Volksforum.com

Go Back   Volksforum.com > Nederlands > Techniek en Tuning Watergekoeld > Golf,Bora en New Beetle MK IV
User Name
Password
Home Shop FAQ Register Members List Calendar Today's Posts




Reply
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-03-2010, 12:49
VwGolfMK2VW VwGolfMK2VW is offline
VW Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 981
Default foutmelding ''STOP''

hallo,

al ruim een jaar hebben wij een Golf 4 Variant uit 2004 geloof ik.
nooit probelemen mee gehad, maar sinds kort komt op de rode display tussen de tellers met enorme letters STOP te staan, en verder staat er geen aanduiding bij wat het probleem zou zijn, zoals oliepeil of koelvloeistof, enz..

ook branden er verder geen lampjes op het dashboard die op problemem kunnen duiden

Wie kan mij helpen met dit probleem??

mvg justin
Reply With Quote
  #2  
Old 06-03-2010, 13:08
EelcoB's Avatar
EelcoB EelcoB is offline
No personal life
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,132
Default

Even langs een garage rijden die je auto uit kunnen lezen.
Reply With Quote
  #3  
Old 06-03-2010, 13:36
JP-VW's Avatar
JP-VW JP-VW is offline
VW Addict
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 501
Default

Toen ik mijn golf 4 had kwam er dagelijks STOP te staan.
Bij mij was het echter de koelvloeistof die het probleem was (lekke koppakking)
Reply With Quote
  #4  
Old 06-03-2010, 13:55
vento tdi vento tdi is offline
Forum junkie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,510
Default

remvloeistof reservoir onder peil................
Neem aan dat je wel even de vloeistof peilen gecontroleerd hebt en niet gewoon doorgereden hebt?

Jongens jongens wat een doem scenario's.
Reply With Quote
  #5  
Old 07-03-2010, 11:58
VwGolfMK2VW VwGolfMK2VW is offline
VW Guru
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 981
Default

ik heb alle vloeistoffen direct gecontroleerd toen de foutmelding in beeld kwam, maar niks zat onder het niveau, heb gecontroleerd:

- koelvloeistof
- oliepeil
- remvloeistof
- ruitenwisser vloeistof (maar dat zal wel geen stop tken geven )

maar alle vloeistoffen zijn gewoon op niveau, dus dat is het niet, blok lekt ook nergens zichtbaar

nu sinds kort begint de auto ook af en toe enorm in te houden, heb echt moeite om op de 50 te komen als je hem dan van het contact zet en weer opnieuw start doet deze het gewoon weer, weet niet of hier een verband in zit??

mvg justin
Reply With Quote
  #6  
Old 07-03-2010, 12:33
vento tdi vento tdi is offline
Forum junkie
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,510
Default

uitlezen dan, dan weet je het zeker.
Reply With Quote
  #7  
Old 07-03-2010, 13:01
dieselken's Avatar
dieselken dieselken is offline
Forum Regular
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 222
Default

idd vas of vcds er aan en het gissen is voorbij.
Zijn er hier genoeg waar je even langs kan. kijk maar op de vagcom kaart
Reply With Quote
  #8  
Old 11-03-2010, 14:11
Mice's Avatar
Mice Mice is offline
VW Guru
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 998
Default

Heb hetzelfde gehad met mn bora variant. Sensortje in het koelwaterreservoirtje stuk.
Nieuw reservoirtje erop gezet want die sensor zit daarin gesmolten, nieuwe kvs erin en opgelost. Kosten 3 tientjes ofzo iets. Zou het precies voor je na kunnen kijken, maar ik zit er niet ver naast denk ik.
__________________
Hobbyboot: Golf mk1 MX 3-deurs, 1980
Daily: BMW 330ci
Familiebak: BMW X3 3.0i
Reply With Quote
Reply



Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump



All times are GMT +1. The time now is 10:38.


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
All rights reserved, Volksforum