en auto aan krijg die niet in versnelling...hoe kom het.
Reply With Quote
  #10  
Old 13-11-2020, 18:07
VeeDubber's Avatar
VeeDubber VeeDubber is offline
Volksforum Crew - S2 Racer
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 6,290
Default

Quote:
Originally Posted by VeeDubber
Komt je koppeling wel vrij?


Ik zou hier nog eens naar kijken
__________________
Reply With Quote
  #11  
Old 13-11-2020, 18:42
GTDFREAK's Avatar
GTDFREAK GTDFREAK is offline
Forum Regular
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 107
Default

Vind het raar toen de auto op steunen zat kon ik schakelen alleen achteruit ging niet goed eenmaal de banden op en wil ik wegrijden gaat die niet in versnelling..begrijp dat..niet
Reply With Quote
  #12  
Old 13-11-2020, 19:24
Johan1982MK1's Avatar
Johan1982MK1 Johan1982MK1 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,567
Default

Op 1 of andere manier lijkt het toch of de koppeling niet goed vrij komt..
Heb echt veel, heel veel van dit soort bakken / koppelingen gedaan en nooit zulke problemen gehad.
__________________
Golf1 Inari silber metallic --> engineswap --> 2.0 TFSI project topic
Út Fryslân
Reply With Quote
  #13  
Old 13-11-2020, 19:39
GTDFREAK's Avatar
GTDFREAK GTDFREAK is offline
Forum Regular
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 107
Default

Heb nieuwe koppeling gezet .2 weken geleden en gebeurte dat ook heb ik nu andere versnellingsbak gezet.schakel niet als de auto ..wil vertrekken
Reply With Quote
  #14  
Old 14-11-2020, 04:52
Carel Ha Carel Ha is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 295
Default

Hoe oud en versleten is het schakelmechanisme? Staat het goed afgesteld, en zitten alle boutjes en moertjes goed vast? En inderdaad hoe is de afstelling van de koppelingskabel, en hoeveel vrije slag heb je in het koppelingspedaal?

En toen je de bak vervangen hebt laatst, heb je toen ook even een blik geworpen je koppeling en price as in? En wat zag je toen?

Ik denk aan de hand van de posts die je hebt geplaatst je een heel eind komt met het eerste deel van deze post te controleren.
Mocht je een zelf stellende koppelingskabel hebben, kan je deze het beste vervangen naar een handmatige om er zeker van te zijn dat hier het probleem niet in zit.
__________________
Golf 2 GL 1.6 carb Rood metallic
Golf 2 Syncro Atlas grijs (For Sale)
Passat C3 2.0 TFSI Vag Chip Blauw grafiet Daily
Golf 2 CL 1.6 60pk TD Tornado rood Scrapped
Golf 2 Madison 1.6D Tornado rood Crashed
Reply With Quote
  #15  
Old 14-11-2020, 11:28
GTDFREAK's Avatar
GTDFREAK GTDFREAK is offline
Forum Regular
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 107
Default

Kan aan de versnellingsbak is van golf 3 td..zijn toch de zelfde
Reply With Quote
  #16  
Old 14-11-2020, 16:50
Johan1982MK1's Avatar
Johan1982MK1 Johan1982MK1 is offline
Volksforum Aandeelhouder
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 4,567
Default

Wel alle plastic kniestukjes en schakelvork bij de bak van de oude mk2 overgezet? Daar zit nl. wel verschil in.
__________________
Golf1 Inari silber metallic --> engineswap --> 2.0 TFSI project topic
Út Fryslân
Reply With Quote
  #17  
Old 14-11-2020, 17:46
GTDFREAK's Avatar
GTDFREAK GTDFREAK is offline
Forum Regular
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 107
Default

Heb de kleine witte schakelt stang en de grote weggedaan van de versnellingsbak en de ijzeren schakelstang die wat aan de pook gaat .heb met en vriend dan geprobeert met de hand in de motorruimte met de hand via schakelvork. en versnelling gingen binnen bak kraakte
Reply With Quote
  #18  
Old 15-11-2020, 05:04
Carel Ha Carel Ha is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 295
Default

Quote:
Originally Posted by GTDFREAK
Heb de kleine witte schakelt stang en de grote weggedaan van de versnellingsbak en de ijzeren schakelstang die wat aan de pook gaat .heb met en vriend dan geprobeert met de hand in de motorruimte met de hand via schakelvork. en versnelling gingen binnen bak kraakte


Hoop niet voor je dat die persoon voor de auto stond, voor het geval de auto niet geheel ontkoppeld was en gaat rollen.

Klinkt namelijk nog steeds dat de koppelingskabel verkeerd staat bijgesteld.....

Maar even vraagje gtd freak en dat is niet om vervelend te doen maar heb je de speling in de koppelingskabel al geprobeerd bij te stellen of af te stellen want het word al een heel aantal keer door iedereen gezegd maar je gaat er niet op in.... Wat is loos?
__________________
Golf 2 GL 1.6 carb Rood metallic
Golf 2 Syncro Atlas grijs (For Sale)
Passat C3 2.0 TFSI Vag Chip Blauw grafiet Daily
Golf 2 CL 1.6 60pk TD Tornado rood Scrapped
Golf 2 Madison 1.6D Tornado rood Crashed
Reply With Quote
  #19  
Old 15-11-2020, 10:06
GTDFREAK's Avatar
GTDFREAK GTDFREAK is offline
Forum Regular
 
Join Date: Apr 2016
Posts: 107
Default

Heb en zelfstellende erop en de koppelingpedaal heb druk genoeg of moet ik en andere kabel zetten..
Reply With Quote
  #20  
Old 15-11-2020, 10:58
Carel Ha Carel Ha is offline
Forum Regular
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 295
Default

Quote:
Originally Posted by GTDFREAK
Heb en zelfstellende erop en de koppelingpedaal heb druk genoeg of moet ik en andere kabel zetten..


Raad je aan voor een handmatig stellende te gaan. De zelf stellende willen namelijk nog wel eens stuk gaan en dan heb je een heel raar gevoel in je pedaal. Wat je eerst merkt aan 2 aangrijpingspunten...
Of ze gaan erger kapot en dan doet ie weinig meer.

Let wel als je een golf GTD met interkoeler hebt Motorcode SB dan heb je een langere koppelingskabel nodig dan eentje zonder interkoeler
__________________
Golf 2 GL 1.6 carb Rood metallic
Golf 2 Syncro Atlas grijs (For Sale)
Passat C3 2.0 TFSI Vag Chip Blauw grafiet Daily
Golf 2 CL 1.6 60pk TD Tornado rood Scrapped
Golf 2 Madison 1.6D Tornado rood Crashed

Last edited by Carel Ha : 15-11-2020 at 11:01.
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 10:47.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum