Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf en Jetta MK I
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts



This section is sponsored by


Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 27-01-2012, 20:16
KennyH's Avatar
KennyH KennyH is offline
Donateur & VW Enthousiast
 
Join Date: Mar 2011
Location / Country: Heerlen
Posts: 1,434
Default golf 1.5 jb startmotor

Hallo mensen,

heb laatst een gereviseerde startmotor erin gezet en nu begint het probleem weer wat de 1.5 jb motoren vaak hebben, dat als ik een lang stuk heb gereden en de auto uitzet alleen maar klik hoor!

wacht ik 30 min dan doet die het weer prima,

nu is dit probleem bij meerdere mensen voorgekomen, en dan moet je een extra relais ertussen bouwen, zodat de startmotor weer voldoende prik krijgt

mensen raden aan een laadklep relais, maar hoeveel amp moet het relais hebben? is 150 amp genoeg?

mvg Kenny
__________________
[1999] Golf 4 Variant - Daily
[1996] Golf 3 Atlanta Sport - Daily
[1988] Volvo 480 ES - Hobby
Reply With Quote
  #2  
Old 28-01-2012, 11:51
KennyH's Avatar
KennyH KennyH is offline
Donateur & VW Enthousiast
 
Join Date: Mar 2011
Location / Country: Heerlen
Posts: 1,434
Default

Iemand?
__________________
[1999] Golf 4 Variant - Daily
[1996] Golf 3 Atlanta Sport - Daily
[1988] Volvo 480 ES - Hobby
Reply With Quote
  #3  
Old 28-01-2012, 15:51
mark1991 mark1991 is offline
VW Enthousiast
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 94
Default

Waarom laad je de startmotor niet gewoon reviseren zodat je er geen meuk tussen hoeft te Bouwen?? ben je meteen van je probleem af.
Reply With Quote
  #4  
Old 28-01-2012, 16:35
Maartenmk1 Maartenmk1 is offline
Forum junkie
 
Join Date: Apr 2010
Location / Country: Zoetermeer
Posts: 1,500
Default

Ik heb precies hetzelfde gehad, heb toen voor 89€ op ebay een nieuwe startmotor gekocht. Nu geen problemen meer, start perfect.
__________________
Gr, Maarten
Reply With Quote
  #5  
Old 28-01-2012, 17:11
KennyH's Avatar
KennyH KennyH is offline
Donateur & VW Enthousiast
 
Join Date: Mar 2011
Location / Country: Heerlen
Posts: 1,434
Default

Als je eens beter leest mark dan zie je dat er een gereviseerde inzit! Is al de 2e,

Heb de bekabeling al vervangen enzovoort,

Is een veel voorkomend probleem bij automaten!

Maar goed blijkbaar kan niemand even een goed advies geven maar komen met antwoorden waar ik al 10 keer aan gedacht zou hebben voordat ik de vraag hier stel
__________________
[1999] Golf 4 Variant - Daily
[1996] Golf 3 Atlanta Sport - Daily
[1988] Volvo 480 ES - Hobby
Reply With Quote
  #6  
Old 29-01-2012, 12:00
golf-gld76 golf-gld76 is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 16
Default

zit het hitteschild er nog op?
Reply With Quote
  #7  
Old 29-01-2012, 14:34
KennyH's Avatar
KennyH KennyH is offline
Donateur & VW Enthousiast
 
Join Date: Mar 2011
Location / Country: Heerlen
Posts: 1,434
Default

Die zit ernog op ja!
__________________
[1999] Golf 4 Variant - Daily
[1996] Golf 3 Atlanta Sport - Daily
[1988] Volvo 480 ES - Hobby
Reply With Quote
  #8  
Old 29-01-2012, 15:30
golf-gld76 golf-gld76 is offline
Forum Newbee
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 16
Default

laadstroom al gecheckt? (bij de startmotor)
Reply With Quote
  #9  
Old 30-01-2012, 22:08
KennyH's Avatar
KennyH KennyH is offline
Donateur & VW Enthousiast
 
Join Date: Mar 2011
Location / Country: Heerlen
Posts: 1,434
Default

laadstroom bij een startmotor?
__________________
[1999] Golf 4 Variant - Daily
[1996] Golf 3 Atlanta Sport - Daily
[1988] Volvo 480 ES - Hobby
Reply With Quote
  #10  
Old 31-01-2012, 13:19
golf mkII 16v golf mkII 16v is offline
Getting there...
 
Join Date: Oct 2005
Location / Country: dussen
Posts: 7,477
Default

Quote:
Originally Posted by KennyH
laadstroom bij een startmotor?

Gaat van dynamo naar startmotor naar accu
Is het lagerbusje in de versnellingsbak nog goed?
Reply With Quote
  #11  
Old 31-01-2012, 13:23
Melvin's Avatar
Melvin Melvin is offline
Adverteerder: AutoPartsWinkel - US Lights
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,424
Default

Automaatje zeker?

Wat helpt is een relais te plaatsen, zodat de stroom naar de startmotor niet van het contactslot af komt, maar direct vanaf de accu met een goed dikke kabel (audiokabel, een dikke bij voorkeur).

(ja, de startmotor zit al rechtstreeks op de accu maar op de startmotor zit een klein relais, in die ronde behuizing, en die wordt te warm waardoor die niet kan schakelen. Maar bij meer spanning/stroomsterkte lukt 'm dat wel). Je kunt testen door in de motorruimte die stekker los te halen die van je startmotor afkomt en daar direct een startkabel vanaf de plus op te plaatsen, dan gaat-ie wel rond!
Reply With Quote
  #12  
Old 31-01-2012, 20:23
staande golf staande golf is offline
VW Addict
 
Join Date: Sep 2010
Location / Country: Dalfsen
Posts: 595
Default

Kun je dat startrelais niet verplaatsen? 20cm opschuiven kan al veel verschil maken
Reply With Quote
  #13  
Old 31-01-2012, 21:25
KennyH's Avatar
KennyH KennyH is offline
Donateur & VW Enthousiast
 
Join Date: Mar 2011
Location / Country: Heerlen
Posts: 1,434
Default

Thanks mellyville, Hier zat ik op te wachten!

Nope dat relais is niet te verplaatsen zit namelijk op de startmotor gebouwd!

Heb al via menige mensen te horen gekregen plaats er een relais tussen, want het probleem blijft zich voordoen ook al zou ik en nieuwe plaatsen!

Heb zojuist een laadklep relais besteld die tot 150 amp gaat en die ga ik er van het weekend tussen maken!
__________________
[1999] Golf 4 Variant - Daily
[1996] Golf 3 Atlanta Sport - Daily
[1988] Volvo 480 ES - Hobby
Reply With Quote
  #14  
Old 03-02-2012, 18:52
Joris_MK1's Avatar
Joris_MK1 Joris_MK1 is offline
VW Guru
 
Join Date: Jul 2011
Location / Country: Noord-Holland
Posts: 768
Default

Dat snap ik toch niet echt, waarom een laadklep relais? Verwijder je het hele relais dat nu al op de startmotor zit, nee toch? Dan is het ruim voldoende om een standaard autorelais te gebruiken, je contactslot kan immers ook geen 150A schakelen...
Reply With Quote
  #15  
Old 03-02-2012, 19:33
KennyH's Avatar
KennyH KennyH is offline
Donateur & VW Enthousiast
 
Join Date: Mar 2011
Location / Country: Heerlen
Posts: 1,434
Default

150a gaat die ook nooit krijgen, maar hij kan nu wel genoeg doorgeven! en kon deze immers goedkoop krijgen.

ik heb hem vandaag binnegekregen, nu heb ik een vraag, hij heeft 4 aansluitingen.

op 1 grote komt de accu
op andere grote komt startmotor

heb nu dus nog 2 kleine aansluitingen over: 1 voor plus van contactslot? en de andere? komt daar de min op?

hier wat foto's:






mvg Kenny
__________________
[1999] Golf 4 Variant - Daily
[1996] Golf 3 Atlanta Sport - Daily
[1988] Volvo 480 ES - Hobby
Reply With Quote
  #16  
Old 03-02-2012, 20:02
KennyH's Avatar
KennyH KennyH is offline
Donateur & VW Enthousiast
 
Join Date: Mar 2011
Location / Country: Heerlen
Posts: 1,434
Default

dit relais is even van de baan!

er komt eerst een andere relais tussen (een gewoon 30amp relais)

bedankt voor jullie hulp!!
__________________
[1999] Golf 4 Variant - Daily
[1996] Golf 3 Atlanta Sport - Daily
[1988] Volvo 480 ES - Hobby
Reply With Quote
  #17  
Old 05-02-2012, 10:25
KennyH's Avatar
KennyH KennyH is offline
Donateur & VW Enthousiast
 
Join Date: Mar 2011
Location / Country: Heerlen
Posts: 1,434
Default

Problem solved!

Met een gewoon 30amp relais.

Joris en mellyville bedankt!
__________________
[1999] Golf 4 Variant - Daily
[1996] Golf 3 Atlanta Sport - Daily
[1988] Volvo 480 ES - Hobby
Reply With Quote
  #18  
Old 05-02-2012, 10:53
Melvin's Avatar
Melvin Melvin is offline
Adverteerder: AutoPartsWinkel - US Lights
 
Join Date: Jan 2004
Posts: 5,424
Default

Goed bezig!
Reply With Quote
  #19  
Old 05-02-2012, 17:13
Joris_MK1's Avatar
Joris_MK1 Joris_MK1 is offline
VW Guru
 
Join Date: Jul 2011
Location / Country: Noord-Holland
Posts: 768
Default

Nice! Zo'n groot relais zou ook overkill zijn, dan kun je je startrelais eigenlijk wel vervangen door die
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 23:09.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum