Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK I
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 05-09-2011, 20:07
Melvin Melvin is offline
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,427
Default Zoemend knipperlichtrelais

Iemand al eens last gehad van een zoemend knipperlichtrelais (nr. 191)? Knetterbek word je ervan! Het is trouwens weg als je de knipperlichten gebruikt, maar om nu de hele tijd zo rond te rijden is ook niet wat


Ik vermoedde dat het relais zelf defect was, dus een andere getest maar dat verhelpt het probleem niet.

Op een van de drie pinnen staat 12volt, en op een andere een kleine restspanning van 0,14 volt ofzo... erg weinig, maar ik vermoed dat deze wel het probleem veroorzaakt. Maar... hoe los ik dit op? Hoe wordt dit veroorzaakt? Ik kom er vooralsnog niet uit
Reply With Quote
  #2  
Old 05-09-2011, 21:00
Melvin Melvin is offline
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,427
Default

Heeft iemand trouwens het elektrisch schema van een '77er golf voor me?
Reply With Quote
  #3  
Old 06-09-2011, 10:08
mark89769's Avatar
mark89769 mark89769 is offline
VW Guru
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 714
Default

ik zou je knipperlichtschakelaar ff schoonmaken, als deze net iets contact maakt kan je ook een zoemend geluid krijgen
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 06-09-2011, 12:20
Joris_MK1's Avatar
Joris_MK1 Joris_MK1 is offline
VW Guru
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 774
Default

Als je je meter even op wisselspanning zet, zegt die 0,14 volt misschien wat meer... Zou inderdaad je schakelaar eens nakijken.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-09-2011, 17:12
jetta mk1 '82 jetta mk1 '82 is offline
Volksforum QUATTRO Donor
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 7,384
Default

meter op wisselspanning zetten??
__________________
Audi 100 '81 (2.0D > 2.1 turbo benzine project )
Polo variant (daily on air )
Skoda Yeti 1.8TSI 4X4 (hoog is het nieuwe laag... )
Reply With Quote
  #6  
Old 06-09-2011, 17:35
Melvin Melvin is offline
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,427
Default

Dat van die meter op wisselspanning begrijp ik ook niet helemaal Al zou je iets anders zien, duidelijk is dat er spanning staat die er niet hoort te staan...

Door de tip van mark89769 ben ik het in de knipperlichtschakelaar gaan zoeken, die is in orde. Toen bedacht ik me dat het dashboardlampje niet oplicht als je het knipperlicht gebruikt: defect dus. Lampje vervangen, probleem opgelost...





Dacht ik... Onderweg begon het weer en op het gezoem brandde het lampje mee. Uiteindelijk lijkt het in een contact in de teller of in de stekker van de tellers te zitten, krijg het niet gevonden. Ik ga de stuurspanning naar het knipperlampje in de teller onderbreken. Weet iemand zo welke draad het is?

Ik kom er vast wel achter, en vermoed de grijs/blauwe (grijs met blauwe streep), maar als iemand het zeker weet is dat wel zo makkelijk
Reply With Quote
  #7  
Old 06-09-2011, 17:40
J-9A-N's Avatar
J-9A-N J-9A-N is offline
No personal life
 
Join Date: Apr 2006
Posts: 2,683
Default

Misschien een probleem in de alarmlichtschakelaar?
__________________
Oliecrisis....??
Gelukkig rijden onze auto's op accijns!
-------------------------------------------
Weber Society Drenthe ®
Reply With Quote
  #8  
Old 06-09-2011, 17:43
Melvin Melvin is offline
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,427
Default

Zou kunnen, toch doet ie het prima!

Als ik frot met de stekkeraansluiting van de tellers, is het soms weg en soms is het er weer... afhankelijk van of ik de stekker er recht, schuin, etc op doe.

Als ik de stekker niet aansluit, werken de knipperlichten ook prima = mijn oplossing maar tellerverlichting is wel zo makkelijk, dus onderbreek ik gewoon de spanning naar het knipperlampje in de tellers. Meer moeite moet het voor nu niet kosten, kan het altijd op het gemakje nog uitzoeken.

Dus, is het grijs/blauw?

EDIT: grijs/blauw is natuurlijk de verlichting... het moet blauw/rood zijn, zoals te lezen in deze post: http://volksforum.com/forum/showthread.php?t=43080

Last edited by MellyVille - USLights.nl : 06-09-2011 at 17:46.
Reply With Quote
  #9  
Old 06-09-2011, 19:29
Joris_MK1's Avatar
Joris_MK1 Joris_MK1 is offline
VW Guru
 
Join Date: Jul 2011
Posts: 774
Default

Als er een contact staat te 'klapperen', kun je dat zien als je de meter op wisselspanning zet. Het zou ook zomaar eens kunnen dat dat een massa draad is, welke spanningsval over de kabel heeft doordat er stroom loopt of het contact slecht is. Meet je echter helemaal geen wisselspanning, dan is het waarschijnlijk een massa aansluiting. Zou je ook nog weerstand kunnen meten als de accu eraf is...
Reply With Quote
  #10  
Old 06-09-2011, 23:03
Melvin Melvin is offline
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,427
Default

Duidelijk.

Kabel door en probleem is weg. Heerlijk. Dat ding maakte echt een ****** herrie...
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 22:08.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum