Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek overig > Ice en andere auto electronica
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 14-01-2017, 11:58
casss casss is offline
VW Addict
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 561
Default wat voor een relais heb ik nodig?

Ben momenteel aan het knutselen met een elektrische schakeling, en heb een relais hiervoor nodig.

Nu heb ik een opstelling bedacht met 2 relais, maar ben benieuwd of er nog andere alternatieven zijn:


Aansluitingen:
Aardeschakeling: als de aarde ingeschakeld is, dient de verbinding verbroken te worden.
Geschakelde plus: Als het contact uitstaat, dient de afnemer niet gevoedt te worden.

Zoals ik het nu bedacht heb:
2 relais.

Eerste relais>
Maakrelais
Bij ingeschakeld contact wordt plus van de accu doorgegeven aan relais 2, aansluiting 30.

Tweede relais>
Breekrelais
85: massaschakelaar
86: op geschakelde plus
30: Op de plus die uit relais 1 komt, in feite dus ook geschakelde plus
87a: plus van de afnemer

De afnemer haalt massa van het chassis.
De stroom die gaat lopen is 2A.

Werkt dit zoals ik bedacht heb.
Is het eerste relais nodig voor een stroom van 2A?
Reply With Quote
  #2  
Old 14-01-2017, 14:01
SciroccomTDI SciroccomTDI is offline
Postwhore
 
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,385
Default

Zou je misschien een tekening willen maken ?
Reply With Quote
  #3  
Old 14-01-2017, 20:13
casss casss is offline
VW Addict
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 561
Default

zojuist even aan het tekenen geweest:




schept dit meer duidelijkheid?

Relais 2 heb ik niet helemaal perfect getekend. Wat er zou moeten gebeuren is het volgende:

als het contact aan staat, krijgt relais 2 stroom vanaf de accu (via relais 1).
Op het moment dat de temperatuur schakelaar uit staat, wordt aansluiting 30 doorverbonden met aansluiting 87a en krijgt de 'afnemer' stroom. Zodra het contact aan staat EN de temperatuurschakelaar maakt contact, dan wordt de verbinding van contact 30 naar contact 87a verbroken. Het contact wordt dan gelegd van 30 naar 87. De afnemer krijgt dan geen stroom meer.

Het blokje met de sleutel is mijn symbool voor de geschakelde plus

Last edited by casss : 14-01-2017 at 20:22.
Reply With Quote
  #4  
Old 15-01-2017, 10:26
Pewi Vwteam Pewi Vwteam is offline
Married to PC
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 3,884
Default

Waarom met 2 relais dit kan ook met 1 relais.
Zodra 85 niet meer een signaal krijgt klikt je relais vanzelf los. Zeker de 30 kant wel ff af met een zekering.
__________________
toerental versterkers, Voor bij 20vt, tdi, in mk 1 mk2 info pb.

Immo off voor de digi 3.8 en me7
Digi. Edc15 Edc16 me7.xx med 9.1


KABELBOOM OP MAAT vag only.
Reply With Quote
  #5  
Old 15-01-2017, 13:40
casss casss is offline
VW Addict
 
Join Date: Apr 2011
Posts: 561
Default

dat zou kunnen. De reden waarom ik dat nog niet had gedaan is omdat ik bedacht had dat de geschakelde plus geschikt is voor de signaaldraad, maar wellicht niet dik genoeg om de afnemer doorlopend van stroom te voorzien. Hoeveel Ampere trekt een gemiddelde radio normaal gesproken?
Reply With Quote
  #6  
Old 17-01-2017, 21:29
Audi1981's Avatar
Audi1981 Audi1981 is offline
5 Cylinder Turbo Donateur
 
Join Date: May 2011
Posts: 5,703
Default

IDD gewoon een 4rd van Hella pakken met vrijloop diode, zit een maak én verbreek contact op, voor de vermogens die jij gaat schakelen prima.
__________________
"Surfin' down the avalanche!"
Seat Altea 2.0 FSI
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 16:47.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum